Zdravím,
povedl se mi takový husarký kousek. Rozebral jsem motorovou pilu. Komplet vyčistil a na bloku motoru mi zůstaly přípalení a jak jsem zkoušel čím to odstranit, tak jsme použil solný roztok. Bohužel přes noc v lazní, voda fuč a sůl na bloku motoru.
A teď se toho potřebují zbavit, bohužel, čistění (aceton (myslím, mýdlo, jar) i mechanické moc nepomáha.
Nema někdo tip jak by to šlo dolů? Blok je z hliniku.
Sůl na bloku motoru
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
-
Predpokladám, že to biele nieje soľ, ale hliník skorodoval a to biele je nejaký korózny produkt (oxido-hydroxid hlinitý). Obávam, sa, že jednoduché odstránenie nebude jednoduché, tieto zlúženiny v podstate reagujú s chémiou rovnako ako hliník sám, takže bude dochádzat v priebehu chemického čistenia aj k rozpúšťaniu samotného bloku.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Většina lepších pil má karter z "jakoelektronu" - Mg je v tom sice míň než v elektronu, ale stále dostatek, aby to bylo korozně tragické a i to dokonce hořelo (doporučuji si zkusit udělat nějaké piliny a pak to zkusit zapálit - většina lidí bude celkem překvapena).Permonik píše: ↑31. 5. 2020, 7:19 Zdravím,
povedl se mi takový husarký kousek. Rozebral jsem motorovou pilu. Komplet vyčistil a na bloku motoru mi zůstaly přípalení a jak jsem zkoušel čím to odstranit, tak jsme použil solný roztok. Bohužel přes noc v lazní, voda fuč a sůl na bloku motoru.
A teď se toho potřebují zbavit, bohužel, čistění (aceton (myslím, mýdlo, jar) i mechanické moc nepomáha.
Nema někdo tip jak by to šlo dolů? Blok je z hliniku.
Takže pokud jsi to přes noc namočil, tak výsledek

Mj, ten výkvět jaksi z něčeho (ten karter) vznikl - doporučuji se zkusit podívat jak

Tak sůl to není. Že mě nenapadlo prvně na to sahnout, je to jako křída.
Zatím to jde jen ocelovými kartači, a nebo tyčinkami na čistění střikacích pistoli.
Brusné věci ryhují povrch a filcové kotouče nereguji.
Zatím to jde jen ocelovými kartači, a nebo tyčinkami na čistění střikacích pistoli.
Brusné věci ryhují povrch a filcové kotouče nereguji.
Kartér je čisty. Ten blok byl samostatně.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek