Strojní vodováha 150 mm 0,01 mm/m

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
pavlík

15. 7. 2020, 8:46

Zítra se pokusím kontaktovat kalibrační laboratoř a zjistit, jak to vlastně je.
Jsem z toho rozmrzelý a příště budu prodávat věci raději přes Aukro, mám ještě pár položek, které nepoužívám, a nejsem dosti profi, abych to dával sem, mám z toho špatný pocit...
Charon
Sponzor fora

15. 7. 2020, 8:50

Klid, nikdo, teda skoro nikdo, nevime vsechno. Neber to spatne, touhle diskuzi se dozvidame veci, co jsme nevedeli. Nikdo te nechce napadat, ze neco blbe popises :D
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
HonzaHorka

15. 7. 2020, 9:08

Rozhodně to tu nebylo žádné osočování, ale pouze vysvětlení a upřesnění pojmů. I já jsem si b toho něco odnesl a ještě by mě zajímalo bližší vysvětlení toho jak jde bublina za světlem???
OompaLoompa

15. 7. 2020, 9:20

no chapci, len dozvedajte a vzdelávajte dokým sa ešte dá..
lebo onedlho nám to tu "demokraticky" idú celé zrušiť :lol:
soustružník

15. 7. 2020, 10:24

Vysvětlení tohoto jevu neznám a myslím, že s jistotou ho tu nezná asi nikdo. Je ale ověřené, že bublinka vodováhy se posouvá směrem ke zdroji světla. Je tedy dobré volit správné osvětlení nebo vodováhu zakrýt a rychle odečíst po odkrytí, než se bublinka posune.
Zedníci tohle patrně nevědí a proto jim něco tak často nevychází :lol:
Josef
Sponzor fora

15. 7. 2020, 10:40

Doufám, že nejsi dotčený mými příspěvky v tomto vlákně. Jen jsem se to snažil uvést na pravou míru. Ještě jedna technická, nejpřesnější běžně vyráběné vodováhy jsou 0,02/1000 mm. Což odpovídá cca čtyřem úhlovým vteřinám (0°0' 4"). Rádius zakřivení (broušení) trubičky si nepamatuju a nechce se mně ho ani počítat, neb je to pro běžného uživatele nepodstatné.
Klidně sem dávej i další věci, podvodníka jsme ti snad z hlavy vytloukli a na překupníka taky moc nevypadáš.
To cestování bubliny za světlem si můžeš vyzkoušet pomocí svítilny. Hojně se to používalo při předávání díla na váhu. Posvítilo se z požadované strany na váhu a "dotáhla se bublina" kde bylo třeba. Samo že to nešlo do extrémů, ale stovka, dvě na metr se lehce naladila.
Proto při přesném měření, nebo kalibraci je dobré váhu zaklopit nějakou krabicí a po ustálení bubliny odkrýt a odečíst, než to uteče.
Proč tomu tak je jsem kdysi někde četl i se zdůvodněním, ale už je to dávno a ten Němec si to vzal. Tak si pamatuju jen to, že je to i vědecky zdůvodněné a navíc to i reálně funguje. A to mi celkem stačí.
pavlík

16. 7. 2020, 8:31

Tak jsem volal do kalibrační laboratoře a opravdu jsem to špatně pochopil, je to tak, že ta přesnost 0,01 mm/m je výsledná odchylka po kalibraci od hodnoty 0,14/1000 mm, takže výsledná přesnost je potom 0,13 až 0,15 mm/1000 mm.
Takže nabídka na prodej měla správně znít: "Strojní vodováha 150 mm 0,14/1000mm, zkalibrována na přesnost odchylky +- 0,01 mm/m".

Omlouvám se za mylné uvedení nabídky a ještě se zeptám kupujícího, zda o ní má stále zájem...
david.1

16. 7. 2020, 10:08

Mám jen technickou poznámku:
To,že vodováha nemá zprvu deklarované rozlišení je jasné už od pohledu,ty přesnější váhy tojiž mají dřevěné nebo nověji plastové uchpítka a trubičku překrytou dalším sklíčkem,nověji plexisklíčkem..Ty obyčejné,desetinové to nemají..
stanik84

16. 7. 2020, 10:22

Zná někdo tuto?
IMG_20200716_111930_7.jpg
0xDECAFF

16. 7. 2020, 10:24

Jen z knížek o přesné mechanice - na středu v průhledítku budou vidět přes hranol zalomené oba konce bubliny v libele pro relativní odečet/nulování. Je ten kus k mání?
pavlík

17. 7. 2020, 12:21

Prodáno, děkuji a prosím o smazání...
Zamčeno

Zpět na „Prodej“