AutoCad, Inventor, EdgeCam
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Rád by som touto formou ponúkol moje voľné sily "napredaj". Hladám niečo ako brigádu nadoma. Ovládam spomenuté programy a vedel by som niekoho doučiť, prípadne (a to by mi najviac vyhovovalo) kresiť výkresy, 3D modely.
Nájde sa niekde miesto pre moje uplatnenie?
Mr. Ferguson
Nájde sa niekde miesto pre moje uplatnenie?
Mr. Ferguson
- Krutor
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud to budou jen fušky bez daňového dokladu (tedy práce bez ŽL), tak bych se zas tak nebál, teda pokud Tě někdo ze zákazníků nebude chtít naprášit. Ale spíš bys velmi brzy narazil na zákazníka, který bude chtít doklad, a musíš ho buď odmítnout, nebo si pořídit ŽL, a následně koupit software. A vzhledem k tomu, že dneska má skoro každej ŽL nebo firmu, tak těch lidí, co nechtěj doklad, zas tak moc není.
Petr Spáčil
Co vím, tak uplatnit se jako brigádník většinou znamená obdržet 3D model a "naporcovat" ho na výkresy sestavení a především na výrobní výkresy. To je totiž otročina, kterou schopní konstruktéři neradi dělají, ti jsou na vymýšlení konstrukce. Nicméně si myslím, že pokud by ses dobře uvedl jako kreslič, postupně dostaneš nějaký samostatný menší projekt atd. Musíš si sám být vědom, jak moc velké máš znalosti a zkušenosti v technickém (strojním) kreslení.
myslim, ze by s tym nemusel byt problem. zase ne druhu stranu sa mi nechce verit, ze by mi niekto zveril nejaky projekt
aj ked raz to asi pride... proste akekolvek kreslenie/ modelovanie v AutoCAD, Mechanical a Inventor mi nerobi zasadny problem.

-
- Kontaktovat uživatele:
Sice mám dobrého kresliče ,ale zkus mi poslat nějakou kalkulaci na SZ.Občas potřebuji něco honem a když je ten druhý vytížený něco bych zadal.Jedná se o občasnou výpomoc v malování 3D modelů lodí a nebo vygenerování G-kodu.Mám poměrně dost velké náklady, takže bych něco nechal i bokem namalovat.
dovolim si tvrdit, ze pravy opak je pravdou : komplexni znalost projektu a vyrobnich moznosti je dost zasadni pro tvorbu vyrobni dokumentace a tuto znalost musi konstrukter brat v potaz jiz pri tvorbe navrhu - konstrukter si za svou praci musi stat, a to od A do ZPavelZ píše: ...To je totiž otročina, kterou schopní konstruktéři neradi dělají, ti jsou na vymýšlení konstrukce ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak na tom jsi se znalostmi 2D a 3D kreslením ,to co jsi mi odpověděl na SZ svědčí o tom ,že toho asi moc neznáš.Nabízíš něco co nejsi schopen vytvořit.Nezlobím se jen musíš vědět ,co chceš.ferguson píše:myslim, ze by s tym nemusel byt problem. zase ne druhu stranu sa mi nechce verit, ze by mi niekto zveril nejaky projektaj ked raz to asi pride... proste akekolvek kreslenie/ modelovanie v AutoCAD, Mechanical a Inventor mi nerobi zasadny problem.
skor ide o to, ze neviem co mozem cakat. doteraz som kreslil len vykresy a modely v skole, tam som nemal ziadny problem. ale realita byva ina, preto tak rozpacita odpoved
jedine co som robil pre firmu, bolo na praxi. ten pan co ma mal na starosti vyzeralo ze bol spokojny (v AutoCADe som vedel viac ako on
), ale to bolo len "blbe" prekreslovanie z predlohy.

jedine co som robil pre firmu, bolo na praxi. ten pan co ma mal na starosti vyzeralo ze bol spokojny (v AutoCADe som vedel viac ako on

To, co píšeš, je samozřejmě pravda. Co jsem napsal já je poměrně častá praxe, díky které jsem si za poslední 4 roky vydělal pár korun. Problémem u té "mé" firmy je nedostatek schopných konstruktérů. Ti, co tam jsou, chrlí 3D modely a vlastní výkresovou dokumentaci tvoří konstrutkéři "druhé" třídy a externisti. Ono totiž gró součástek lze rozdetailovat bez komplikací a nutnosti znát dopodrobna projekt. Malou část choulostvých záležitostí si většinou nakreslí přímo ten, kdo to vymyslel popř. výrobák opraví a vrátí k přepracování..xxx. píše:dovolim si tvrdit, ze pravy opak je pravdou : komplexni znalost projektu a vyrobnich moznosti je dost zasadni pro tvorbu vyrobni dokumentace a tuto znalost musi konstrukter brat v potaz jiz pri tvorbe navrhu - konstrukter si za svou praci musi stat, a to od A do ZPavelZ píše: ...To je totiž otročina, kterou schopní konstruktéři neradi dělají, ti jsou na vymýšlení konstrukce ...