Záměr:

Výsledek:

.
... A jedno video ze skládání Airbrush stroje:
No vidím, že si múdry až moc, tak hádať sa s tebou rozhodne nebudem
Vlákno som samozrejme čítal.
Budeš řešit (nebo už tam máš) ta závažíčka? Jak to vlastně plánuješ "parkovat" (když to nebudeš používat), vyjedeš ven i s řemínky? Nebo tam řemínky zůstanou a jen je nějak zafixuješ, aby nevisely do prostoru?quak píše: ↑25. 4. 2020, 9:57 Thomeeque :
Zkušenosti z provozu:
mít tam zabudovaný nějaký způsob homování (byť i jen na dorazy) se jeví jako dobrý nápad. Příliš mnoho času trávím tím, že nastavuji řemínky na značky. Je to nepřesné a nepohodlné, jelikož jsou značky pod stropem a je na ně špatně vidět.
Asi by to bylo trošku hraní, ale můj plán byl, že by tam řemínky byly natrvalo, zafixované na správnou délku v poutkách, čili by se to dělalo jen jednou.quak píše: ↑25. 4. 2020, 9:57 Koukám na to tvoje řešení přítlaku řemínků pomocí ložisek. Taky jsem si s podobnou myšlenkou pohrával, ale nakonec jsem zvolil úzkou štěrbinu tvořenou plexisklem. Je to z důvodu, když vsunu řemínek mezi řemeničku a plexisklo, tak krásně vyjede sám na druhé straně (mínus je, že mírně dře o plexisklo), naopak u ložisek bych musel ručně nasměrovat řemínek pod první a pak pod druhé ložisko a to všechno na štaflích pod stropem.
Jojo, SW bude do budoucna výzva. Ale pro ten 3D projekt s 30° řezy bych uměl generovat kód já sám, je to poměrně jednoduchá geometrie (jednoduchý profil tažený po křivce). Pak by se vidělo
Díky, to je zajímavá informace!
Trochu jsem se začal topit v řešení toho problému s nezadanými souřadnicemi, on jde dost do hloubky, na chvíli jsem tomu dal pauzu. Pak to dám do kupy obojí (nakreslím i jednoduchý help obrázek, ze které by mělo být vše jasné).
Paráda!