PRODÁM NADBYTEČNÉ LEVNĚ

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
petyrekk

4. 2. 2020, 12:52

Ale pánové,
nenechte prchlivost cloumat svými majestáty, takové diskuze jsou přeci pro nás všechny nedůstojné.
To HonzaHorka: věta "na záda mu dýchá další co pro změnu bere úplně všechno (a může kdykoliv) co je za levně" jistě patřila na uživatele Ondžej, ale myslím si, že ani on si takové označení nezaslouží.
Ohledně hlášky "co nakupuje a prodáva (od všeho trochu)" bych se rád ohradil.
Pokud jsem zde na foru něco zakoupil a nepoužil pro své projekty, nabídnul jsem to zpět na prodej i nějaký rok po uskladnění za vyvolávací cenu stejnou při pořízení, nebo nižší, náklady spojené s dopravou jsem nepřipočítával, přednost měl vždy první zájemce, bez ohledu na zprávy dalších uživatelů s vyššími nabídkami.
Asi dva a půl roku zpátky zde uživatel prodával mikrometr za cenu tak nízkou, že se vyplatilo předmět koupit i "do brašny s nářadím v autě" , já to tenkrát chtěl jako pracovní měřidlo k soustruhu, kde bych jiné povalovat jinak nenechal. Zájemců nás tehdy bylo více, majitel tedy začal cenu zvyšovat, aby byl výnos co nejvyšší. ( viewtopic.php?t=23668 ) .
Kdysi uživatel Baxi.bax ( díky za obchod) inzeroval spousty plastových krabiček, vzal jsem více kusů a za tři týdny po obdržení zásilky se mi naskytla koupě několika zásobníků Mars, takže krabičky jsem nepoužil a zatím jsou navíc ( volné). Až když se ozval uživatel Ben Ash že krabička na něj už žádná nezbyla, přijel si a odvezl zdarma tolik kusů, kolik potřeboval.
Označení "nakupuje a prodává" mi zní jako výdělečná činnost a tu zde ani na jiných forech neprovozuji, vždy se jednalo o předměty, pro které jsem již neměl využití.
Tohle forum mi dalo hodně ve vědomostech, které se všichni přispívající uživatelé vkládají, tedy díky Vám všem.
Z nabízených předmětů mne zajímala čtvrtá osa a koník, podmínka u inzerátu : vše nebo nic hovořila jasně, že uživatel JARA50 (prodejce) zboží dělit nebude.
Mrzí mě, že se reakce na dobrý kup ubíraly tímto směrem a z tohoto důvodu pouštím dalšímu zájemci.

Omluvám se za zanesení prodejního vlákna.

Petyrekk
pozn: Jistě by bylo fér, když by Admin umožnil uživateli JARA50 , aby mohl poupravit nabídku na prodej samostatných předmětů, přeci je to jeho první prodej, za přepokladu, že o to bude stát.
KDO NIC NEDĚLÁ,NIC NEPOKAZÍ.
Telemaster

4. 2. 2020, 2:22

Pokud by tedy jako druhý v pořadí Honza Horka či někdo další věci koupil, mam prosbu , neprodal by si dále 3f motor 0,75 kW patkový. Hodil by se mi k malému soudruhů.
Dekuji Telemaster.
jicha

4. 2. 2020, 2:59

Měl bych zájem o 4 osu
HonzaHorka

4. 2. 2020, 4:08

Nejprve bych chtěl poprosit prodejce o údaje ze štítku serva, popřípadě přesné označení.
Pokud bude servo vyhovovat mojemu záměru tak kupuji a jsem ochoten samozdrejmě ostatní věci přeprodat. Osu bych si rád prohlédl jak je udělaná, ale s vysokou pravděpodobností se mi nebude páčit tak ji nechám dalšímu zájemci a to za cenu jedné třetiny kupní ceny plus pošta. Přednostní právo ale má petyrekk.
Elektromotor rozhodně nechci a cena je to samé jako ta osa. No a k servu bych si asy nechal zatím i driver, pokud mi nebude vyhovovat také pustím dál.
I já jsem se tu již setkal s něčím podobným kdy bylo předmětem prodeje výce věcí a s kupujicim jsem se dokázal domluvit o odkupu části za podělenou cenu plus doprava. Je to o lidech.
StoupaCZ

4. 2. 2020, 4:18

Kdyby náhodou 4. osa zbyla, tak se stavím do řady :)
Sieg SX4, Interkrenn IKD-400, Vernier Minishape 28
Telemaster

4. 2. 2020, 4:23

Nejprve bych chtěl poprosit prodejce o údaje ze štítku serva, popřípadě přesné označení. 
Pokud bude servo vyhovovat mojemu záměru tak kupuji a jsem ochoten samozdrejmě ostatní věci přeprodat. Osu bych si rád prohlédl jak je udělaná, ale s vysokou pravděpodobností se mi nebude páčit tak ji nechám dalšímu zájemci a to za cenu jedné třetiny kupní ceny plus pošta. Přednostní právo ale má petyrekk.
Elektromotor rozhodně nechci a cena je to samé jako ta osa. No a k servu bych si asy nechal zatím i driver, pokud mi nebude vyhovovat také pustím dál. 
I já jsem se tu již setkal s něčím podobným kdy bylo předmětem prodeje výce věcí a s kupujicim jsem se dokázal domluvit o odkupu části za podělenou cenu plus doprava. Je to o lidech.

Dekuji za ochotu. S motorem se mnou můžeš počítat.
petyrekk

4. 2. 2020, 5:03

Děkuji.
KDO NIC NEDĚLÁ,NIC NEPOKAZÍ.
HonzaHorka

4. 2. 2020, 5:09

Každý máme zájem o něco tak proč si navzájem nepomoct? Vždyť i to je účel tohoto fóra ne?
zverodoktor

4. 2. 2020, 6:18

Tady jsou drazby zakazane az na adminem schvalene vyjimky na vyzadani.

Licitace je minena treba nejaka sleva kdyz to nikdo nechce.
Samozrejme ze kdyz to nekdo za uvedenou cenu bere je to oficialne uzavreny obchod a ne i co s tim delat

robokop píše: 4. 2. 2020, 12:35 Prostor pro licitaci uz skoncil vzhledem k tomu ze nekdo prisel a vyjadril jasne zajem ze kupuje
Prosím ťa ako sa potom licituje? Ja som teda na žiadnej dražbe nikdy nebol a predstavoval som si to tak, že niekto ponúkne viac a ďalší viac až niekto berie. Predávajúci tým pádom môže výhodnejšie predať tovar.
Tu teda licitácia znamená, že iba ak som prvý záujemca v poradí, tak môžem z vlastnej vôle niečo kúpiť trebárs o 2 stovky drahšie ako to predávajúci predáva?
To mi zas nedáva nejaký zmysel, kto by to na čo robil :? . Tak ako teda správne licitovať tu v inzercii keď už to je v pravidlách povolené?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Paci

4. 2. 2020, 6:20

SZ
Milan199

4. 2. 2020, 8:00

zverodoktor píše: 4. 2. 2020, 6:18
robokop píše: 4. 2. 2020, 12:35 Prostor pro licitaci uz skoncil vzhledem k tomu ze nekdo prisel a vyjadril jasne zajem ze kupuje
Prosím ťa ako sa potom licituje? Ja som teda na žiadnej dražbe nikdy nebol a predstavoval som si to tak, že niekto ponúkne viac a ďalší viac až niekto berie. Predávajúci tým pádom môže výhodnejšie predať tovar.
Tu teda licitácia znamená, že iba ak som prvý záujemca v poradí, tak môžem z vlastnej vôle niečo kúpiť trebárs o 2 stovky drahšie ako to predávajúci predáva?
To mi zas nedáva nejaký zmysel, kto by to na čo robil :? . Tak ako teda správne licitovať tu v inzercii keď už to je v pravidlách povolené?
Pokud dobře chápu pravidla, tak se dá licitovat do minusu. Příklad :

Prodávající nabízí za 100.
Ozve se "A" s nabídkou 90.
Prodávající nereaguje.
Ozve se "B", akceptuje cenu 100. Je tedy první kdo projevil zájem o nabízený předmět za avizovanou cenu.
xener

4. 2. 2020, 9:48

https://lidovyslovnik.cz/index.php?dotaz=licitace

myslim ze licitace do mensej ceny pri predaji je nie moc spravny pojem tohoto slova :)

tiez nechapem, preco by sa predavajuci nemohol rozhodnut predat najvyssej ponuke, je to predsa v jeho zaujme a tiez prave ako vlastnika veci.
na jeho mieste by som prepisal ten inzerat na jednotlive polozky a kazdu za tu 1000 , vsetci vedia ze aj to je menej ako bezna cena, preto tu je tak horuco :)
Milan199

4. 2. 2020, 11:37

xener píše: 4. 2. 2020, 9:48 https://lidovyslovnik.cz/index.php?dotaz=licitace

myslim ze licitace do mensej ceny pri predaji je nie moc spravny pojem tohoto slova :)

tiez nechapem, preco by sa predavajuci nemohol rozhodnut predat najvyssej ponuke, je to predsa v jeho zaujme a tiez prave ako vlastnika veci.
na jeho mieste by som prepisal ten inzerat na jednotlive polozky a kazdu za tu 1000 , vsetci vedia ze aj to je menej ako bezna cena, preto tu je tak horuco :)
Ahoj, pokud chce prodat nejvyšší nabídce tak na to je Aukro - klasická aukce. Pokud to chce nabídnout v rámci fora třeba za 1 CZK //1€// nebo čokoládu - je to jeho rozhodnutí. Právo nákupu má ten, kdo se první ozve veřejně. Tohle je spolek nadšenců, nejsme v Blansku.
Myslím že se zájemci nakonec dohodnou na "trhání kořisti".
DwPetr

4. 2. 2020, 11:55

Řekl bych že vláknou už učel splnilo, takže volná zábava možná :D

Pobijete se pokaždý když naskočí něco za pár korun? že bych taky něco hodil do placu? :lol:

Jinak to vidím stejně jako robokop, licitace všema směrama ok, do chvíle než první veřejně napíše beru. Další pak maj možnost stoupnout do řady.

Možná bych neviděl problém, kdyby třeba prodávající uvedl nějaký zpřesňující podmínky, třeba např, prodám vyvrtávačku za 20tis, pouze aktivním členům kteří mají větší procentuální účast na mimoprodejních vláknech, nebo něco tak podobně.
H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
titel

5. 2. 2020, 6:03

xener píše: 4. 2. 2020, 9:48 https://lidovyslovnik.cz/index.php?dotaz=licitace

Precitaj si to poriadne. Smlovani (zjednavanie) je dohadovanie o cene. Je jedno ktorym smerom ale smeruje k dohode medzi predavajucim a kupujucim. Tu vsak je dobrym zvykom ze ak niekto ponukne nieco za urcitu sumu a nasledne to nikto akceptuje tak je obchod uzavrety. Nie je to o pravach je to skor o ferovosti. Neviem si predstavit ze by to tu vyzeralo ako na trhu a dohadovali sa ako stare babky.
Inak suhlas ako pise DwPetr.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“