corona virus - obecna diskuze
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Souhlas, navíc by se podle mě mělo testovat prioritně tam kde jsou příznaky mírné nebo žádné.Mex píše: ↑19. 3. 2020, 6:17 Dokonce máme i takové testovací "laboratoře", jako je to Italské město. To bylo v epicentru nákazy, ale zavedlo opakované plošné testování i zdánlivě zdravých lidí (mezi nimiž pak našli i přenašeče), takže dokázali rychle eliminovat z populace bacilonosiče. A ejhle - město je zdravé.
Mně se to líbí i z toho důvodu, že moje oblíbené heslo je "když nevím, tak měřím" (už jsem ho tady na fóru mockrát použil).
Žádné myslím tak, že máme v rodině někoho s příznaky tak beru rovnou celou sestavu, ošmrdlat pár lidí navíc zase tolik času nezabere.
Když se někdo dozví, "zatím to vy nemáte, ale tenhle ano", je šance že budou podstatně opatrnější.
Obráceně zase chodí nakažený všude možně a čeká až to na něj dopadne.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
AhojMex píše: ↑19. 3. 2020, 6:17Dovolím si drobný nesouhlas.tumlik píše: ↑19. 3. 2020, 5:38 co je to týden......a teď si to zkus posunout šipkou třeba dopředu, tzn. predikovat co se asi stane, když se podíváš na celou evropu jak to jde strmě nahoru, konec měsíce: jsou rakve-neměli by se už začít dělat, je dostatek vápna, jsou vyčleněné plochy pro pohřbívání-nemělo by se už vyměřovat, půlka dubna: co kremačky? budou stíhat? bude dostatek plynu a elektrika-nemají se navýšit počty lidí na velínech, pytle, buldozery, jak to, že nic v tom SSHR není.......že to nedrží žádná vláda na světě? to přeci nevadí do toho evropu netahej, může za to stébák Bureš a proč to neřekl na rovinu:-)
takhle by sis to představoval že by to mělo fungovat? proč ne, jseš na tu pravdu připravenej, to že to je chaotické je snad jasné, nikdo z nich nic takového nikdy řešit nemusel, na nic takového není připravená žádná evropská vláda, českou nevyjímaje, a ani ekonomika, už jsem to tady psal, pravdu ti nikdo z nich na plnou hubu neřekne a zatloukat budou všichni, proč by se vytvářela panika...
a že je to nereálné? možná, já jen navazuju na tu Josefovu časovou osupředpokládám ,že by se tím vláda a babiš měla zaobírat a když ne, tak mu to lidi spočítají ve volbách....jestli teda vůbec nějaké budou a já se nechám překvapit
ostatně o tomhle psal ten hnusný ruský desinformační web aeronet už 20. ledna že to stejné hrozí v evropě.........samozřejmě to byla konspirace, tak kdo by se řídil podle štvavých článků z ruska
Pana Babiše nemám moc rád, ale v začátku kauzy jsem mu celkem věřil. A nakonec i tady jsem ho chválil.
Ale teď už o tom opravdu nejsem přesvědčený. Upřímně - když Babiš něco prohlásí (třeba že něčeho bude dost) - věří mu ještě někdo z vás? Já už ne.
Podle mě si začal už příliš moc hrát na Chucka Norrise a stal se z něho generátor nereálných slibů. Jedno z nejstrašnějších úsloví je "slibem nezarmoutíš". Pokud někomu dáš planou naději, tak tím jen likviduješ jeho odhodlání se o sebe postarat sám.
A k tomu, že je to neznámá situace atd: neznámé to bylo pro Čínu. A možná ještě i pro Itálii. Ale my už se máme odkud poučit. Už víme, že testování je extrémně důležité (Jižní Korea), že nošení roušek je velmi důležité (Vietnam, Japonsko ale nakonec celá Asie), že podceňování není ta správná cesta (Itálie, Německo, Francie).
Dokonce máme i takové testovací "laboratoře", jako je to Italské město. To bylo v epicentru nákazy, ale zavedlo opakované plošné testování i zdánlivě zdravých lidí (mezi nimiž pak našli i přenašeče), takže dokázali rychle eliminovat z populace bacilonosiče. A ejhle - město je zdravé.
Mně se to líbí i z toho důvodu, že moje oblíbené heslo je "když nevím, tak měřím" (už jsem ho tady na fóru mockrát použil).
K ochranným pomůckám: já dělám automatizaci. A aspoň z dálky znám dost firem. Hodně jich dělá třeba do automotiv. Jelikož automobilky teď neodebírají, a protože spousta z těch malých firem má šikovné mašiny, tak věřím, že i tady by se dalo ledacos podnikat. Že předělat třeba nějakou linku na filtry do aut na lisování respirátorů by možná zas nebyl tak neřešitelný problém.
Jen by tam nesmělo být to "slibem nezarmoutíš" od toho nejvyššího, takže to vypadá, že není třeba se o nic snažit, on se o nás postará.
s veľa súhlasím len to 1. : politikom sa neverí ale politik sa preveruje. Toť vsjo.
Tohle je supr

- Přílohy
-
- VID-20200319-WA0002.mp4
- (1.05 MiB) Staženo 258 x
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
rád na něho změním názor

jak jsem psal, právě v takových vypjatých situacích se projeví charakter lidí, podle mě to musí ocenit i babiš, musí spolu kooperovat ...
............ Hamáčkova iniciativa v kooperaci s prezidentem a Jaroslavem Tvrdíkem na zajištění desítek milionů roušek a respirátorů z Číny vyšla na povrch až poté, co bylo vše zaplaceno, a začala se řešit už jen doprava do ČR.
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Prostě Hamáček nesvolával zbytečné tiskovky a na rozdíl od premiéra skutečně a smysluplně makal. Výsledek je, že zajistil. Teď to může premiér po dopravení do Česka rozvážet jak sliboval. Konečně by dělal v této době něco smysluplného a potřebného. A mohl by říkat "JÁ" to rozvážím....
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
víš co? já koukal na komentáře vojenského panáka gen. pavla, dál prominentního komentátora pečinku(kterého jsem měl kdysi rád) a opravdu jsem se nestačil divit a mám na to jen jedno slovo "hovada" hovada, totálně mimo reálný život běžného člověka, pokud to ten hamáček zařídil, tak OK, aleJosef píše: ↑19. 3. 2020, 9:43 Prostě Hamáček nesvolával zbytečné tiskovky a na rozdíl od premiéra skutečně a smysluplně makal. Výsledek je, že zajistil. Teď to může premiér po dopravení do Česka rozvážet jak sliboval. Konečně by dělal v této době něco smysluplného a potřebného. A mohl by říkat "JÁ" to rozvážím....
je mě jasné, že ten kšeft bude ležet ve žlučníku spoustu lidem, ale tyto komentáře

http://www.tumlikovo.cz/
Já na ty dva, které uvádíš, nekoukal. Mně celkem stačilo pár tiskovek toho panáka, co si říká premiér a jeho komparsu. Z těch mám blbý pocit a možná i ten tvůj návrh řešení by byl na místě. Připadal mi tam jako slepý pes na honě. Možná se před volbama dozvíme, jak to skutečně bylo. Pokud se ovšem dožijeme....
Můžeš dát odkaz, ať se taky poučím?
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
-
- Kontaktovat uživatele:
Největším problémem je nyní panika, nebo naopak není vědomím problému