cnc jeřábek 1250x4000

RaS
Příspěvky: 8024
Registrován: 26. 3. 2009, 9:12
Bydliště: Úvaly

14. 3. 2019, 1:10

ukaž kus Gkodu jestli je složenej z "milionu" G01 nebo inteligentněji z G03, čím to camuješ?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

14. 3. 2019, 2:18

vroubky jsou rovnoměrně kolem dokola je to z milionu G1 a občas G3 a G2 to bude nejspíš zavrtávání po spirále
jen mě trochu mate že když sem objížděl na konec to finále celou hloubkou tak sem byl opřený o osy abych je našponoval k jedné straně(vim je to barbarství) a vrouby to okopírovalo úplně stejné i na stejných místech a nebylo cejtit že by se to chvělo
jinak je to z solidcam
nahled kodu.txt
(2.26 KiB) Staženo 37 x
edit ten je blbej tam to není vidět
tady je vnitřní
dokoncenizoboustran.txt
(5.68 KiB) Staženo 25 x
Naposledy upravil(a) dvoracek.a dne 14. 3. 2019, 2:24, celkem upraveno 1 x.
Mex
Příspěvky: 6979
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

14. 3. 2019, 2:24

Aspoň je vidět, že máš pěknou tuhou mašinu, když Ti kopíruje schody pořád stejně i když se opřeš o osy.
A taky je vidět, že máš pěkně blbý CAM nebo postprocesor.
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

14. 3. 2019, 2:27

no tak ty schody jsou téměř stejně tuhé to zase tak není (je to čína) a post je pro mach na syntec sem nenašel
ono se snažím naučit v fusionu tam je i post pro syntec ale ta angličtina mě zabíjí :D
prochaska
Sponzor fora
Příspěvky: 6065
Registrován: 16. 7. 2006, 12:33
Bydliště: Praha Bohnice + Roudnice nad Labem
Kontaktovat uživatele:

14. 3. 2019, 2:31

V solidcamu se myslim da nastavit, ze se ma vyuzivat kruhova interpolace, pripadne chyba tecny v linearni. Ale uz si nepamatuju kde, davno ho nepouzivam.
Aleš Procháska
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

9. 8. 2019, 12:11

zdar měl bych zase dotaz
snažím se používat fusion 360 v mám ho v českém překladu (z 90%) a
mám problém s postprocesorem
systém mám syntec 6Mb a k tomu není post.
prý je stejný s fanuc mimo G20 a G21 (když jsem řádek z programu odmazal tak to systém už vzal)
místo toho bych potřeboval G70 a G71 nebo aby tam nic nebylo ( je to přepínání mezi palcema a milimetrama)
nemůžu to najít kde to změnit jestli to mám hledat jen v tom okně s vlasnosti nebo někde v tom souboru fanuc.cps (ten my sem nejde vložit) + v příloze je ukázka g kódu a co potřebuji změnit
nahled kodu +změny co potřebuji.nc
(1.14 KiB) Staženo 8 x
předem děkuji za pomoc
případně jestli už někdo nemá vychytanej postprocesor pro syntec6Mb
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

10. 3. 2020, 1:10

zdar tak sem asi dojezdil :cry: :cry: :cry: :cry:

dojel sem program systém(syntec 6MA) dal povel vypnout vřeteno , bylo slyšet cvaknout nějaké relátko, a vřeteno frčelo dál , tak sem to vypnul hlavním vypínačem vytáh ze zásuvky a vřeteno jelo dál cca 3 minuty pak sem ho lajsnou za matku přibrzdil a zastavilo se( asi ho čásečně hnal ještě vzduch co je přiveden jako ofuk u ložiska a bylo roztočený na 16 tisíc)
v bedně sem schodil všechny jističe co sem potkal, nic nesmrdělo nic nebylo vidět
tak sem zkusil zapnout hlavní vypínač(přívod ) zablesko se z otvorů co jsou větráky v měniči
takže předpokládám že měnič v hajzlu
spravuje se ? nebo rovnou vyhazuje a kupuje novej :(

doufám že to nevzalo sebou něco dalšího to asi bude nejlepší vyzkoušet když odpojím měnič a zkusím znovu zapnout? jestli naběhne systém ? je to dobrý nápad ?
(řízení měniče je přes +-10v tak by systému neměl chybět)

stalo se někomu něco podobného ? případně na co se mám duševně :( připravit?

měnič je delta VFD110B43A vedle sebe má asi i brzdný odpor
0,1-400hz 24A 18,3KVA
DSC_1127.JPG
received_166550584104672.jpeg
DSC_1127.JPG
Přílohy
DSC_1126.JPG
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 2415
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2020, 1:17

nejcasteji shori igbt tranzistory, pokud sebou "nevzali" nic navic, tak to jde relativne dobre opravit, kdysi mi servis od sew rikal, ze je dobre je po case preventivne menit, ja bych koupil novy a tento bych prodal nejakymu nadsenci
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

10. 3. 2020, 1:29

no tak to by asi nemusel bejt takovej finanční průser (před nastávající finanční krizí)

narozdíl od koupě novýho měniče v řádech desetitisíců a jeho nastavení technikem
Uživatelský avatar
robokop
Site Admin
Příspěvky: 17905
Registrován: 10. 7. 2006, 12:12
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2020, 1:30

Novej menic bude stat hadam 10 000
Asi bych jine reseni nehledal
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex
Příspěvky: 6979
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

10. 3. 2020, 1:44

Asi to sebou nic jiného nevzalo. Pokud by ty prošvihlé tranzistory pustily ss proud do motoru (což by pro vinuté motoru bylo asi smrtící), tak by se ten motor zřejmě zastavil na fleku. Takže pokud se volně motal dál, asi bude OK. Ale přesto bych před připojením nového nebo opraveného měniče ten motor proměřil aspoň multimetrem, jestli má odpor ve všech fázích stejný.

Výkonové konce měničů se opravují, ale jak u kterého výrobce a distributora. A zadarmo to nebude. U malých měničů to finančně skoro nikdy nestojí zato, u velkých (což už bude i tento případ) se to většinou vyplatí.
Zamyslel bych se, jestli potřebuješ opravdu tak silný měnič. Pokud ne, tak menší měnič (raději od jiné firmy ;-) ) by bylo možná dobré řešení. Pokud potřebuješ takhle velký, asi bych se na možnost výměny konců aspoň zeptal.

Nastavení případného nového měniče asi není problém.
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

10. 3. 2020, 2:04

Mex píše:
10. 3. 2020, 1:44
Asi to sebou nic jiného nevzalo. Pokud by ty prošvihlé tranzistory pustily ss proud do motoru (což by pro vinuté motoru bylo asi smrtící), tak by se ten motor zřejmě zastavil na fleku. Takže pokud se volně motal dál, asi bude OK. Ale přesto bych před připojením nového nebo opraveného měniče ten motor proměřil aspoň multimetrem jestli má odpor ve všech fázích stejný.

Výkonové konce měničů se opravují, ale jak u kterého výrobce a distributora. A zadarmo to nebude. U malých měničů to finančně skoro nikdy nestojí zato, u velkých (což už bude i tento případ) se to většinou vyplatí.
Zamyslel bych se, jestli potřebuješ opravdu tak silný měnič. Pokud ne, tak menší měnič (raději od jiné firmy ;-) ) by bylo možná dobré řešení. Pokud potřebuješ takhle velký, asi bych se na to možnost výměny konců aspoň zeptal.

Nastavení případného nového měniče asi není problém.
no ta velikost je asi daná (výrobce snad ví co dělá ) měnič honí vřeteno HSD 929A 4P 9kw
nějaká vyzkoušená opravna kde bych se mohl zeptat ?
(ideálně praha + střední čechy spodek (praha západ, východ ,benešov)
DSC_1128.JPG
dvoracek.a
Příspěvky: 73
Registrován: 4. 12. 2017, 3:07
Bydliště: Libeř

23. 3. 2020, 6:56

tak máme opraveno
nechali jsme dát nový , vše ostatní přežilo

nedalo my to a do starého jsem se kouknul :lol:
předem říkám že nejsem elektrikář a jsou to jen moje domněnky
výkonový prvek vypadá zdravě ale největší škody jsou přepálené asi interní brzdné odpory + taková černá krabička která nevim co je (má 4 nožičky) :lol:
bylo my divné proč se přepálily když je připojen velký externi odpor
tak sem ho prozkoumal a zjistil že nemá dekladovaných 50omů ale na multimetru my skákali megaomy a jiné podobné kraviny
pak jsem zkusil zahýbal zalisovanýma vidličkama na kabelu vedoucima z externího odporu a najednou už má těch dekladovaných 50omů
takže moje doměnka je že ten externí odpor vlastně nebyl pořádně připojený( blbě zalisovaná ta vidlička) a při brždění ten proud nešel pořádně do toho externího a chytali to ty malé interní odpory který to neskousli
ale je to jen moje domněnka
DSC_1131.JPG
DSC_1137.JPG
DSC_1138.JPG
Odpovědět

Zpět na „CNC frézky“