AutoCad, Inventor, EdgeCam

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
ferguson

4. 10. 2009, 7:03

Rád by som touto formou ponúkol moje voľné sily "napredaj". Hladám niečo ako brigádu nadoma. Ovládam spomenuté programy a vedel by som niekoho doučiť, prípadne (a to by mi najviac vyhovovalo) kresiť výkresy, 3D modely.

Nájde sa niekde miesto pre moje uplatnenie?

Mr. Ferguson
rawen
Sponzor fora

5. 10. 2009, 7:17

Když chceš prodávat/pracovat, máš ten soft legálně? Abys nenarazil...

Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Owner

5. 10. 2009, 8:15

jj na to bacha
ferguson

5. 10. 2009, 8:59

ano
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

5. 10. 2009, 9:00

Tak pokud to budou jen fušky bez daňového dokladu (tedy práce bez ŽL), tak bych se zas tak nebál, teda pokud Tě někdo ze zákazníků nebude chtít naprášit. Ale spíš bys velmi brzy narazil na zákazníka, který bude chtít doklad, a musíš ho buď odmítnout, nebo si pořídit ŽL, a následně koupit software. A vzhledem k tomu, že dneska má skoro každej ŽL nebo firmu, tak těch lidí, co nechtěj doklad, zas tak moc není.
Petr Spáčil
goup

5. 10. 2009, 9:09

Zdravím,

také bych rád nabídl své služby v modelování, kreslení výkresů. Používám program Rhinoceros. Na software vlastním legální licenci.
Budu rád, když se v případě zájmu někdo ozve na SZ

Radek
kiko01
Kontaktovat uživatele:

5. 10. 2009, 9:18

este je tu moznost ze budes "robit" vo free softoch a kludne aj na zivnost...
ferguson

5. 10. 2009, 1:09

prosim, piste len k teme. mam cas a tak si hladam robotu navyse... to je cele. 8)
PavelZ

5. 10. 2009, 7:23

Co vím, tak uplatnit se jako brigádník většinou znamená obdržet 3D model a "naporcovat" ho na výkresy sestavení a především na výrobní výkresy. To je totiž otročina, kterou schopní konstruktéři neradi dělají, ti jsou na vymýšlení konstrukce. Nicméně si myslím, že pokud by ses dobře uvedl jako kreslič, postupně dostaneš nějaký samostatný menší projekt atd. Musíš si sám být vědom, jak moc velké máš znalosti a zkušenosti v technickém (strojním) kreslení.
ferguson

5. 10. 2009, 8:22

myslim, ze by s tym nemusel byt problem. zase ne druhu stranu sa mi nechce verit, ze by mi niekto zveril nejaky projekt :lol: aj ked raz to asi pride... proste akekolvek kreslenie/ modelovanie v AutoCAD, Mechanical a Inventor mi nerobi zasadny problem.
Baxi.bax
Kontaktovat uživatele:

6. 10. 2009, 7:05

Sice mám dobrého kresliče ,ale zkus mi poslat nějakou kalkulaci na SZ.Občas potřebuji něco honem a když je ten druhý vytížený něco bych zadal.Jedná se o občasnou výpomoc v malování 3D modelů lodí a nebo vygenerování G-kodu.Mám poměrně dost velké náklady, takže bych něco nechal i bokem namalovat.
.xxx.

6. 10. 2009, 3:32

PavelZ píše: ...To je totiž otročina, kterou schopní konstruktéři neradi dělají, ti jsou na vymýšlení konstrukce ...
dovolim si tvrdit, ze pravy opak je pravdou : komplexni znalost projektu a vyrobnich moznosti je dost zasadni pro tvorbu vyrobni dokumentace a tuto znalost musi konstrukter brat v potaz jiz pri tvorbe navrhu - konstrukter si za svou praci musi stat, a to od A do Z
Baxi.bax
Kontaktovat uživatele:

6. 10. 2009, 5:12

ferguson píše:myslim, ze by s tym nemusel byt problem. zase ne druhu stranu sa mi nechce verit, ze by mi niekto zveril nejaky projekt :lol: aj ked raz to asi pride... proste akekolvek kreslenie/ modelovanie v AutoCAD, Mechanical a Inventor mi nerobi zasadny problem.
Nevím jak na tom jsi se znalostmi 2D a 3D kreslením ,to co jsi mi odpověděl na SZ svědčí o tom ,že toho asi moc neznáš.Nabízíš něco co nejsi schopen vytvořit.Nezlobím se jen musíš vědět ,co chceš.
ferguson

6. 10. 2009, 6:08

skor ide o to, ze neviem co mozem cakat. doteraz som kreslil len vykresy a modely v skole, tam som nemal ziadny problem. ale realita byva ina, preto tak rozpacita odpoved :wink:

jedine co som robil pre firmu, bolo na praxi. ten pan co ma mal na starosti vyzeralo ze bol spokojny (v AutoCADe som vedel viac ako on :D ), ale to bolo len "blbe" prekreslovanie z predlohy.
PavelZ

6. 10. 2009, 6:40

.xxx. píše:
PavelZ píše: ...To je totiž otročina, kterou schopní konstruktéři neradi dělají, ti jsou na vymýšlení konstrukce ...
dovolim si tvrdit, ze pravy opak je pravdou : komplexni znalost projektu a vyrobnich moznosti je dost zasadni pro tvorbu vyrobni dokumentace a tuto znalost musi konstrukter brat v potaz jiz pri tvorbe navrhu - konstrukter si za svou praci musi stat, a to od A do Z
To, co píšeš, je samozřejmě pravda. Co jsem napsal já je poměrně častá praxe, díky které jsem si za poslední 4 roky vydělal pár korun. Problémem u té "mé" firmy je nedostatek schopných konstruktérů. Ti, co tam jsou, chrlí 3D modely a vlastní výkresovou dokumentaci tvoří konstrutkéři "druhé" třídy a externisti. Ono totiž gró součástek lze rozdetailovat bez komplikací a nutnosti znát dopodrobna projekt. Malou část choulostvých záležitostí si většinou nakreslí přímo ten, kdo to vymyslel popř. výrobák opraví a vrátí k přepracování.
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“