corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2020, 9:44

Mart76 píše: 16. 3. 2020, 9:22 Předseda UKŠ je ministr vnitra nebo ministr obrany (v případě válečného stavu). A není to dáno zákonem 240, ale usnesením vlády o Statusu UKŠ. To, že je teď předsedou Prymula není porušením zákona, protože bylo na vládě schváleno nové usnesení, kde už není napevno určen předsedou ministr vnitra nebo obrany, ale v novém usnesení je napsáno, že předsedou je ten, koho určí premiér.
Podle dostupných informací bylo hlasování o změně usnesení v poměru 9:5, tzn. 9 ministrů za ANO hlasovalo pro změnu tohoto usnesení a 5 ministrů za ČSSD hlasovalo proti změně usnesení.
Laicky řečeno 5 ministrů za ČSSD hlasovalo pro to, aby předsedou UKŠ byl Hamáček a 9 ministrů za ANO hlasovalo pro to, aby si předsedu UKŠ vybral Babiš.
jistě, musela proběhnout nějaká technikálie :wink: ten řev médií je ale dechberoucí, i s ohledem na to, že by zrovna v této vypjaté situaci na týden dostal ministr vnitra úplně obyčejnou sračku :D to by se asi posrali, kdyby to ten týden řídil naměstek :lol: :lol:
není pravidlem, že ten kdo nejvíc křičí má vždycky pravdu :)
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2020, 9:52

Engineer píše: 16. 3. 2020, 9:34
robokop píše: 16. 3. 2020, 8:29 bohuzel to doslo i velkym nemocnicim, mam mezi prateli par doktoru a hlasili to uz davno.
......................

co k tem kvetinarstvim? umi to nekdo obhajit?
Ohledně roušek bezvýhradnej souhlas ... kocourkov a diletantismus zodpovědných v přímém přenosu.

Ohledně květinářství ... kytky možná potřeba nejsou, ale neprodává se jen to ... sazenice zeleniny, sadbový brambory, sadbová cibule atd. Když na jaře nezasadíš, tak už některý plodiny později nedoženeš. No a když vidím co udělalo Německo se zásilkou roušek, nedělám si iluze co by se mohlo dít s dodávkama potravin, kdyby šlo do tuhýho a moc rád bych se spletl, jenže když vidím přístup napříč Evropou nebudí to moc důvěry. A řepka s energetickou kukuřicí se nejspíš dobře jíst nedá.
No a jedna věc k zamyšlení pro ty co obhajují britskej přístup, Jižní korea má s epidemiema podobných virů asi nejvíc zkušeností, pročpak asi oni nejdou touto cestou??? Naopak, ochrana a prevence je jejich cesta.
zvláštní, napadlo mě to samý, i když s ohledem na karanténu/nekaranténu a lidi doma, na zahrádkách, je jaro......jen doufám, že poučení z tohoto krizového vývoje bude to, že někdo konečně poslechne toho velebu a začne se makat nejen na potravinové soběstačnosti, když se na to tady třicet roků víceméně sralo
myslím, že británie je průser, nebo cíl ?
Josef
Sponzor fora

16. 3. 2020, 9:59

Jde babička po návsi, ve vozíku televizi.
Potká ji starosta: “Vezete ji do servisu, matko?”
“Ne, do kostela ke zpovědi, svini ulhanou.”
Engineer
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2020, 10:06

No popravdě já jsem na systém určité soběstačnosti najel už před cca čtyřmi lety. Mám menší pozemek ale mizernej (je to defacto zavážka starý stavby toxickým bordelem - škvára) takže jsem začal experimentovat s pěstováním brambor na povrchu v boxech ve starým seně. Funguje to neskutečně dobře a tak už jsem ohledně týhle komodity soběstačnej. Vloni jsem měl dokonce dvě úrody. :) Ve sklepě zbyly nějaký malý drobný kousky co naklíčili a koncem července mi je bylo líto vyhodit do popelnice nebo kompostovat. Nasypal jsem je do sena u kompostu ... sklizeň byla začátkem řijna (ta druhá) a překvapila. První sklizeň už v srpnu. Mám to jako relax, plus pěstování rajčat. Vloni jako novinku jsme zkusili fazolky, taky dobrá komodita. K tomu i experimentujeme s konzervací toho co vypěstujeme a vymýšlíme všelijaký dobroty. Třeba směs koktejlových rajčat s borovými ryzci v octovým nálevu je fakt luxus.
Takže pochopitelně vidím, že by byl dost průser proseknout sezónu a pokud by nastal problém s jídlem a jeho dodávkama, tak malér o to větší.
Mart76

16. 3. 2020, 10:12

tumlik píše: 16. 3. 2020, 9:44 jistě, musela proběhnout nějaká technikálie :wink: ten řev médií je ale dechberoucí, i s ohledem na to, že by zrovna v této vypjaté situaci na týden dostal ministr vnitra úplně obyčejnou sračku :D to by se asi posrali, kdyby to ten týden řídil naměstek :lol: :lol:
není pravidlem, že ten kdo nejvíc křičí má vždycky pravdu :)
V případě nepřítomnosti předsedy štábu (v původní verzi s ministrem vnitra), řídí činnost štábu jeho zástupce, což je náměstek ministra vnitra.
Můžeš si to projít, nové i staré znění jsem zde dával.
Já mám na to svůj názor, osobně si myslím, že Hamáček je lepší krizový manažer než ten cholerik Babiš. To že v krizové situaci Babiš na lidi řve vede akorát k tomu, že se ostatní snaží zajistit to, aby Babiš neřval, než to, aby se řešil problém.
A taky jde o to, že pokud UKŠ řídí ministr a členové jsou obecně náměstci, čili v hierarchii jsou všichni ostatní níž, tak to má svou váhu, než když je předsedou jeden z náměstků.

A když už jsme u té sračky, tak tu může dostat i ten Prymula.

"není pravidlem, že ten kdo nejvíc křičí má vždycky pravdu" - Babiš prý křičí hodně :D
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Josef
Sponzor fora

16. 3. 2020, 10:15

Vy teď narychlo kupujete špagety a mouku, ale kamarád, který dlouhodobě očekává zánik civilizace, má na chalupě dávno připravenou elektrocentrálu, filtroventilační zařízení a dost střeliva, protože svý políčko s bramborama bude hájit se zbraní v ruce.

Ovšem se zásobou potravin na 1,3 dny jsme na tom o dobrého 0,5 dne líp, než Berlín v květnu 1945.
reta

16. 3. 2020, 10:30

Josef
Sponzor fora

16. 3. 2020, 10:33

Jj, už taky tuší, že se na ni chystají.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

16. 3. 2020, 10:36

Mart76 píše: 16. 3. 2020, 10:12
V případě nepřítomnosti předsedy štábu (v původní verzi s ministrem vnitra), řídí činnost štábu jeho zástupce, což je náměstek ministra vnitra.
Však jsem psal to samé :)
V hierarchii je to v podstatě jedno, zástupce v podobě 1 náměstka je daný, předáním řízení se ten vyšší nevyvazuje z odpovědností za to co udělá
Mex

17. 3. 2020, 12:35

reta píše: 16. 3. 2020, 10:30 https://www.forum24.cz/video-lekarka-so ... -uniknout/
Řekl bych, že tomu asi rozumí.
Moc pěkný rozhovor. Paní to umí pěkně vysvětlit. A navíc je velmi sympatická.
Určitě stojí za shlédnutí.
Díky za odkaz.
FandaR
Protřelý bazarník

17. 3. 2020, 5:51

Permonik píše: 16. 3. 2020, 8:21 Škoda že se z mimořádné situace zde na foru stala politická přestřelka. Dokola omilájící kdo by měl mít hlavní slovo u řecníckého pultíku. Neustale co chvili zminuji članky, kde se novináři obouvají do vedení státu atd (nejsou roušky, 1. labořátoř nemuže vyhodnocovát, měl by to vest hamaček).
Ale práci ostatních lidi už nezminuji, nepopisuji co dělají, jak mají lidi postupovat atd.

Co se tyče roušek, začina být z toho mediální bublina což mi vadí. Protože hlavní nemocnice spadající pod kraj mají určite krizové plány, a i krizové zásoby (jak zminil třeba Vondrák odpoledne na tiskovce), při jejich ubytku po určitem čase, se aktivuji jine založní krizové plány (omezení provozu atd). Co se tyče praktických lekářu, trošku mě překvapuje, že nemají sami zásoby na 14 dní ordinování, za ně už neruči stát. V akutních případech se o jejich pacienty mají postarát urgetní přijmých nemocnic.
Dost mě překvapilo vyjadření včerejší stomatologické komory, že neplánují omezení ordinování zubařu. Přítom zubář je člověk co tomu onemocnění jde naproti (má hlavu v pacietově hubě). A důvod, že by to znamenalo krach zubář, což podle meho názoru mi nepřijde že by zubář během 14 denní zástavení služby krachnul, případně bral jen urgent.

A tady v MSK mi přijde že jsem snad už v jiné zemi. Vše se tu aktivovalo dřive. 10. se zrušily obecní akce. Jak mile vláda rozhodla zavřit školy, v Ostravě zavřely knihovny a začly omezovat provozy (třeba knihovnu zavřely atd) Nový Jičin začal jedna o uzavření školky a zavřel ji atd. Snaží se prostějít prevenci, bohužel díky dvoum případům do odnašejí další.

Jinak ohledně montoven, rodiče dělají ve dvou (což mě teď už jen trošku stresuje), obě korejske a tam už se opatření zavedli minulý týden, roušky povinné atd.

Zde proště vidět lehkomyslonost lidi. Do první nákazy se provadělo 10 testu denně od objevení prvního nakaženého to začlo rapidně stoupát a většina se mysli že se o ně postará stát. V určite nouzi ano, ale taky tomu musí jít i naproti.
Konecne jsem si normalne pocetl, narozdil od panickych az psychopatickych bludu jinych “za vsechno muze vlada” zakomplexovancu.
:wink:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2020, 6:11

To neni komplex to je oduvodnena nasranost.
Oduvodnena fakty.
Zkus si precist ty duvody proc a kdyz je nebudes iracionalne ignorovat pochopis ze jsou opodstatnene.
V konecnem dusledku na serii selhani ktery ocividne nemuseli byt (mimo ty ktery v krizi normalne vyvstanou vzdy) budou umirat lidi. Doufejme ze nikdo z nas nikoho uplne zbytecne neztrati.
Viz situace v britanii. Tam se na to vykaslali vpodstate uplne...
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
t256

17. 3. 2020, 6:16

Kazdy si bude verit cemu chce, dokud se tvrde (bohuzel) nesrazi s realitou a na vlastni kuzi pozna jak je to vlastne s temi bublinami.

Napriklad: Respiratory nejsou, protoze nejsou nikde na svete.
vs
Nabizeli jsme statu 10.000.000 respiratoru FFP3, ale prodali jsme je jinde protoze chteli posouvat splatnost o mesic.

Typicka medialni bublina :-)
To co pise Permonik vypada jak naivni agitka z 50 let ktera s dnesni realitou bohuzel nema nic spolecneho.
Ale verim ze pro mnoho lidi je uklidnujici verit pohadlam, zvlast kdyz medialni vystupovani premiera vypada jako by byl tesne pred zhroucenim nebo na drogach.
DwPetr

17. 3. 2020, 6:47

H63,GH560,KFD250,HON200,16K20,4C,NK203,SMC8B,OSK36,SH4d,SV4d,BPH20,2UD,SDJ300...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 3. 2020, 6:56

USNESENÍ
VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY
ze dne 16. března 2020 č. 229
k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 289/2005 Sb.,
o Vojenském zpravodajství, ve znění pozdějších předpisů,
a některé další zákony
Vláda
I. schvaluje návrh zákona, kterým se mění zákon č. 289/2005 Sb., o Vojenském
zpravodajství, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, s úpravami podle
připomínek obsažených ve stanovisku předsedkyně Legislativní rady vlády;
II. ukládá ministru obrany vypracovat konečné znění vládního návrhu zákona podle bodu I
tohoto usnesení
III. pověřuje
1. předsedu vlády předložit vládní návrh zákona podle bodu I a II tohoto usnesení
předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky k dalšímu projednání,
2. ministra obrany, aby odůvodnil vládní návrh zákona v Parlamentu České republiky;
IV. zmocňuje předsedu vlády, aby na základě odůvodněné žádosti ministra obrany pověřil
plněním úkolu podle bodu III/2 tohoto usnesení jiného člena vlády.
Provedou:
předseda vlády,
ministr obrany
Ing. Andrej Babiš, v. r.
předseda vlády

https://www.lupa.cz/aktuality/vojenske- ... ila-vlada/

Ale to je preci uplna nahoda ze prave ted....
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“