Klieštinovy upinač
Spíš bych použil formulaci, jak bude dřík kleštinového upínače zajištěn, proti vysunutí z ložisek, jak už jsem psal, dřík drži velmi ztuha v ložiskách svojim třením, a horní řemenička, která tam bude nasazená za tepla, přesah tak 0,03 - 0,04mm, nám to bude jistit. Dřík kleštinového upínače co mám já má vnitřní závit a pomocí šroubu můžeš posunout tu horní řemenici směrem k ložisku tím můžeš zmenšit případnou axiální vůli, ale máš tímto také zajištění proti axiálnímu posuvu dříku upínače v ložiskách, ale síly axiální zde budou velmi malé, vem si jaká je zapotřebí velká síla na ulomení frézy o průměru 1,6mm, na prvním vřetenku jsme si všechno ověřili a vyskoušeli a toto vřeténko je proti prvnímu náležitě předimenzované, není se čeho bát, jo kbybych upl frézu průměr 6mm a zajel s ní do oceli, tak už tam ta axiální síla na ten dřík je a dost veliká a je třeba zvolit jiný způsob zajištění
Rosta

Nojo, ta formulace je přesně to co jsem chtěl říci
Holt jsem mladý nestrojař.
Pořádně zajistit ložiska, o to mi jde, aby se s tím dalo do kovu. Asi z toho udělám (někdy, až dodělám CNC) přesnou stojanovku.

Pořádně zajistit ložiska, o to mi jde, aby se s tím dalo do kovu. Asi z toho udělám (někdy, až dodělám CNC) přesnou stojanovku.
www.tc-pipa.wz.cz