corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
packa

21. 3. 2020, 6:29

já ji přemáchnu ve vodě , vyždímu do hrnku dám na dno trochu vody - přez něj roušku a dvakrát na 45s do mikrovlnky . ta voda v tom hrnku spolehlivě vaří - rouška je stále vlhká , ale hulí se z ní . tak myslím že to musí být ok - samo manželka ještě přežehlí at trochu vypadám žejo .
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2020, 7:28

t256 píše: 21. 3. 2020, 6:06 Jak je to vlastne s tou sterilizaci rousek? Jeste pred par dny dny nase slavna vlada tvrdila, ze vetsine prenosu koronaviru se da zabranit mytim rukou mydlem a nedotykanim se obliceje. Ted zase tvrdi, ze je treba doma site rousky vyvarovat a za mokra zehlit, aby virus chcipl. A nedavno uvadeli, ze nejdyl vydrzi na plastech kde chcipne za dva dny.

Takze by melo stacit rousku vyprat v mydlove vode, nebo nechat 3dny lezet a mela by byt opet bez koronaviru?
Nebo to s tim mydlem byla dalsi z mnoha lzi, protoze nejsou desinfekce, nejsou rousky a bylo potreba lidem neco nabulikovat, aby meli pocit ze proti tomu mohou neco delat i kdyz to nefunguje.
Dle sujchb lze ffp2 a ffp3 jedním cyklem dekontaminovat. Buď v uzavřené nádobě kde je na dně patnáctka persteril a respirátor se nechá nad tím zavěšený přes noc, nebo savem 1:100 s 5prct chlorem namočit na 30min.
Důležité je sušení při max. 60st. Ne víc, protože mají zaručenou tepl. stabilitu při max 70st na 12h.

Látkovou když prežehlíš, nebo vyvaříš, nebo i to Savo výše, tak na tom nemáš co zkurvit

K ostatním ptákovinám se nevyjadřuju, koukni co se děje v Evropě ohledně ochranných pomůcek, podle mě s tou tvou averzí tady budeš časem jak kůl v plotě :wink:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
t256

21. 3. 2020, 7:46

A jak je to teda s tim mejdlem? Jako ze na ruce funguje a na latkovou rousku ne? Tenhle zjevny rozpor mi prijde dost divny. Davat potencionalne kontaminovanou vec do mikrovlnky kde ohrivam jidlo mi neprijde jako uplne dobry napad. Osobne si myslim, ze lihova desinfekce by fungovat mela a nemela by smrdet chlorem, ale kde ji sehnat ze. Tobe ji nejspis Babis privezl, ale zbyvajicich 10.000.000 kulu v plote si bohuzel musi s rozporuplnymi informacemi nejak poradit samo.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2020, 8:12

Jasně, mě ji taky Babiš taky přivezl a říkal že se psychicky nemocný může ......
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Josef
Sponzor fora

21. 3. 2020, 8:14

Njn, Babišova úderka to dostala nejdříve...
fmodel
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2020, 8:17

No jasně ,když někoho okopáváš tak je jasný že se na tebe vy... :lol: :lol:
t256

21. 3. 2020, 8:23

Osobne bych redy radeji resil ty zmatky kolem desinfekce, nez prolhaneho Babise.
Dalsi docela velky problem vidim s mobilem. Na ten je mydlova voda i mikrovlnka jaksi nepouzitelna, lih "neni v cele Evrope" takze kdyz prijdu z venku domu, vydrhnu si poradne ruce mejdlem, nekdo zavola, zvednu telefon a jsem tam kde jsem byl. Jestli to mejdlo teda vubec funguje.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2020, 8:29

Nevím jak ostatní, na tohle čištění používám denaturák a v drogerce ho pár litrů bylo.
Josef
Sponzor fora

21. 3. 2020, 8:30

fmodel píše: 21. 3. 2020, 8:17 No jasně ,když někoho okopáváš tak je jasný že se na tebe vy... :lol: :lol:
No to víš, anální alpinismus nikdy nebyl sport pro mne. A taky jsem nikdy nepotřeboval kabát z ježků. :lol:
reta

21. 3. 2020, 8:33

Mex

21. 3. 2020, 8:33

t256 píše: 21. 3. 2020, 8:23 ...
Dalsi docela velky problem vidim s mobilem. Na ten je mydlova voda i mikrovlnka jaksi nepouzitelna, lih "neni v cele Evrope" takze kdyz prijdu z venku domu, vydrhnu si poradne ruce mejdlem, nekdo zavola, zvednu telefon a jsem tam kde jsem byl. Jestli to mejdlo teda vubec funguje.
A to ten telefon dáváš ohmatávat i nějakým cizím lidem?
Já si na ten svůj makám jen sám, a to jenom čistýma rukama. Takže snad nemám důvod proč se ho bát.
Resp. bojím se jen toho, co se z něho dozvím, ne co od něho chytnu.
Zdenek Valter

21. 3. 2020, 8:38

t256 píše: 21. 3. 2020, 8:23 Osobne bych redy radeji resil ty zmatky kolem desinfekce, nez prolhaneho Babise.
Na truce funguje i to mejdlo kůže má i určitou samočistící schopnost - nevim jestli vám v drogerii vykoupili technický líh popřípadě si kup isopropyl - ten Tvému mobilu určitě neublíží ;-)
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
fmodel
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2020, 8:41

Josef píše: 21. 3. 2020, 8:30
fmodel píše: 21. 3. 2020, 8:17 No jasně ,když někoho okopáváš tak je jasný že se na tebe vy... :lol: :lol:
No to víš, anální alpinismus nikdy nebyl sport pro mne. A taky jsem nikdy nepotřeboval kabát z ježků. :lol:
To říkají všichni ,a pak se zjistí že někteří byli konfidenti :wink:
Permonik
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2020, 8:44

t256 píše: 21. 3. 2020, 8:23 Osobne bych redy radeji resil ty zmatky kolem desinfekce,
Desinfekce nebo dezinfomace? :-).

Vir je mikrobuneční organismus. Tenhle typ si libuje na plicích. Jelikož je malý, potřebuje k životu cizopasit na buňkách živočichů. Samozřejme tělo se brání a oslabuje imunitní systém, který pak selže podnaporem jiných dalších nemoci atd.

Přenaší se mezi lidmi díky aerosolu, který vznika kycháním. Když člověk kychné uvolni kromě vzduchu i sliny, hleny a vír usazený v plicích na vzdálenost cca 1,5-1,6m. (Proto se dodržuje odstup 2m) . Když má člověk roušku ta zabranuje aby daný kych šel plnou rychlosti a vši silou. Vír se ovšem na roušce zachyti.
Navíc když člověk kychne tak v dráze toho aerosolu se nachází i jiné předměty (klavesnice, stůl), které další člověk ohmata a následne rucemi se dotyka obličejem a umožní přenos viru do dutiny ustní.

Jelikož žadný organimus nepřežije 90°C, proto nejjednoduchší sterilizaci je pára, protože má min 100°C. Ovšem není realné po příchodu z obchodu, z práce, navštěvě toalety pokažde si opařit ruce proto dezinfekční prostředky.

A ty jsou alcohol (min koncentrace 70proc.), oxidační (chlor - Savo, ozon).... a učinknuji do 30 sekund, mýdlo obsahuje koncentrát, proto se doporučuje delší doba mýti atd....

Lepší než sledovát vyjadřování vlady, které je novináři ořezano aby bylo "bombastikcé, než realistické. Tak je dobré projít stránky Krájských hygienických stanic, ministerstva zdravotnictví vnitra, a tam spousta infa i s videi....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
lapa
medaile za lepsi forum

21. 3. 2020, 8:58

Jo a taky mame podle Babise odjet na Krym, tam je nejlepsi zdravotni pece ...Pokud si to jeste nekdo z Babisovcu pamatuje ...
Proste to musime vyresit rychle, na nejake zdrozovani (pravnikama) neni cas - to zase rikal kdo?

Nic neni zadarmo a nakonec se na to doplati ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“