rawen píše:digisonic píše:Je to presne tak, do original hlavy strcis jen 8x8, ale u tech delanych mam o 2mm nizsi zakladnu - z fotky to neni dobre videt. K
Takže BOWáci kecají a desítky nože budou moc vysoko?
(V tištěném katalogu je celostránková tabulka vhodného příslušenství a podle ní jsou vhodné oba typy.)
Radek
Dnes jsem byl v BOWu. Myslím, že informace mohou pomoci i dalším zájemcům o Opti D 180x300 Vario.
- S těma nožema je to prostě tak, že v katalogu je chyba - jdou tam jen nože 8x8.
- Originál Quantum čtyřčelisťové sklíčidlo d100 půjde nasadit bez mezipříruby. Takže podle mě nemá cenu hledat o pár stovek levnější TOS a přírubu dovyrábět.
Chci se ještě zeptat: Když půjdu do nožů s výměnnými HM destičkami (
http://www.bow.cz/produkt/3441011-soust ... 8-mm-7-ks/ ) - nakolik je geometrie destiček vhodná pro jiné materiály než železo tj. např. dural, mosaz nebo silon. Jde mi o použití pro hobby, takže nevadí úběr po malé třísce, naopak nepoužitelný (poskákaný) povrch by vadil moc.
Pokud budu potřebovat jiné destičky, napište prosím, podle jakého údaje je hledat. (označení originálů je v odkazu výše)
Nad vlastním broušením nožů jsem uvažoval, ale bruska doma je doslova na motyky, takže si nedokážu představit, jak na ní chytám nějakou geometrii břitu.
Děkuju za rady, minulé a doufám i budoucí. Vypadá to, že soustruh bude a cena vzhledem ke kumulaci více slev vypadá taktéž přijatelně.
Radek