Tak první měření překvapilo více než příjemně.
Řezalo se několik koleček s lemem a čtverečkem uvnitř do 20mm bukové spárovky, nástroj laciná čínská 6mm tříbřitka za 70,-Kč určená na hliník, už trochu jetá hliníkem, navíc s ulomeným jedním zubem, nechávám si takový na dřevo, to ještě zvládaj s přehledem

Řezáno při 10000ot, úběr 0,1/zub (posuv 3000mm/m), jeden finish průjezd 0,1mm, vše sousledně.
Kruh o velikosti 60mm má průměr 59,98 - měřeno trochu lepší elektronickou šuplerou cca 10min po řezání, hodnota kolísala mezi 59,97-59,99 (podle toho jak jsem přitlačil). Po celém obvodě, takže kruhovost bude zřejmě dobrá. Hodnoty stejné u všech koleček. Hrana dřeva je krásně hladká, ale ne vydřená, po celém obvodě (po letech i přes leta). Jak kdybych to přebrousil 2000 smirglem. Fréza se ani moc nezahřála, řez samotný víceméně studený (rychlý posuv).
Čtvereček uvnitř je rovněž větší o cca 0,02mm. Buď je to odchylka šuplery, nebo je čínská fréza za 70,- o nějakou setinu větší
Každopádně na dřevo vcelku slušný hodnoty, kdo by to čekal. Je jasný že druhej den se to změní, je to dřevo...
Suma sumárum, jsem naštvanej, řeže to čistěji než moje frézka...
Jsem moc zvědavej na hliník. Ještě tam není přimazávání, tak to ještě chvilku potrvá.