Otvor je na osu 3mm s kuželovitostí 1/120 aby to šlo lehce a přesně lisovat. Do cca 60% hloubky to jde volně pak už jen silou. Pohrál jsem si trochu víc s makro zobrazením a se slowmotion, takže dobře uvidíte detailní proces obrábění (čípek na počátku vrtání má cca 0,8mm a je krásně vidět jak se přesně naostřenej navrtávák sám pěkně při práci dostředí). Pro zajímavost - je to točeno ve 4k při 120 FPS s využitím současný moderní kamery a cca 60 let starý optiky. Nástroje jsem si vyjma spirálovýho vrtáku vyrobil, navrtávák (kopinaté provedení 90°) by to sice chtělo trochu větší aby byla současně sražená i hrana otvoru, ale na těch pár kusů se mi s tím nechtělo drbat ….

Výstružník je moje oblíbené "hodinářské provedení" tedy konický pětibřit, vybroušený stejně jako navrtávák ze zlomenýho HSS závitníku. Ještě stojí za pozornost osazení vrtáku a výstružníku do revolverový hlavy. Abych nemusel složitě něco středit, vyvrtal jsem si "špalík" přímo v revolverovce a označil orientaci polohy, aby to při opakovaným upínání nástroje příště sedělo v ose.
https://youtu.be/2No5zIvRN1U