Pásová pila na kov MBS 125 V, GÜDE 40543
shaolin> ja nejprv zkusil pajet klasicky mosazi s boraxem. Zeslabil jsem tloustku na pulku, prelozil tak 3mm a zapajel. Je docela blbe to zeslabovani - musis brousit pomalu s citem, strasne snadno se ten tenky pasek lokalne prehreje a material pasu tak zkrehne. Pak to praskne v tom miste znova. Moc se mi to nepodarilo a tak mi pas praskl hodne rychle. Pak jsem nakonec zkusil spoj varit na tupo TIGem a to drzi dobre a jde udelat s improvizovanym pripravkem vazne snadno.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Práve tú mosadz nedoporučujú kvôli prílišnej tvrdosti spoja a potreby vysokej teploty na spojenie... Toto striebro by malo byť zatavené do 700°C a keď to budem pomaly ochladzovať, možno to nezkrehne.
V najbližšej dobe sa do toho pustím, tak potom poreferujem
Na obrázku je detail ako to chcem spájať ... teoretická plocha spoja 1,2mmx8mm =9,6mm2 9,6mm2*35kg/mm2=336kg .... ten spoj by mohol mať maximalnu pevnosť v ťahu 336kg čo vyzerá na papieri dosť dobre
V najbližšej dobe sa do toho pustím, tak potom poreferujem
Na obrázku je detail ako to chcem spájať ... teoretická plocha spoja 1,2mmx8mm =9,6mm2 9,6mm2*35kg/mm2=336kg .... ten spoj by mohol mať maximalnu pevnosť v ťahu 336kg čo vyzerá na papieri dosť dobre

To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

Pokud je to forma zábavy tak určitě ,vždycky se říkalo že na fuškách se nejvíc naučíš.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ano, je to tak. Súvisí to aj s chuťou naučiť sa niečo nové a užitočné ... uvidíme ako to pôjde
... A je mi ľúto vyhodiť skoro nový pás ktorý len praskol, lebo viem že takých bude časom možno viac. Chystám sa robiť pásovú pílu na drevo, kde práve tieto bimetalové pásy môžu tiež ešte hodne slúžiť ... a tak trochu mám rád sebestačnosť
... A je mi ľúto vyhodiť skoro nový pás ktorý len praskol, lebo viem že takých bude časom možno viac. Chystám sa robiť pásovú pílu na drevo, kde práve tieto bimetalové pásy môžu tiež ešte hodne slúžiť ... a tak trochu mám rád sebestačnosť

To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

Jo jo, ja taky spravoval asi 5 nebo 6 prasklych pasu naraz (protoze mi dosly pasy, jinak jsem na to moc linej a nestalo by mi to za namahu). Za cca pul hodinku je to hotove i s uklidem, takze se to dokonce i celkem vyplati. Kdyz nepocitam ten pokus s pajenim mosazi 

TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
použiju tohle vlákno . má někdo nějaké zkušenosti s : https://www.karas.cz/catalog/pasove-pil ... gudembs116
-
Ahoj, ja om o nej pozeral keď som kupoval pásovku. Vtedy mi niekto tvrdil, že majú oproti "inou farbou natretým "pílam tenšie odliatky. a fréma má tendenciu sa krútiť. Asi na tom niečo bude, lebo podľa netu Proma PPK-115 váži 65 kg a toto Gude 49 kg. Každopádne som nakoniec kúpil Holzmann BS128HDR ( a červená sa mi aj viac hodí do dielne
)

SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
nekupuj pilu co nemá alespoň jednoduché hydraulické spouštění.packa píše: ↑9. 1. 2020, 8:43 použiju tohle vlákno . má někdo nějaké zkušenosti s : https://www.karas.cz/catalog/pasove-pil ... gudembs116
třeba ten Holzman (a spousta klonů téhož) + má lehce nastavitelné řezání pod úhlem = lehce nastavíš kolmost řezu
+ jde postavit kolmo jako malá pásovka - to jsou moc užitečné možnosti které doceníš až to zkusíš
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Ja mám presné túto gude, rameno je tuhé dostatočne, neviem, kde by sa čo mohlo krútiť. Akurát ten plechový stojan je slabý, ale to na rezanie nemá žiadny vplyv. Hydraulické padanie sa chystám dorobiť, pod uhlom až tak často nerežem, takže mi nevadí, že treba natáčať zverák. Za tú cenu som spokojný. Pri rezaní tenkých profilov tá hydraulika chýba, ale na rezanie plného materiálu píla funguje perfektne. Ešte sa mi nestalo, že by mi spadol pás, alebo sa zasekol v reze. Plný materiál režem pásom 6z, na najväčšej rýchlosti. Takto vyzerá špona, čo z toho padá Ak to chceš na plný materiál, tak tam hlavne nedávaj žiadny jemný pás, čím hrubší, tým lepší. Teraz ľutujem, že som nezobral aj 4z pás, keď som ich objednával, ten sa mi zdal už moc hrubý.packa píše: ↑9. 1. 2020, 8:43 použiju tohle vlákno . má někdo nějaké zkušenosti s : https://www.karas.cz/catalog/pasove-pil ... gudembs116
Tos C45-2000
- ypres_bass
- Kontaktovat uživatele:
turnigy: chápu správně že používáš konstantní zuby? vidíš nějaké výhody oproti variabilním?
Až budete chtít pilový pás, tak napište... možná dám i slevu... 
pilove.eu

pilove.eu
Je to najhrubší pás čo mám, takže na plný materiál (tak od 25mm) používam ten. S variabilným počtom zubov mám iba jemnejšie pásy, tie používam na tenší materiál a profily, ale žiadny rozdiel som si pri rezaní nevšimol. Počul som, že s konštantnými zubmi je pás náchylnejší na rozvibrovanie, ale mne to reže dobre, len treba nastaviť správny prítlak.
Tos C45-2000
Zdravím, jak už tady někdo psal, mám pilu MBS 125 asi rok a hroznej problém s praskáním pásů. Celkem nevím co s tím. Řežu prakticky všechno, jekle, plnej materiál, nerez a pokaždé z ničeho nic pás praskne. Podle zubů mě přijde, že je ostrej a měl by toho nařezat mnohem víc. Je na to nějaká vychytávka ??