Já třeba u starýho Kaergera používám na chlazení kapalinu naředěnou zbytkovou lihovou vodou z druhý štace a to je pak po stodole vůně po ovoci, to je škoda i větrat

Poslal jsem Ti Tome SZ.
Muj tip je nekde mezi - nevyvazeny vetrak + lopatky se vzduchem (+ mozna nejake to lozisko, jestli tam vubec je)
... pravdu máš a pokud google nekecá tak má tento marketový úderník 16 ano nepletete se 16W
Dík. Co ty zkratky znamenají?
Toto tedy doporučuješ nebo to je to vzduchařské zlo?
Mám hliník a plast, něco jako na tvém obrázku. Pokud je hliník špatně, tak pokus dělat nebudu a vrátím to.
Věřím, také jsem to kdysi zkoušel, hned jsem to dal doluMilan199 píše: ↑13. 6. 2020, 9:29 Potvrzuji co píše Elbarto.
Kdysi mi zbyl asi pětimetrový kus elektrikářské plastové chráničky. Protože to mělo stejný průměr jako vysavačová hadice a i dost podobně to vypadalo, tak jsem to k vysavači připojil. Po zapnutí to vydávalo tak strašný zvuk, že jsem měl co dělat, abych se dostal k vypínači.
Myslel jsem, že je tam kuličkové ložisko (na krabičce bylo a cena také odpovídala), ale je to jen hodně předražený obchod a matoucí krabička. Můžu to vrátit.
Komín má od místa, kam se budu napojovat, zhruba 5m. Navíc já mám variantu "press" s větším výkonem.prcek píše: ↑13. 6. 2020, 9:50 https://www.moje-elektro.cz/male-plasto ... 5-vko.html Tady pisou, ze je vhodny pro potrubi max 7.7 metru - nevim, jestli ten komin nemas delsi.
Aha, dobrý nápad, dík.
24W (nemusel jsi googlit, mohl ses podívat na vyfocený štítek). Na vstupu bude filtr (pro digestoře). Já nechci odvětrávat výrobní halu, ale jeden malý soustruh.elbarto píše: ↑13. 6. 2020, 8:33 ... pravdu máš a pokud google nekecá tak má tento marketový úderník 16 ano nepletete se 16WObecně mi tady nápady některých jedinců začínají připadat spíš na 5 třídu ZŠ. Není to myšleno na tebe Atlane
On když nebude cucat tak to legrační vrtulku stejně zabije nalepený aerosol co je nad strojem.
Mě hodně pomáhá ten soustruh a obrábění slyšet, ale ptal jsem se i jestli to není třeba nějaká závada na reklamaci.
Mam obavy, ze u techto malych vrtulek je to normalni provozni hluk. Alespon podle tech ctyr exemplaru, co mam bohuzel doma. Mel jsem za to, ze to chces utisit (ja to nezkousel) ale atlanova rada "hod to na komin je nejlepsi".