Co jste dneska bastlili?
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi včera při testování toho generátoru začalo na nejvyšších otáčkách chroupat ložisko na frézce. Číňan udělal o pár stovek menší otvor než je průměr ložiska a tak bylo jen otázkou času, kdy to odnese. Když už jsem je měnil, tak jsem rovnou vzal i ložiska do vřetene a tam mi Číňan připravil další překvapení. Prstenec válečkového ložiska byl zalisovaný až na dno a nechal mi tam spáru jen 2x2mm. Vyřešil jsem to tak, že jsem z POMu vysoustružil futýrko o malém průměru jako má to ložisko, odsazení pak byl o ty 4mm větší (foto1). Vyříznul jsem dostatečně širokou spáru (hodně se to zmáčkne, viz fotka2) a nalisoval to tam po té šikmině. Dole se to zase za ložiskem s cvaknutím roztáhlo (foto3) a pak už se to dalo normálně vylisovat

Tak jsem docela rád, že vnouček je mimo dosah a neprudí s eggbotem.
Zkusím ještě NET, jestli tam nebudou nějaké rozumy, pak kouknu do zdrojáků. To mám z toho, že dělám projekty které nemám plně pod kontrolou.
Geometrie malovátka je upravená na osu vajíčka, zapojená a vyzkoušená elektrika. Trochu mě tam prudí nožička TX zapojená na krokování motoru. Překvapivě jsem nenarazil na nějaký ucelený návod v češtině a teď v tom dost plavu. Samozřejmě mi to nekomunikuje s inscape. To je tak první info. Skoro to vnímám, že jsem si pěkně nasral do bot. 
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
ve dvou kilech po střetu s účkem svodidla nebude mezi originálem a tímto papírem vůbec žádný, okem postřehnutelný rozdíl, tím jsem si naprosto jistej, protože pade na tom nikdo nejezdí

nepostřehl jsem co to má v tom zadním kole, to je nějaký beton nebo co?
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Chtěl jsem napsat prostorový, pak mne ještě napadlo objemový
Vrabčí hnízdo už by bylo pod mojí úroveň
Díky drátům s plným jádrem je to hezky samonosné, v krabičce bude stačit namontovat konektory. Samá pozitiva 

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
"Neplošný " je stejně krásný výraz jako "neženatý".
Kdysi vystoupil poslanec Sládek v PS s velmi krásným příspěvkem :
Vážený pane přesedající ...
Rududu je neženatý,
nechce platit ženě šaty.
Proto říká Rududu,
já se ženit nebudu !
...děkuji za pozornost.
Ostatních poslanců se to dotklo a dostal nějakou důtku, či co. Mě ovšem připadal jeho příspěvek velmi konzistentní s předchozími "výplody" poslanců.
Zdá se, že děláme plus mínus to samé, ty akorát s trochu těžšími komponenty 
Do krabičky už si to zavře kamarád. Je to jeho projekt, ale se vším začíná, tak mu trochu pomáhám.

Do krabičky už si to zavře kamarád. Je to jeho projekt, ale se vším začíná, tak mu trochu pomáhám.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
ten plugin jde jen s některou verzí inkscape , musel jsem udělat downgradelubbez píše: ↑22. 4. 2020, 7:27 Tak jsem docela rád, že vnouček je mimo dosah a neprudí s eggbotem.
e1.jpge2.jpge_fin.jpg
Geometrie malovátka je upravená na osu vajíčka, zapojená a vyzkoušená elektrika. Trochu mě tam prudí nožička TX zapojená na krokování motoru. Překvapivě jsem nenarazil na nějaký ucelený návod v češtině a teď v tom dost plavu. Samozřejmě mi to nekomunikuje s inscape. To je tak první info. Skoro to vnímám, že jsem si pěkně nasral do bot.Zkusím ještě NET, jestli tam nebudou nějaké rozumy, pak kouknu do zdrojáků. To mám z toho, že dělám projekty které nemám plně pod kontrolou.