PREKLAD Screenu AXIS

Odpovědět
Uživatelský avatar
Juro
Příspěvky: 1427
Registrován: 19. 3. 2007, 12:14
Bydliště: Kamanová (Topoľčany)

24. 3. 2019, 8:14

Kto ma zaujem moze, moze skusit.
Je to na verziu axis 2.7.8.
Naco je to dobre? Neviem, ale urcite ste robili frezku kamaratovi a konfig. stroja ste robili Vy a tak mozno bude to jedno pivo navyse. :D

Niektore vyrazy sa nepodobaju na "odborne vyrazy " ale musel som to tak prelozit kvoli nizsej znaleckej technickej urovni dotycnych ludi.

Upravil som dialog okna pri otvrani suboru tak , aby spoznal vsetky pripony a dokonca aj subor bez akejkolvek koncovky. To je dobre pri ukladani noveho kodu aby si sa nemusel triafat pred bodku koncovky. (foto) Taktiez aj preddefinovanu hodnotu pri zmene offsetov na "nic".
Nepodarilo sa mi prelozit niektore chybne hlasky pri nacitani kodov. (Nemozem najst prislusny adresar)

Pozor na dodatocne preklady- nemozes si prepisat text ako chces,(ak to vies) lebo obsahuje podtrzniky na roznych miestach a znefunkcnis system.

Debian 7
Postup je jednoduchy. Ako SU (superuzivatel) nakopiruj a prepis nasledovne subory
Subor "axis" (to je phyton) do /usr/bin/
Subor "axis.tcl" do /usr/share/axis/tcl

Este jedna vec- ten phyton potom treba povolit, odkliknut "Umoznit spustit tento subor ako program" vo vlastnostiach. Inak vam AXIS nenabehne.

poznamka (vo windowsoch to neotvoris)

NEZABUDNI SI POVODNE SUBORY ZALOHOVAT !!!!!!
Majstri od fachu urcite vedia ,ze ak tam maju nejake svoje upravy tak...., ale to je im urcite preklad na dve veci.

Uvital by som keby to skusil niekto skusenejsi a dal report.

Samozrejme ze najdes nejaku chybu v preklade a tak sem s nou. :wink:
Přílohy
6.png
3.png
3.png (7.51 KiB) Zobrazeno 1040 x
2.png
Preklad_2_7_8.tar.gz
(43.04 KiB) Staženo 36 x
Naposledy upravil(a) Juro dne 9. 10. 2019, 11:26, celkem upraveno 2 x.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Mužíček
Příspěvky: 11
Registrován: 2. 7. 2010, 8:36
Bydliště: Přestavlky LT

30. 9. 2019, 8:35

Děkuji za překlad. Trochu sem se trápil s překopírováním, po chvilce práce už to jde ...
Já to překládal bez toho pythonu a také sem si vymazal nepotřebné ikonky.
kutil
Uživatelský avatar
Juro
Příspěvky: 1427
Registrován: 19. 3. 2007, 12:14
Bydliště: Kamanová (Topoľčany)

10. 10. 2019, 12:16

V subore axis.tcl bola chyba na riadku 2271 a to, ze tlacitko jog plus alebo minus pri zvolenej osi a volbou Continuous nereagovalo na zastavenie. (nahlasil mi to jeden z vas)
Treba na spominanom riadku prepisat nasledovne:
Kontinualne => Continuous

Samotny preklad je opraveny.

Preklad som skusal aj na najnovsej verzii 2.7.14 a bol v poriadku.
Přílohy
Continuous.jpg
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
zz912
Příspěvky: 292
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

14. 1. 2020, 7:41

Zdravím,

vypadá to fantasticky. Pro mého kamaráda to bude vysvobození z muk angličtiny. Ovšem jsem začátečník a používám LinuxCNC, tak jak mi ho defaultně nastaví Stepper Configuration Wizard +
nějaké drobné úpravy v halu.

Jak poznám, jestli mohu váš AXIS-překlad použít na svůj Linux? Máte tam ikonky, které nepotřebujeme, (např. výměna nástroje), ale prostě bychom je ignorovali.
Routru říkám bílá krabička s anténkama.
Ano, opravdu chci zvládnout MESU 7i96.
Uživatelský avatar
Juro
Příspěvky: 1427
Registrován: 19. 3. 2007, 12:14
Bydliště: Kamanová (Topoľčany)

15. 1. 2020, 8:37

Ten pravy panel (vola sa PYVCP) tam mat nebudes. Ten si vyrabas sam podla svojho gusta.
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
zz912
Příspěvky: 292
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

26. 3. 2020, 4:58

Bohužel v LinuxCNC 2.8 už nefunguje.
Routru říkám bílá krabička s anténkama.
Ano, opravdu chci zvládnout MESU 7i96.
Uživatelský avatar
Juro
Příspěvky: 1427
Registrován: 19. 3. 2007, 12:14
Bydliště: Kamanová (Topoľčany)

26. 3. 2020, 6:26

Pre ludi co este pouzivaju prostredie axis mam novy screen. Farby a nejake dalsie veci sa daju prisposobovat podla tvojho gusta hned na zaciatku suboru "axis.tcl". Je potrebne zmenit aj ikony v zlozke "images" novymi. Cesta je usr/share/axis/images. Ostatne cesty poznas.

Pre istotu:
usr/share/axis/images pre obrazky
usr/share/axis/tcl pre axis.tcl
usr/lib/tcltk/linuxcnc pre tooledit.tcl
usr/bin pre axis (nezabudni na spustitelnost suboru po kopirovani)

Je to pre verziu 2.7.14
Přílohy
axis.tar.gz
(54.56 KiB) Staženo 10 x
images.tar.gz
(643.47 KiB) Staženo 15 x
Snímka obrazovky_2020-01-15_20-50-15.png
jan.png
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
Uživatelský avatar
Juro
Příspěvky: 1427
Registrován: 19. 3. 2007, 12:14
Bydliště: Kamanová (Topoľčany)

26. 3. 2020, 6:29

zz912 píše:
26. 3. 2020, 4:58
Bohužel v LinuxCNC 2.8 už nefunguje.
Planujem to spravit aj pre tuto verziu. Posles mi tie povodne tvoje potrebne subory z verzie 2.8?

Este nemam nainstalovanu 2.8 ale ktomu urcite dojde.
Aky je rozdiel medzi 2.7 a 2.8?
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
zz912
Příspěvky: 292
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

26. 3. 2020, 6:46

Juro píše:
26. 3. 2020, 6:29
Planujem to spravit aj pre tuto verziu. Posles mi tie povodne tvoje potrebne subory z verzie 2.8?
V příloze.
axis_2-8.tar.gz
(47.94 KiB) Staženo 16 x
Každopádně nespěchám na to. Dodržuji karanténu, takže chvíli potrvá, než se k tomu kamarádovýmu CNC dostanu.
Juro píše:
26. 3. 2020, 6:29
Este nemam nainstalovanu 2.8 ale ktomu urcite dojde.
Aky je rozdiel medzi 2.7 a 2.8?
S LinuxemCNC začínám a ještě do toho začínám s Mesou 7i96, takže moc rozdíl nepoznám. Axis je vizuálně stejný. Akorát co používám BJT kouzelníka https://jethornton.github.io/7i96/install.html tak jsem mu tam našel chybu ve vygenerovaném io.hal souboru:

Kód: Vybrat vše

# This file was created with the 7i96 Wizard on bře 22 2020 17:27:16
# If you make changes to this file your screwed

net limits-joint-0 joint.0.neg-lim-sw-in <= hm2_7i96.0.gpio.000.in
net limits-joint-0 joint.0.pos-lim-sw-in
net limits-joint-1 joint.1.neg-lim-sw-in <= hm2_7i96.0.gpio.001.in
net limits-joint-1 joint.1.pos-lim-sw-in
net limits-joint-2 joint.2.neg-lim-sw-in <= hm2_7i96.0.gpio.002.in
net limits-joint-2 joint.2.pos-lim-sw-in

# Command from Linux CNC manual - work
net spindle-enable spindle.0.on => hm2_7i96.0.ssr.00.out-00

# Command from your Wizard - dont work
# net spindle-on motion.spindle-on => hm2_7i96.0.ssr.00.out-00
Změnily zápis pro spouštění vřetene/vřeten.

Zkoušel jsem mu to poslat a buď nereaguje, nebo jsem našel špatný e-mail na něj.
Routru říkám bílá krabička s anténkama.
Ano, opravdu chci zvládnout MESU 7i96.
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“