Tak díky za rady
Je to muj dum na vesnici..tak snad s tim nebude problemMilan199 píše: ↑15. 7. 2020, 6:33 Kamarád má ve sklepě a přízemí rodinného domu celou firmu s několika CNC stroji. Hodně záleží na konstrukci stavby a taky na stavu stroje. Řvoucí ložiska, nebo převodovka prostě slyšet jsou.
Další pohled je kdo tam s tebou bydlí. Pokud budeš dělat jen ve dne a je to rodina tak se to dá. Problém je když přijde zakázka a musíš dělat do noci. Určitě bych ale stroj dal na antivibrační podložky.
První CNC soustruh a frézku // velikost jako MN80 // jsem sestavil v osmém patře paneláku. Třeba soustružení z šestihranného polotovaru vydýchávali sousedi velmi těžko.
Ještě záleží, kdo v něm poroučíRavadeva píše: ↑15. 7. 2020, 7:21Je to muj dum na vesnici..tak snad s tim nebude problemMilan199 píše: ↑15. 7. 2020, 6:33 Kamarád má ve sklepě a přízemí rodinného domu celou firmu s několika CNC stroji. Hodně záleží na konstrukci stavby a taky na stavu stroje. Řvoucí ložiska, nebo převodovka prostě slyšet jsou.
Další pohled je kdo tam s tebou bydlí. Pokud budeš dělat jen ve dne a je to rodina tak se to dá. Problém je když přijde zakázka a musíš dělat do noci. Určitě bych ale stroj dal na antivibrační podložky.
První CNC soustruh a frézku // velikost jako MN80 // jsem sestavil v osmém patře paneláku. Třeba soustružení z šestihranného polotovaru vydýchávali sousedi velmi těžko.![]()
Já jsem měl několik let centrum v dílně přímo pod obývákem a ani moc hluku nenadělalo. Záleží ovšem na tom co se dělá. Jenom kompresor jsem musel kvůli hluku dát do sklepa a pak jsem týden tahal potrubí, protože se s tímhle při stavbě baráku nepočítalo.
Určitě bych ti přál klid na práci. Když nad tím tak zpětně uvažuji tak v tom paneláku bylo míň konfliktů se sousedy nežli "ve svém domě" na vesnici. V tom paneláku mě měli za magora, ale bylo to tam takové anonymní. Na té vesnici // už tu jsem 20 let // jsem musel odrážet spoustu nápadů, jak bych se měl revanšovat sousedům za to jak nesmírně trpí mým PODNIKÁNÍM. Nakonec se ukázalo jako nejefektivnější "švejkovat". Na hlášky typu :