PartMiller TinyCNC - projekt pro 3D tisk s DE precíznosti

Odpovědět
kiko01
Příspěvky: 639
Registrován: 27. 10. 2008, 9:06
Bydliště: Martin,Slovakia
Kontaktovat uživatele:

19. 12. 2019, 9:01

robokop píše:
19. 12. 2019, 7:05
hlavne to nezapomen namazat abys nedopadl jako nejlepsi konstrukter 3d tiskaren :-D
tam netusili ze to mastne je jen konzervant a moc to nemaze plus k tomu mekke kolejnice takze kazdy jejich kus se driv nebo pozdeji zadre. Ja furt proc lidi vymenuji ty pouzdra a tyce :lol:
Jo som v nejakej p... skupine na fb a stale tam pisu staznosti ze maju doskriabane tycky a ze uz im to nechcu ani reklamovat v poslednej dobe... len nechapem jak sa moze spravit taka ryha na kalenej/brusenej tycke od gulickoveho loziska... Co sa im tie gulicky zaseknu a vydru to tam?
reta
Příspěvky: 395
Registrován: 22. 7. 2014, 1:50
Bydliště: Pardubice

23. 12. 2019, 12:58

Všem těm co mi neradili, a zejména všem těm co mi radí:
P2020.gif
Koupil jsem nějaká relé, tranzistory a optočleny, pokud bude čas tak bych posunul elektroniku.
atlan
Příspěvky: 1805
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

23. 12. 2019, 1:11

Tak ze sme sa nedozvedeli, ci tie lineare boli alebo neboli krive. No nic hlavne zecto chodi.
reta
Příspěvky: 395
Registrován: 22. 7. 2014, 1:50
Bydliště: Pardubice

23. 12. 2019, 2:00

Tak to se omlouvám. Rovné jsou. Jak jsem psal, jen to uspořádání lineárů do V (asi pro případ 3D tisku) je na ose Z dost nešťastné. Musel jsem vypodložit podložkou tloušťky kancelářského papíru.
Uživatelský avatar
Grad
Příspěvky: 1060
Registrován: 13. 7. 2014, 9:32

12. 1. 2020, 2:27

Jak to vlastně dopadlo? Proběhlo už finále s nějakým obráběním?
reta
Příspěvky: 395
Registrován: 22. 7. 2014, 1:50
Bydliště: Pardubice

12. 1. 2020, 3:36

Pracuji na tom, nakonec se ukazuje, že nejpomalejším článken je Číňan a já zapoměl jsem objednad napínací rolničky a tak teď čekám až dojdou.
Večer udělám foto a pověsím ho sem.
reta
Příspěvky: 395
Registrován: 22. 7. 2014, 1:50
Bydliště: Pardubice

12. 1. 2020, 10:06

20200112_193006.jpg
20200112_193022.jpg
20200112_193114.jpg
Takhle jsem pokročil, je dodělané zapínání a vypínání vřetene, pomocí relátka.
Edit: zatím styl vrabčí hnízdo
reta
Příspěvky: 395
Registrován: 22. 7. 2014, 1:50
Bydliště: Pardubice

20. 1. 2020, 8:29

Pro profesionálnější vzhed jsem zakoupil k tomuto vřeteni:

https://www.ebay.com/itm/ER11-500W-Chuc ... 2749.l2649

tento měřáček:

https://www.ebay.com/itm/DC-0-300-V-10A ... 2749.l2649

Předpokládal jsem, že vřeteno je napájeno 110 volty DC. Po zapojení měřáku (votmetr) na svorky pro motor to v měřáku prsklo a umřel. Přičemž jsem ho předem odzkoušel na zdroji a bezvadně ukazoval.
Na svorkách pro motor jsem naměřil při zapojeném vřetenu a potenciometru na max:
měřák na DC 102 V
měřák na AC 122 V
Pokud měkdo ví proč umřel může odpovědět?
svorky zdroje.jpg
Naposledy upravil(a) reta dne 20. 1. 2020, 11:03, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5538
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

20. 1. 2020, 8:47

no a jak jsi to zapojil ? ten měřák ná max napájení nějakých 24v z čeho jsi jej napájel ?
atlan
Příspěvky: 1805
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

20. 1. 2020, 9:01

Asi tak, ak chces merat viac ako 30v musi mat vlastne napajanie, do 30v staci spolocne napajanie. Schematko na zapojenie sisi nepozrel?
reta
Příspěvky: 395
Registrován: 22. 7. 2014, 1:50
Bydliště: Pardubice

20. 1. 2020, 9:04

Neprve jsem spojil červený a žlutý drát na měřáčku. Potom jsem spojené žlutý a čevený připojil přímo na jednu svorku zdroje a černý na druhou svorku zdroje(červeně označeno na foto). Byl jsem přesvědčen že těch 102 V to vydrží. Z toho popisu pro měřáček nejsem moc chytrý.
Uživatelský avatar
packa
Příspěvky: 5538
Registrován: 7. 2. 2007, 6:42
Bydliště: Královehradecký kraj

20. 1. 2020, 9:08

ten měřák musíš napájet nejlíp 12v to jest černý rudý , spojíš zem a žlutý připojíš na + co jde do vřetena ten měří napětí .
Josef
Sponzor fora
Příspěvky: 3573
Registrován: 19. 11. 2006, 9:25
Bydliště: Valašsko

20. 1. 2020, 9:14

Přesně jak píše packa, napájení měřáku musí být z jiného zdroje, když je měřené napětí větší než povolené napájecí.
Citace:
Working voltage: DC 4 - 30V(The maximum input voltage can not exceed 30V. Otherwise the meter will be burned)
reta
Příspěvky: 395
Registrován: 22. 7. 2014, 1:50
Bydliště: Pardubice

20. 1. 2020, 9:53

Díky za nakopnutí. Moje chyba. Zkusím příště zapojit takto:
Bez názvu-1.jpg
t256
Příspěvky: 1083
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

21. 1. 2020, 6:42

Tady to mas zapojene i s tim bocnikem ktery ti bude snad merit nejaky proud.
Přílohy
qqq.JPG
Odpovědět

Zpět na „výrobci mini cnc“