Žulová doska

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Mrosconi
Kontaktovat uživatele:

5. 3. 2020, 5:25

Takže ta od Kmitexu je světlejší a má trošku nádech do béžové. Ta menší je tmavší a má mírný nádech do modré. To uvidíme, která více přežije.
kiko01
Kontaktovat uživatele:

5. 3. 2020, 5:52

Petr68 píše: 5. 3. 2020, 2:36
kiko01 píše: 5. 3. 2020, 11:16 Ja som kupoval 600x400 od garantu, presnost O a stala do 600€, vraj tue kinexacke stoja za prd
Já to teda pořád nechápu. Stojí za prd? Jaký je v tom rozdíl? Snad složení granitu, nebo kvalita povrchu, nějaká mechanická vlastnost? Pokud koupím desku Kmitex, Kinex, Výrobní stroje... s protokolem přesnosti ve třídě 0 je v nich takový rozdíl? A poznám to vůbec někdy?
Vraj niesu tie kinexy kvalitne ( homogenita) ze sa ti moze vylupnut hocikde kus... ale ved nech si kazdy kupi co uzna za vhodne, ja som s garantom spokojny a cena nieje az tak zavratne rozdielna
GeeSnake
Sponzor fora

5. 3. 2020, 6:53

Offtopic.
Jen tak na okraj zajímavost, mám kus litého kamene (jako žula), na pomníky jako pracovní desku 600x300x100. Nytuji na tom kůži, ohybam, lepším stloukanim, vysekavam na plastové podložce kolečka, zdobím raznicema atd, mám ji cca 15 let, byla rovná, přebroušená, dneska má lavor cca 5-8mm. A to to byl nějakej starší zbytek už tenkrát.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
zverodoktor

5. 3. 2020, 9:25

A to si ju o toľko vytĺkol, alebo zodral?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Milan199

5. 3. 2020, 9:37

robokop píše: 5. 3. 2020, 2:52 Vyznamny rozdil v tvrdosti kamene
Brzo se osoupe a uz neni presna
Konkrétní zkušenost : denní porce měření je tak 3000 až 5000 náměrů. Životnost desky max 14 dní ! Pak je tam lavor 0,03 až 0,05 !!!
Pokud se na totéž použije deska 19312 kalená na 58 Hrc a následně nitridovaná, je tam po roce "lavor" max 0,01. Za 20 min je to přebroušené a je na rok vystaráno.

Ty "granitové" desky jsou takové homogenní sytě černé. Když jezdím do němec do měrové laboratoře, mají tam desky spíše béžovo/šedé se znatelnými kamínky. Evidentně zcela jiný materiál.
Petr68

5. 3. 2020, 10:36

Takže pokud jsem to dobře pochopil, tak jediný rozdíl je v kvalitě použitého materiálu. Předpokládám tedy, že výrobce kvalitní desky musí v popisu či v nějakém prohlášení uvádět přesné složení použitého materiálu. Osobně jsem si toho nikdy nevšiml a upřímně jsem to ani nehledal, ale při absenci složení jsou to stále jen dohady zjistitelné pouze praxí a to je třeba při mém domácím použití spíše nereálné.
Zkrátka dle mého skromného názoru moje deska za 8tis. bez popisu složení koupená "zde" může být tatáž, kterou koupil Jarda od vedle za 20tis taktéž bez popisu složení "tam"
Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
zverodoktor

5. 3. 2020, 10:59

Alebo rovnaká ako ten pomník na začiatku vlákna :-)

Kto by mal chuť, tu je trochu zaujímavého čítania o "surface plates" od Starretta.
https://www.starrett.com/precision-gran ... ranite-faq
Naposledy upravil(a) zverodoktor dne 5. 3. 2020, 11:07, celkem upraveno 1 x.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Milan199

5. 3. 2020, 11:06

Petr68 píše: 5. 3. 2020, 10:36 Takže pokud jsem to dobře pochopil, tak jediný rozdíl je v kvalitě použitého materiálu. Předpokládám tedy, že výrobce kvalitní desky musí v popisu či v nějakém prohlášení uvádět přesné složení použitého materiálu. Osobně jsem si toho nikdy nevšiml a upřímně jsem to ani nehledal, ale při absenci složení jsou to stále jen dohady zjistitelné pouze praxí a to je třeba při mém domácím použití spíše nereálné.
Zkrátka dle mého skromného názoru moje deska za 8tis. bez popisu složení koupená "zde" může být tatáž, kterou koupil Jarda od vedle za 20tis taktéž bez popisu složení "tam"
Moje osobní zkušenost je, že přesnost udávaná prodejcem 00 // deska 600*400 // znamenala tak maximálně, že se na tom nebude moc kolíbat hrnek s kafem. Po přeměření byla odchylka rovinnosti 0,07 !!! Při reklamaci se prodejci evidentně pletly desetiny s tisícinama a v podstatě to neměl za co vyměnit.
Kvalitní deska v tomto rozměru nakonec stála 16k. //Mitutoyo//
Kvalitu materiálu jsem již popisoval ze zkušenosti a myslím že velmi odborně to popsal 4squares4.

Hodně pracuji s hliníkem a zdá se mi, že na těch méně kvalitních deskách se mnohem rychleji objeví takový šedavý povlak "omazaného" hliníku.
GeeSnake
Sponzor fora

6. 3. 2020, 5:42

zverodoktor píše: 5. 3. 2020, 9:25 A to si ju o toľko vytĺkol, alebo zodral?
Vytlkol, anebo se to dajako "roztieklo".
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
testone
Sponzor fora

6. 3. 2020, 6:54

Milan199 píše: 5. 3. 2020, 11:06
Petr68 píše: 5. 3. 2020, 10:36 Takže pokud jsem to dobře pochopil, tak jediný rozdíl je v kvalitě použitého materiálu. Předpokládám tedy, že výrobce kvalitní desky musí v popisu či v nějakém prohlášení uvádět přesné složení použitého materiálu. Osobně jsem si toho nikdy nevšiml a upřímně jsem to ani nehledal, ale při absenci složení jsou to stále jen dohady zjistitelné pouze praxí a to je třeba při mém domácím použití spíše nereálné.
Moje osobní zkušenost je, že přesnost udávaná prodejcem 00 // deska 600*400 // znamenala tak maximálně, že se na tom nebude moc kolíbat hrnek s kafem. Po přeměření byla odchylka rovinnosti 0,07 !!! Při reklamaci se prodejci evidentně pletly desetiny s tisícinama a v podstatě to neměl za co vyměnit.
Kvalitní deska v tomto rozměru nakonec stála 16k. //Mitutoyo//
Kvalitu materiálu jsem již popisoval ze zkušenosti a myslím že velmi odborně to popsal 4squares4.

Hodně pracuji s hliníkem a zdá se mi, že na těch méně kvalitních deskách se mnohem rychleji objeví takový šedavý povlak "omazaného" hliníku.
já mám desku 1000x630 Mahr
je z černé jemnozrnné žuly
hliník mi na tom nechává stopy taky, lze je celkem snadno setřít a umýt lihem nebo petrolejem
opotřebení nedokážu posoudit, děláme na tom ne moc často
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 3. 2020, 7:10

obecne ma platit ze svetly granit je tvrdsi a tudiz kvalitnejsi
nicmene treba na stroji zeiss za 18 mega byl krasne cerny a nejake sutry z nej jsem tu udal a verim ze budou jeste dlouho slouzit
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
semancko

6. 3. 2020, 10:31

2 robokop, to ste davali niekde rozrezat? Ako pinola a portal by sa dali pouzit asi aj samostatne ale ten spodok to je ina kava, to jedine narezat. Neviem si ale predstavit co by stalo to naporcovat.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

6. 3. 2020, 12:36

Stul zustal ve fabrice. Pouzivaji ho.
Portal dokurvili pri rozebirani ale stale byl znacny kus zdravy. Zbytek nechat nekde u kameniku odriznout. Ale to uz neni muj boj...
Pinola se mi hodila coby cestovni primerny tramec 😉
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
semancko

6. 3. 2020, 5:35

Ta ten moj pojde asi iba na srotak, nik to nechce tak to vyhodime. S tou pinolou mi to tiez napadlo, mam este jednu ale lahsiu z novsieho stroja ta je ale z nejakeho druhu duralu a zrejme eloxovana alebo co, volali to Carat. Skoda toho stola ale niet to kam dat.
Odpovědět

Zpět na „Prodej“