Tak vážení přátelé, co se nám dnes odpoledne povedlo a nepovedlo:
A) povedlo se zaklesnout pružinu tahající krycí popruh pro válečky (je to asi 20cm hluboko v odlitku) za pomocí videoskopu za čtvrt mega

B) povedlo se vyklepnout trn z vřetene za pomocí reverzního kladiva - z vřetene zezadu sundaná řemenice a celé vřeteno přitažené a zajištěné proti axiálním tlakům
C) hydromotor je zcela nepochybně v pérdeli, protože při testování mimo stroj z té odpadové trubičky valí olej vyloženě proudem - dotaz: má smysl jej rozebírat? Jsem tam schopen sám něco opravit? Nebo si rovnou ze Slovenska nechat poslat za 2tis. jiný?
D) křížový hydrorozvaděč pro ovládání hydromotoru je pravděpodobně pořád nějaký nemocný, protože do hydromotoru posílá tlak i když není seplá žádná cívka (v takové případě nemá tlak na přívodech k hydromotoru co dělat)
E) akce kulička skončila totálním fiaskem - potrzuje to jak jsem psal, že schémata úplně nekorespondují s mašinou. Kulička se tam nevejde ani samotná - natož s pružinou, ten krycí pístek je poměrně dlouhý a nemá vůbec to vybrání pro pružinu jak je to kreslené na výkresu
F) povedlo se na půdě najít dva krásné rozvaděče, které mají logiku ventilů přesně tak jak potřebuju, mají pilotní ventil a dole velkoprůtokovou řídící kostku a mají dokonce jakési nastavitelné tlumení, ovšem ovládácí napětí cívek je šílenost 97VDC
G) povedlo se vyfotit detailně z vrchu i zespoda ty záhadné válce ve svislém vedení ve sloupu (tady by mě strašně zajímala jejich funkce)
Takže tolik k dnešnímu odpoledni a fotky přikládám
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.