Sůl na bloku motoru

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
Permonik
Kontaktovat uživatele:

31. 5. 2020, 7:19

Zdravím,

povedl se mi takový husarký kousek. Rozebral jsem motorovou pilu. Komplet vyčistil a na bloku motoru mi zůstaly přípalení a jak jsem zkoušel čím to odstranit, tak jsme použil solný roztok. Bohužel přes noc v lazní, voda fuč a sůl na bloku motoru.

A teď se toho potřebují zbavit, bohužel, čistění (aceton (myslím, mýdlo, jar) i mechanické moc nepomáha.

Nema někdo tip jak by to šlo dolů? Blok je z hliniku.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
zverodoktor

31. 5. 2020, 9:51

Predpokladám, že to biele nieje soľ, ale hliník skorodoval a to biele je nejaký korózny produkt (oxido-hydroxid hlinitý). Obávam, sa, že jednoduché odstránenie nebude jednoduché, tieto zlúženiny v podstate reagujú s chémiou rovnako ako hliník sám, takže bude dochádzat v priebehu chemického čistenia aj k rozpúšťaniu samotného bloku.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
novic

31. 5. 2020, 10:00

tak potom mechanicky drotena kefa a smirgel
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
milan584

1. 6. 2020, 5:09

Permonik píše: 31. 5. 2020, 7:19 Zdravím,

povedl se mi takový husarký kousek. Rozebral jsem motorovou pilu. Komplet vyčistil a na bloku motoru mi zůstaly přípalení a jak jsem zkoušel čím to odstranit, tak jsme použil solný roztok. Bohužel přes noc v lazní, voda fuč a sůl na bloku motoru.

A teď se toho potřebují zbavit, bohužel, čistění (aceton (myslím, mýdlo, jar) i mechanické moc nepomáha.

Nema někdo tip jak by to šlo dolů? Blok je z hliniku.
Většina lepších pil má karter z "jakoelektronu" - Mg je v tom sice míň než v elektronu, ale stále dostatek, aby to bylo korozně tragické a i to dokonce hořelo (doporučuji si zkusit udělat nějaké piliny a pak to zkusit zapálit - většina lidí bude celkem překvapena).
Takže pokud jsi to přes noc namočil, tak výsledek :shock: lze odhadnout.
Mj, ten výkvět jaksi z něčeho (ten karter) vznikl - doporučuji se zkusit podívat jak :roll: ten karter vypadá pod ním.
Permonik
Kontaktovat uživatele:

1. 6. 2020, 7:54

Tak sůl to není. Že mě nenapadlo prvně na to sahnout, je to jako křída.

Zatím to jde jen ocelovými kartači, a nebo tyčinkami na čistění střikacích pistoli.

Brusné věci ryhují povrch a filcové kotouče nereguji.

milan584 píše: 1. 6. 2020, 5:09 Mj, ten výkvět jaksi z něčeho (ten karter) vznikl - doporučuji se zkusit podívat jak :roll: ten karter vypadá pod ním.
Kartér je čisty. Ten blok byl samostatně.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“