Cnc výměna

o systemech automaticke vymeny nastroje
Odpovědět
cCracck
Příspěvky: 59
Registrován: 17. 10. 2019, 11:55

18. 12. 2019, 4:49

Zdravím pánové, kolik by stála cca nainstalování automatické vymeny na normální cnc Frezku?? Zásobník minimálně na 6 nástrojů, pustil se někdo do takového projektu?? ☺️
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 18464
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2019, 5:21

moc malo informaci
fotky
info
detaily
bez tohodle tezko radit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
Cjuz
Příspěvky: 1802
Registrován: 17. 2. 2013, 6:27
Bydliště: Předklášteří
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2019, 5:34

Ještě by to chtělo zda to chceš na klíč nebo třeba ovládání si vyřešíš.
Na některé systémy to třeba ani nepůjde dát a bude nutné řízení měnit.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
cCracck
Příspěvky: 59
Registrován: 17. 10. 2019, 11:55

18. 12. 2019, 6:23

Já to řeším tak do budoucna.. Plánuji koupit cnc Frezku a přidat tam atc výměnu nástrojů, pokud by to nebyl až takový problém teda.. Jinak půjdu určitě do cnc centra kde už to je.. Je ale taky podstatně dražší.. Maximální investice 200 tisíc.. Tak musím vybrat pečlivě.. Ať se hned ze startu nespálim 😄 koncept mám takový že budu obrabet pouze hliník, obrobky max 300x300.. Výška 10mm.. Tak prozatím ani nevím, jaký stroj by byl na tohle ideální 😄 a vím že odbočuji od tématu..
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 18464
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2019, 6:53

no jestli teda myslis nejaky router tak pocitej nejlevnejsi vreteno s vymenou cca 60 000,- Kc naprimo z ciny
to je jen vreteno
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
cCracck
Příspěvky: 59
Registrován: 17. 10. 2019, 11:55

19. 12. 2019, 7:18

Nemyslím router, spíš si představuji něco jako mini Mill Haas, nebo něco takové.. Samozřejmě staré od někoho.. Tak ročník 2000 se prodává do těch 200 tisíc.. Nebo levnější cnc Frezku s většima rozjezdama a přidělat tam atc výměnu nástrojů.. Pokud by to šlo 😕 hodně rozmysleni.. Nejvíc by se mi ale líbil Haas s rozjezdama 300x300.. To bych si pískal 😄 router je na prd pro moji práci.. Budu potřebovat svěrák a určitě i sklíčidlo na stůl, budu to pak chytat přes průměry a s router nic takového nepůjde.. Mají nízký Z výjezd..
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 18464
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

19. 12. 2019, 7:23

nesmysl
budto koupis masinu uz s vymenou nebo mas smulu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 3333
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

19. 12. 2019, 8:03

Hledej použité stroje Brother. Třeba tento.
https://www.sbazar.cz/kaximainternation ... her-tc-215
cCracck
Příspěvky: 59
Registrován: 17. 10. 2019, 11:55

19. 12. 2019, 10:00

Děkuji za rady pánové!!! Ten brother vypadá velice dobře! X a Y rozjezd minimálně 300 a šlo by to 😄 btw, ten Linux?? To jsou G kódy? Dělal jsem 2 roky v Haidnu a 2 roky ve Fanucu.
Uživatelský avatar
bobik
Příspěvky: 3333
Registrován: 11. 12. 2007, 7:48
Bydliště: Okres Klatovy

19. 12. 2019, 10:12

Pozor, tady Y je jen 217mm. Dělají se ale i větší.
Je třeba zvládnout ještě CAM.
cCracck
Příspěvky: 59
Registrován: 17. 10. 2019, 11:55

19. 12. 2019, 10:23

Programy na mé výrobky mít budu, jen nevím, jak bych to pretahl do tohohle řídícího systému.. Když budu mít G kódy na fanuca.. Ale to bych pak nějak vyřešil 😄
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 18464
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

19. 12. 2019, 10:46

ten linux ma odvozeny g kod od fanucu takze v pohode
vse je zdokumentovane a uz jsou postprocesory na kde co
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Odpovědět

Zpět na „Automaticka vymena“