chlazení

Technologicke postupy a měřidla v dílně
Odpovědět
Mysak323F

8. 9. 2009, 7:44

Spravne.. a proto nam v praci z brusky na noze leze barva a kdyz se trochu nadechnu vyparu sem rad ze mluvim :lol:
Josef
Sponzor fora

8. 9. 2009, 8:25

A ještě sjou minerální a syntetické. Neměla by se používat synt. emulze na stroji mazaném minerálním olejem, kde dochází ke styku oleje s emilzí. Nemá se to rádo a emulze se kazí. Platí to i naopak.
RaS

8. 9. 2009, 9:43

Zbytečný špekulovat......chlazení j vždy OK :wink: Pokud chceš něco levného do 300kč tak tady máš tip ode mne +fotky :lol:
nádoba :kýbl od primalexu 15kg,motor-nějaký šit 200w,čerpadlo na vrtačku spojený hřídelí která je vytočená na soustruhu podle průměru dříku čerpadýlka a průměru hřídele motoru.Dole to není nijak zajištěné proti otáčení toho čerpadla,drží to jenom ta hadička
filtrování přes kuchyňský cedník co je drobnější tak jde zpátky,čerpadlo si s tím v poho poradí
a teď to nejdůležitější:valí to asi tři roky na odvalovce a běžně to je puštěné 8hod. v kuse ,saje i olej ,tlačí to tak 60l/min. na dvě hadice 6mm docela silný proud
....to čerpadýlko stálo 200kč
emulze je zasraná od litiny :lol: :lol:[/quote]

tím levné jsem nemyslel zrovna kybl primalexu za 300 ale taky ne něco komerční co jsem našel někde za 1800Euro pro chlazení mlhou.. klidně koupím komerční řešení za několik tisíc třeba z toho unimaxu v tom problém nevidím.. spíš mě zajímalo jak to kdo řeší... nějáké fotky krytů, van atd..
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 9. 2009, 10:23

:D ajo pardon,tak to jsem ten dotaz zle pochopil
RaS

8. 9. 2009, 10:38

tumlik píše::D ajo pardon,tak to jsem ten dotaz zle pochopil
dekuji za nazor, samozřejmě si ho vážím.. samozřejmě spousta lidí koupí hotové spousta lidí ušetří a postaví si vlastní které bude vždy levnější, třeba z toho primalexu.. já rád něco vytvářím, ale ne za každou cenu. prostě pokud něco jde rozumně koupit za rozumné peníze nějáké kompletní tak tomu dám přednost než se s tím nějak bastlit..
Pavel R

8. 9. 2009, 2:07

Koupit jde všechno, to je bez debaty. Vidím několik možností : koupit jeté chlazení z použitého stroje, nebo koupit jen čerpadlo, zbytek dobastlit. Nebo koupit něco takového:
http://www.domacitechnika.cz/levne-proma-pch-2
audina

8. 9. 2009, 2:15

RaS píše:
tumlik píše::D ajo pardon,tak to jsem ten dotaz zle pochopil
dekuji za nazor, samozřejmě si ho vážím.. samozřejmě spousta lidí koupí hotové spousta lidí ušetří a postaví si vlastní které bude vždy levnější, třeba z toho primalexu.. já rád něco vytvářím, ale ne za každou cenu. prostě pokud něco jde rozumně koupit za rozumné peníze nějáké kompletní tak tomu dám přednost než se s tím nějak bastlit..
V poslednom čase ked niečo kupim hotove a zapnem to pridem nato že je to nanič alebo slabe a neostava než to cele prerobiť :D
RaS

8. 9. 2009, 2:16

Pavel R píše:Koupit jde všechno, to je bez debaty. Vidím několik možností : koupit jeté chlazení z použitého stroje, nebo koupit jen čerpadlo, zbytek dobastlit. Nebo koupit něco takového:
http://www.domacitechnika.cz/levne-proma-pch-2
no podle mě než toto za cca 5000 radši ten první odkaz kde je výkonější taky komplet za cca 2000.. neznám osobně ani jedno, vycházím jen z těch stránek
audina

8. 9. 2009, 2:28

Najlepšie by bolo vidieť jedno aj druhe chladenie aky to ma skutočny tlak a prietok predpokladam že chladenie bude na zemi a stroj zhruba 1,5 m nad zemou.
Zdenek Valter

8. 9. 2009, 3:47

audina píše:Najlepšie by bolo vidieť jedno aj druhe chladenie aky to ma skutočny tlak a prietok predpokladam že chladenie bude na zemi a stroj zhruba 1,5 m nad zemou.
No ne tak úplně ;-) pokud to koupíš jak to je tak to má celkem krátké hadice na výstupu - jen připomínám, že je to z fotek - taky jsem to neměl v ruce !
Takže počítat i s jejich nákupem. ;-)

Nicméně děkuji Tumlíkovi za supr nápad !!
Ty nádoby na prospektech (odkazech) fungují totiž úplně stejně !
Místo chlazení od PROMY si raději něco koupím od Tumlíka ! ;-) ;-)
Monteg

8. 9. 2009, 5:38

Měl jsem podobnej problém řešil jsem to tak že čerpadlo jsem koupil z druhé ruky a nádobu jsem udělal z plastové přepravky + plechové výko. To od promy se mi nelíbylo z duvodu malé nádrže než by mi to nateklo zpátky tak by to bylo prázdné. A fungl nové čerpadlo stalo cca 4000kč to se mi dávat nechtělo. Občas jsou tyto čerpadla na aukru za cca 800 -1000kč
Monteg

8. 9. 2009, 5:41

audina

8. 9. 2009, 5:57

to je dobra cena posledne moje čerpadlo nasalo špony lebo som mal zle založene sitko a previnutie ma stalo 40€ a tyžden čakania nanho
Mad_BOXs

8. 9. 2009, 6:28

Já mám čerpadlo 12V DC z auta ( stříkačka ) a naprostá spokojenost. Je plně ponořené v kbelíku od REMALU, přes něj natažené dlouhé sítko.
Maká suprově a tlak a průtok až moc. A hlavně je to na bezpečné napětí.
bednar.dk@seznam.cz
SolidWorks 2011
Zakázková výroba jednoúčelových strojů
konstrukce strojů, automatizace,
http://www.indops.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

8. 9. 2009, 9:22

Mad_BOXs píše:Já mám čerpadlo 12V DC z auta ( stříkačka ) a naprostá spokojenost. Je plně ponořené v kbelíku od REMALU, přes něj natažené dlouhé sítko.
Maká suprově a tlak a průtok až moc. A hlavně je to na bezpečné napětí.
Asi před 2 roky jsem chtěl dělat chlazení, tak jsem si taky koupil čerpadlo do ostřikovačů na Škodu 120, stálo asi 260 Kč. Zatím mi tu leží, chladit moc nepotřebuju, a cákání emulze nemám rád.

Ale chtěl jsem se Tě právě zeptat, jak to čerpadlo zvládá trvalý provoz - přeci jen ostřikovače jsou určené na chvilkový běh. Dále bych se chtěl zeptat, jaký to bere proud (leží to kdesi na půdě a teď se mi pro to nechce) a z čeho to napájíš. Jo a ještě jestli je lepší regulovat průtok škrcením nebo napětím na motorku. Díky.
Petr Spáčil
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“