1/ Rád bych použil Mach3 (nebijte mně

2/ Stroj má v sobě frekvenční měnič (řízení 0-10V nebo 1-5V nebo 4-20mA) na vřeteno a na hřídeli vřetena je přes řemenici 1:1 IRC (s označení IRC125/2** poslední 2 čísla nejdou přečíst), tedy: Machem bych dokázal řídit vřeteno nějak (ještě jsem to nestudoval) přes PWM a převod na 0-10V ale dokáže Mach spolupracovat s IRC a zjistit si tak přesnou pozici vřetena pro řezání závitů? Tohle je dost důležité, protože co se děckam nejvíc líbí jsou závity....
3/ Je tam revolverová hlava s 6 noži, lehce jsem jí rozebral a dle mně funguje tak, že je tam krokový motor(na desce která jí řídí je L6203), který s ní otáčí a je tam západka, která aretuje pozici... Na konci hřídele je v ní kulička, která spíná mikrospínače a tedy ví přesnou pozici.... Jak řešit tohle? Posílat informace o aktuální pozici přímo do Machu a tam to řešit makrem, které bude obsluhovat hlavu? Nebo mít nějaký IO, který se bude starat o hlavu a Mach pouze řekne chci nůž č.3 a IO potvrdí zpět, teď jsem ho tam otočil?
4/ Označení krokových motorů jsem nedokázal přečíst, nicméně jsou tam nějaké 0,75Nm a 7A ale nevím jestli bipolár, nebo unipolár, v každém případě půjdou ven a místo nich nějaké 1,9Nm a k tomu nové drivery samozřejmě... K tomu oddělovací deska (možná 2 podle toho kolik budu potřebovat pinů z LPT) zdroj atd... To už si myslím že by pro mně neměl být problém...
Poslední už není ani tak otázka, spíš jen konstatování...
Díky moc všem za jakékoliv postřehy a rady