Zrovna dneska se mi to stalo,je úplně novej.Mám ještě jeden a jak jsem byl nasranej tak jsem mrskl s dvaadvacítkou tak nešikovně,že se odrazila a trefila ten druhej co byl na ponku a kus z něho odštípl

Jooo když se daří tak se daří

Moderátor: sysel
Nechápu proč se tvrdíš,že jsi byl blbejKrutor píše:Pche - to jsem dal už asi před pěti rokama taky![]()
Ovšem dlužno podotknout, že to bylo při pokusu o čelní zarovnání tvrdokovové frézy na soustruhu. Holt jsem byl ještě o něco blbější než jsem dneska.
Nicméně kotouč se zbytky diamantu mi slouží dodnes jako primitivní orovnávátko na brusné kotoučky
Ahoj,Vertikální frézka ,našrouboval jsem na trn miskový kotouč 200mm na trn MK3/32mm,orovnal ho,zakrytoval,2500 ot/min. a měl jsem takovýho žraloka s automatickým posuvem jak cumelfotky bohužel nemám ale ten broušenej povrch bys nerozeznal od profi brusky
,jo a pral jsem do toho emulzi
![]()
pro ferdu: v hantecu žralok =BPV :vertikální bruska na plocho![]()
No je fakt, že na soustruhu frézuju celkem běžně, na frézce už jsem taky soustružil, když mi nestačil točný průměr, a na BF20 si normálně brousím čelisti do univerzálek. Konkrétně všechny 4-paknový mám na plocho, ten rádiusek mě tam vždycky vadí, protože kazí povrch, když upínáš kostky.tumlik píše:Nechápu proč se tvrdíš,že jsi byl blbejLidí co u práce přemýšlejí a využívají stroje na max. moc není
.Proč by nešla na soustruhu nabrousit fréza?případně frézovat nebo na frézce soustružit
![]()
Dobrej bastlKrutor píše:
Ale už jsem měl taky na soustruhu přišroubovaný rameno z pásové pily (STG 120), protože jsem potřeboval do průměru 160 mm udělat zápich šířky 1 mm do hloubky asi 70 mm. Škoda že nemám fotku, to už byl fakt úlet.
Myslíš jako v Poho-řelicích, nebo v poho-dě?tumlik píše:Někdy zajdem na pivo a pokecámeDělám v Poho
Bohužel ne, jen MK4, nebo válcová stopka 20 mm, a pár MK3. Ale ty MK3 jsem vybral, takovej kužel totiž budu mít v CNC frézce, tak už sbírám nástrojetumlik píše:Byly tam i kotoučovky? nebo Mk5-6
že jsou tupý a zrezlý mě neva