Lámanie bude rozkmitaním, povrch je zvlnený ako to popisujete.
Ešte tak zistiť, kde na slovensku sa dajú zohnať nože radeco. Gúgl nič na SK nevygúglil...

4mm široký radeco na pr. 40 je špatně i na SV-18Hyblos píše: ↑2. 12. 2019, 7:56 Ahoj, mám soustruh Optimum TU3008, motor 1,1kW. Upichuju konstrukční ocel průměr 45. Upichovák V, 4mm širokej HSS Radeco. Vyložení nože cca 20. Upichuju strojním posuvem. Motor má elektronickou ochranu proti přetížení. Když zaberu na 500ot, tak se mě to na jakýmkoliv posuvu v řezu zastaví (ochrana proti přetížení). Na 1000ot/min do toho najedu a jede to vesměr plynule(posuv tuším 0,025), ale po chvilce utavím nůž. Co jsem pochopil tak hlavní problém bude, že jedu nasucho bez mazání. Ale jakým způsobem mazat 1000ot/min? Chci to zkusit s odzkoušeným olivovým olejem, jak jsem se zde dočetl. Nebude se ten olej odstředivou silou z povrchu trhat? Jak dávkovat? S nožem 2mm mám uplně stejný výsledky, vždycky ho utavím, navíc nedosáhnu takovýho vyložení abych mohl opravdu upíchnout. Zkoušel jsem najíždět i ručně ale buď jedu málo a pěchuju až se to pro změnu zase utaví, nebo zase jedu moc až se to rozvybruje a pak se to taky vyštípe a nakonec zmodrá a odtaví. Konkrétní dotaz zní: jaké řezné podmínky by jste si na takovém soustruhu pro upichování nastavili?