na vakuovém stole je snímač podtlaku NO/NC, který vyšle signál na "feed hold" - Jakmile podtlak pod obrobkem ve stole stoupne nad urč mez (například kvůli nějaké netěsnosti nebo profrezovaní materiálu skrz) a bude hrozit, že se obrobek uvolní, potřebuji snímačem pozastavit g-kod bez toho, aniž bych ztratil pozici, což je standard, ale zároveň taky potřebuji, aby se přestalo točit vřeteno a osa Z vyjela nahoru (klidně max nahoru, kam to pujde - mám tam nastavený softlimit, tak to nenarazí ). To, pokud vím, už standard není, napadá mě tedy nějaké makro, které nahraju přímo do funkce feed hold buttonu. V momentě kdy tuto funkci snímač nastavený na určitý podtlak vyvolá, dojde ke spuštění makra, které udělá svou práci. nebo možná by byla lepší cesta než přes "feed hold"? Měl by někdo prosím nějaký nápad?
....po tom, co by byl g-kod pauznutý, vřeteno vypnuté a osa Z max nahoře na horním limitu, bych dal "cycle start" a vše by pokračovalo bez ztracení pozice. ovšem pro to, aby g-kod pokračoval z místa, kde skončil a nepřeskočil žádný řádek, musím ještě před "cycle start" kliknout na "CYCLE STOP", že? tudíž i to nevím, jak zanést do makra

tak jako tak nechci, aby se CNC rozeběhlo samo kvůli bezpečnosti, to musím jedině já ručně.
Když makro po sepnutí "feed hold" pojede po ose Z nahoru, softlimity budou fungovat nebo je to bude ignorovat? pokud by nefungovaly, tak nevím, jak zamezit nárazu...
děkuju moc