SW pro návrh plošňáků metodou dělicích čar?

postupy vyroby a nejake zajimave navrhy
Odpovědět
FrodoST
Příspěvky: 12
Registrován: 13. 3. 2010, 8:00

16. 8. 2010, 10:24

Zdravím a předem se omlouvám, jestli tento dotaz už zde někde leží.

Postupně jsem vyrobil několik plošňáčků frézováním a s výsledky jsem velmi spokojen. S jedním ALE: Plošňák navrhnu v Eaglu a Eagle v demo verzi zřejmě umí pouze metodu spojů, nikoliv metodu dělicích čar. Jestli mně někdo opraví, budu velmi rád...
Existuje nějaké free řešení, jak převést návrh na dělicí čáry? Předpokládám, že Protel, Pads a podobné profi systémy tohle umí, ale já mám hobby frézku na hobby účely a protože frézka velmi těsně sousedí s rodinnou postelí v ložnici panelákového bytu, tak nějak neplánuji, že bych vyráběl cokoliv na kšeft ;-)

Frodo
FrodoST
Příspěvky: 12
Registrován: 13. 3. 2010, 8:00

16. 8. 2010, 11:37

Dík za reakci, ale koukám, že jsem se špatně vyjádřil. Pod odkazy je frézování izolace kolem spojových čar (navržených např. Eaglem). Nikoliv plošňák s dělicími čarami. Zítra najdu nějaké obrázky pro ilustraci a dám je sem.
BTW, správné zaklínadlo pro Google by pomohlo, jenže "isolation routing" vyhodí právě jen tuhle metodu obkroužení spojových čar izolační drážkou.

Frodo
FrodoST
Příspěvky: 12
Registrován: 13. 3. 2010, 8:00

16. 8. 2010, 11:56

Už jsem to našel... já měl dojem, že když jsem prohledával tohle forum, jestli už stejný dotaz nesemlelo, někde jsem příklad dělicích čar viděl. Je to Digisonikův příspěvek o pár threadů níž - viz. obrázek.

Digisoniku, v čem jsi to navrhl? Nebo to převedl nějaký CAM? Anebo jsi gcodu pomohl ručmo? Obávám se, že c) je správně.

Frodo
Přílohy
IMG_4983.jpg
Uživatelský avatar
digisonic
Příspěvky: 251
Registrován: 19. 11. 2006, 8:40
Bydliště: Karviná
Kontaktovat uživatele:

17. 8. 2010, 8:32

FrodoST píše:Už jsem to našel... já měl dojem, že když jsem prohledával tohle forum, jestli už stejný dotaz nesemlelo, někde jsem příklad dělicích čar viděl. Je to Digisonikův příspěvek o pár threadů níž - viz. obrázek.

Digisoniku, v čem jsi to navrhl? Nebo to převedl nějaký CAM? Anebo jsi gcodu pomohl ručmo? Obávám se, že c) je správně.

Frodo
Zdar, za c) je spravne - delal jsem to rucne v CADu, je to cesta nejmensiho zla. Digis
Karel Slivka
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
kalin.oleg
Příspěvky: 313
Registrován: 15. 7. 2006, 5:37
Kontaktovat uživatele:

17. 8. 2010, 12:18

No neviem, ale myslim, že systemom deliacich ciar ziadny navrhovy soft nerobi. V podstate by to mozno slo, keby si navrhoval plosne spoje pomocou plygonov, ale to ta radost z navrhu v CAD software urcite prejde...
Počas práce s CNC možno fajčiť...
lubos
Sponzor fora
Příspěvky: 4787
Registrován: 2. 5. 2007, 3:47
Bydliště: Praha

22. 2. 2011, 8:15

Umí to ninos v. 3.86 sice není free ale dá se najít na netu rack. Nebo pokud toho nebudeš mít mraky připrav si to v tom modulu ulož jako *.gci a já ti z toho udělám Gkod. Mám ninos legálně. Osobně to taky překresluju ručně v cadu :D
Přílohy
Bez názvu.JPG
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Radek-vodojem
Příspěvky: 1
Registrován: 10. 6. 2020, 8:37

10. 6. 2020, 10:54

Zdravím, řešil jsem tento problém před léty, program který toto umí je Copper cam.
je na uložto.cz Pokud máš zájem o postup je na adrese
https://uloz.to/file/IYucr3Dul0Mu/frezo ... spoju-docx
Naposledy upravil(a) Radek-vodojem dne 11. 6. 2020, 12:09, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Mr. MR
Příspěvky: 41
Registrován: 31. 5. 2020, 10:05

11. 6. 2020, 7:56

Napadá mě cesta jak to udělat, možná je to kravina a zbytečný nakolenizmus. Udělal bych v Eaglu normální návrh, tj. rozmístil součástky a zhruba naroutoval, pokud si dáte ground fills tak je dobře vidět kterou plochu ke kterému spoji přiřadit a co jak využít, do toho můžete používat polygony. Domluva s eaglem zde asi pak asi končí. Pak bych vzniklý eaglový návrh jako obrázek naimportoval do cadu a tam překreslil jen díry a dělící čáry do další vrstvy. Překresloval jsem v cadu fotku tabulky rychlostí na soustruh a celkem to šlo. Prostě mám podklad a na ten kreslím...
Odpovědět

Zpět na „plosnaky“