Roztržený diamantový kotouč !

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Odpovědět
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

23. 8. 2009, 10:01

Pokud by měl někdo pocit,že diamanťák se nemůže rozškubnout tak přikládám fotku že to jde :wink:
Zrovna dneska se mi to stalo,je úplně novej.Mám ještě jeden a jak jsem byl nasranej tak jsem mrskl s dvaadvacítkou tak nešikovně,že se odrazila a trefila ten druhej co byl na ponku a kus z něho odštípl :cry:
Jooo když se daří tak se daří :lol:
Přílohy
P1040541.JPG
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2009, 7:48

Pche - to jsem dal už asi před pěti rokama taky :D
Ovšem dlužno podotknout, že to bylo při pokusu o čelní zarovnání tvrdokovové frézy na soustruhu. Holt jsem byl ještě o něco blbější než jsem dneska.

Nicméně kotouč se zbytky diamantu mi slouží dodnes jako primitivní orovnávátko na brusné kotoučky :)
Ferda

24. 8. 2009, 9:00

Ahoj Tumlíku,
Já tomu tvýmu hantecu moc nerozumím a tak si to tady zdovolením přeložím :shock: :tak že ty jsi dal ten diamant na Kamena a samo že bez krytu. Bezpečák byl v pohodě, protože to je také tvoje kumulovaná funkce :D . Pak jsi to pustil a ono Tě to lehce štřejchlo kolem nosu a ty jsi samou radostí , že Tě to netrefilo, jebnul tu 22 na to vřeteno Nazdař Bůh a ona čistě náhodu trefila ten 2hý zdravý. Tak to fakt byla klika. Jsem rád , že jsem u toho nebyl, protože kdyby jsi měl třeba v druhý ruce hasák tak by jsi mne s ním asi UTLOUK . Protože já bych dávno ležel s přilbou za ponkem a rozhodně bych tě nezachraňoval :lol: Ale jsme opravdu rádí že to tak dobře dopadlo. :wink: A taky nás potěšilo, že podobné skvělé zážitky mají i ostatní.
Sem s nimi.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
kiko01
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2009, 9:27

neni to z nejakeho vadneho materialu? ten lom vypada divne...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2009, 10:21

ten diamanťák je z ukrajiny,některý mají na duralovým podkladu ale tady tyto to je nějaká hliníková slitina(vypadá to jak elektron) zkusím to zapálit :lol: pokud to bude hořet jak ďas po zalití vodou tak je to ono :wink:
byl docela mastnej stál 8 ojro :lol: :lol: ještě že jich mám víc a ty jsou v pohodě

Co se mi roztrhla 150 kotouč bez krytu a přišel jsem o moje oblíbené trencle :lol: ,komplet zářivku,šupleru,a půlku mobila tak kryt dávám pokaždé :D a hlavně když dávám úplně novej kotouč tak zapnu brusku a stojím bokem a nechám to tak 5 min běžet naprázdno

jak jsem to zapl tak to chvilku běželo,pak se to začalo vlnit tak jsem to vypl a bylo to utržené od podkladu jak jsem to chytl tak se to urvalo ,ta vrstva diamantu je strašně křehká
druhej kotouč ležel na ponku,na mašinu nic nehážu

:lol:
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 8. 2009, 11:21

Krutor píše:Pche - to jsem dal už asi před pěti rokama taky :D
Ovšem dlužno podotknout, že to bylo při pokusu o čelní zarovnání tvrdokovové frézy na soustruhu. Holt jsem byl ještě o něco blbější než jsem dneska.

Nicméně kotouč se zbytky diamantu mi slouží dodnes jako primitivní orovnávátko na brusné kotoučky :)
Nechápu proč se tvrdíš,že jsi byl blbej :!: Lidí co u práce přemýšlejí a využívají stroje na max. moc není :wink: .Proč by nešla na soustruhu nabrousit fréza?případně frézovat nebo na frézce soustružit 8)

dám příklad: Vertikální frézka ,našrouboval jsem na trn miskový kotouč 200mm na trn MK3/32mm,orovnal ho,zakrytoval,2500 ot/min. a měl jsem takovýho žraloka s automatickým posuvem jak cumel :wink: fotky bohužel nemám ale ten broušenej povrch bys nerozeznal od profi brusky :lol: ,jo a pral jsem do toho emulzi 8)

pro ferdu: v hantecu žralok =BPV :vertikální bruska na plocho :lol: :lol:
Ferda

25. 8. 2009, 6:21

To Tumlík:
Vertikální frézka ,našrouboval jsem na trn miskový kotouč 200mm na trn MK3/32mm,orovnal ho,zakrytoval,2500 ot/min. a měl jsem takovýho žraloka s automatickým posuvem jak cumel :wink: fotky bohužel nemám ale ten broušenej povrch bys nerozeznal od profi brusky :lol: ,jo a pral jsem do toho emulzi 8)

pro ferdu: v hantecu žralok =BPV :vertikální bruska na plocho :lol: :lol:
Ahoj,
OK v pohodě ten Žralok - viděl jsem i 80ku . Ale dej si bacha nebo tě fakt zabiju KRAMLÍ-tak to je u nás posuvka. :P
Mne zaujalo to jak píšeš nahoře. A jak tady občas čtu jak a co vyrobit tak bych poprosil, aby jsi sem dávál tý tvý zlepšováky jako námět. Jinak tady mnoho lidí zbytečně krvácí za drahý technologie. Já to psát nemohu, protože tady mám hovno (promiňte prosím) tradici. Ale ty jsi tady pojem a mnoho dalších. Já jsem skromnej a tak bych to chtěl dotáhnout aspoň na vašeho učedníka :cry: . Já ti tuhle musel přebrousit nějakou plochu a na BPH320 chybělo asi 10mm i dyž jsi sundal všechny možný kryty a ty bezpečnostní hovadiny :o . Byla tam čelist . Tak jeden manik vzal kotouč průměr 40 upnul ho na FGU32 otočil halavu na horizont sfouknul trn dal tam patřičný točky samo že při tom spíchnůl i držák na Diamat a ono to brousilo hned jak BPH40 :wink: (udělat kryt už nebyl čas jen 3 kusy) Fakt to by nikdo neuvěřil. Já jen prostě vyklidil tu rovinu rotace od jedný zdi haly na tu druhou, aby nebylo moc mrtvol :lol: . To Ti fakt bylo fušerský udělátko. Nějlepší učební obor za Komančů bylo fušování. Udělat něco na co nemáš tu předpisovou technologii. Ale to jsou fakt pak Skvosty a ten POCIT. 8)
Kdysi dávno jsem chodil na praxi do Škody-Plzeň A tam Ti byla parta Umělců. Odpoledne na jednou koukám a on na soustruhu Kovotlačitel. A já "S dovolením co to bude Pane Mistr" -a on pánvička na Vošouchy (Bramborák, Cmunda) :wink:, hned se zasnil a říká "Škoda že nejsme v hale výroby Těžkých OB strojů, tam si to potahují teflonem :!:
To Krutor: druhý maník tam něco brousil a ono to tak fosforeskovalo. "Co to je Pane Mistr -prosím" a on otevřel ponk a tam ti byly díly na kolo z Titanu ani Shimano by se nemuselo stydět. Dělal Triatlon.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

25. 8. 2009, 10:10

tumlik píše:Nechápu proč se tvrdíš,že jsi byl blbej :!: Lidí co u práce přemýšlejí a využívají stroje na max. moc není :wink: .Proč by nešla na soustruhu nabrousit fréza?případně frézovat nebo na frézce soustružit 8)
No je fakt, že na soustruhu frézuju celkem běžně, na frézce už jsem taky soustružil, když mi nestačil točný průměr, a na BF20 si normálně brousím čelisti do univerzálek. Konkrétně všechny 4-paknový mám na plocho, ten rádiusek mě tam vždycky vadí, protože kazí povrch, když upínáš kostky.

Ale už jsem měl taky na soustruhu přišroubovaný rameno z pásové pily (STG 120), protože jsem potřeboval do průměru 160 mm udělat zápich šířky 1 mm do hloubky asi 70 mm. Škoda že nemám fotku, to už byl fakt úlet.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 8. 2009, 10:25

Krutor píše:
Ale už jsem měl taky na soustruhu přišroubovaný rameno z pásové pily (STG 120), protože jsem potřeboval do průměru 160 mm udělat zápich šířky 1 mm do hloubky asi 70 mm. Škoda že nemám fotku, to už byl fakt úlet.
Dobrej bastl :lol: to by mě nenapadlo . Někdy zajdem na pivo a pokecáme :lol: Dělám v Poho :wink:
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2009, 8:05

tumlik píše:Někdy zajdem na pivo a pokecáme :lol: Dělám v Poho :wink:
Myslíš jako v Poho-řelicích, nebo v poho-dě? :D
Času je málo, ale někdy určitě dáme pokec.

BTW: Teď jsem sháněl teploměr pro mimčo, tak jsem byl na Cejlu v BMT (Brněnská medicínská technika). A měli tam vystavený i nějaký frézy, většinou na kuželu MK4. Starší, ale přebroušený, i když už jsem viděl i líp přebroušený. Ale kus za 25 Kč! Vzal jsem všechny, což prodavačku zaujalo natolik, že mě poslala dozadu na dvůr, a tam toho byly dvě bedny. Sem tam trochu rezlý, ale v pohodě. Něco se tam vybrat dá. Já bral jen ty co byly dobře nahroušený, ale pro Tebe není problém si to líznout. Takže doporučuju!
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2009, 12:19

Jo v Pohořelicích a v pohodě :lol: :lol:

Dík za tip :wink: Byly tam i kotoučovky? nebo Mk5-6
že jsou tupý a zrezlý mě neva
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2009, 10:30

tumlik píše:Byly tam i kotoučovky? nebo Mk5-6
že jsou tupý a zrezlý mě neva
Bohužel ne, jen MK4, nebo válcová stopka 20 mm, a pár MK3. Ale ty MK3 jsem vybral, takovej kužel totiž budu mít v CNC frézce, tak už sbírám nástroje :-)

Ty máš mašinu na MK6 :?:

Jinak neřekl bych tupý a zrezlý - prostě jen trochu chycený, a nabroušený tak nějak narychlo. No a jak se tak válej po sobě v těch bednách, tak to jim taky nesvědčí. Ale po 25 Kč ...

Jinak jsou tam i jiný věci - zbytky plechů, trubek, i kulatiny. Ale hlavně nerez, takže nic pro mě :x
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

27. 8. 2009, 11:15

na ISO 50 :D ale mám k tomu všechny redukce od ISO50/Mk6 dolů a od ISO 50/metrická 60 dolů :D

Mimochodem od toho metrického kužele je velká škoda,že se upustilo :cry: .Teď jsem si brousil nakulato metrickou vložku do vřetena na kleštiny a nastavení na mašině je prosté 2,5mm pod 100mm sinus a je to na všechny velikosti.
U morse kuželů mám těch měrek třeba pět a už s se tím blbě dělá a každej je jinej...je to k posrání :(

25 kč je zadáčo a ty Mk4 bych nějaký snesl :D nä drážky a tak ..
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 8. 2009, 7:47

Jo jo, taky už mě to jednou vyškolilo, když jsem soustružil kužel MK2 a úhel saní nastavil podle MK4 ... Myslel jsem, že to má všechno kuželovitost přesně 1:20.

No jo, já jsem Ti asi pár nových MK4 fréz vybral ve Zlevněnce. Za stovku úplně nové, ještě originál futrál ZPS Gottwaldov. Ale do toho BMT naběhni, nějakých 40 kusů tam určitě zbylo.

Když jsme u toho, chci se Tě zeptat - proč má nová fréza např. 32ka průměr 32.3 ? To se jako počítá s tím, že si to každej doma srovná na brusce? To já bohužel nemůžu ... Jako normálně pěkně nabroušená fréza, bere parádně, povrch super, ale prostě 3-5 desetin do plusu. Přesnou drážku s tím teda samozřejmě nedám.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

30. 8. 2009, 8:22

jo mají víc jak je ten průměr co tam je napsanej,ale proč to vážně nevím 8)
a některý i když jsou nově vybalený z krabičky tak mají ten břit jak himaláje :lol:
mno ale ty čepovky moc na přesný drážky nepoužívám,na přesný drážky použiju kotoučovku nebo dvě :lol: a čepovkou to vyhrubuju ale zas jenom na průchozí :)
Odpovědět

Zpět na „Prevazne nevazne“