Ahoj lidi,
chci se jen zeptat jaky pouzivate poklad pod rezany / gravirovany material, kdyz rezate 2d.
Jde mne o to ze nechci poskodit kdyz mi to ujede pracovni plochu.
Uvazoval jsem na normalnim papirovym kartonem.
Muzete mi poradit jaky mat, je na toto nejlepsi ?
Jde o to aby byl 100% vsude stejne siroky , jinak potom gravirovni neni ono .....
diky za hlp
Jaky podkladovy material pri gravirovani 2D rezani ???
MDF - prodává se také pod obch. názvem Sololit. Ale v podstatě se dá použít cokoliv, co je tlouškově kalibrováno, pokud však plánuješ materiál prořezávat, takže nástroj pojede trvale v podkladu, nedoporučuji použít lamino, hodně to tupí nástroje.
- Martinhora
Já používam sádrokarton. Je to rovný a když je papír na jedné straně hodně opotřebenej tak to obrátim ...
-
2 prochazka : Muze se zeptat na url, popr nejaky info ?
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
A netupí to nástroj a nepráší to moc? A jak je to s rovinností?Martinhora píše:Já používam sádrokarton. Je to rovný a když je papír na jedné straně hodně opotřebenej tak to obrátim ...
Petr Spáčil
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to asi 2mm hrubý vrstvený kartón. Nástroje sa netupia a prachu je určite menej, ako špon z obrábaného materiálu.Je to výborná vec, pretože po "zdrážkovní" celého karónu slúži tento ako preklad (ochrana) pre hotový výrobok...
Povrch má ten papier podobný bežnému školskému výkresu.
Povrch má ten papier podobný bežnému školskému výkresu.
Počas práce s CNC možno fajčiť...
- Martinhora
A netupí to nástroj a nepráší to moc? A jak je to s rovinností?[/quote] Nezdá se mi, že by to tupilo nástroj. Zajíždim tak 0.5 mm pod materiál, takže většinou ani neproříznu ten vrchní papír.Krutor píše: