6. 8. 2009, 7:06
toto nie je driver typu dir/step pre malicky DC motor .. kde sa da vystacit s nadrotovanim k mach-u a bezat .. Toto je driver pre komercne drahe riesenia .... kde zadavanie polohy / otacok riesi nadradeny system cez zbernicu napr CAN atd .. Na amaterske pouzitie to je nasaditelne len ak si "dobastlite" ovladanie z PC cez RS232 do (machu ? ) EMC, kde aspon kvoli tomu, ze je to open source je tato moznost relativne schodna.
Nelustil som ten lenze menic kompletne ale podobne menice nie su plne servo menice. Vacsinou maju len podporu na meranie otacok motora alebo aj meranie (uhlovej) polohy motora. Malokedy v takom menici najdete podporu aj na pocet otacok resp. drahu pohybu t.j. menic vie, ze enkoder dava 500 poloh na otocku, zadam motoru nech sa pohne o 30000 jednotiek a on sa rozbehne a zastavi po prislusnom pocte impulzov z enkodera Takze pokial to ma byt riadene z machu /EMC je tuto cast treba kompletne napisat.
Co poradit ..
a) ked kupujem nieco tak musim dopredu vediet ci to viem pouzit
b) ked uz to mam, a urcite to xcem vyuzit . musim ratat s
b1) ze nad tym stravim cas a postupne to nejak spojazdnim
b2) ze si niekoho zaplatim a ten mi to spojazdni
c) ze to strelim niekomu dalej a sebe kupim osvedcene riesenie, ktore vopred viem, ze ho spojazdnim, pretoze to ma uz kopec ludi beziace.
d) kupene odlozim do suflika, niekedy v buducnosti to pouzijem .. ked sa dostanem na uroven b1) .. zatial si kupim nieco lahsie ozivitelne.
P.S. pokial ozivujete masinu, ktora nutne potrebuje 1.5kW AC servo so synchro motorom.. tak verim, ze sa peniaze na cloveka, ktory to rozbeha najdu ..