Myslíš ten kryt kotouče? V tom já nejedu - takto už jsme to přivezli. Jediný co jsem barvil byly dveře rozvaděče a to jsem musel, protože v nich byla obrovská díra po nějakém řídícím systému (zavařeno, překytováno a nastříkáno) ale na klasickou rozvaděčovou šedou.
Magiho výzkumný ústav
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ťapina štěká že to chce odsávání nebo vodu, že se ten prach nedá vydržet - ještě po spláchnutí 6ti pivama to pořád cejtím - hnus.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
No jestli taky nechce pivo na splachnuti, mel by ses ji zeptat
Jinak gratulace k funcnimu stroji, mas vic casu nez ja, moje rusanda se jeste ani nehla.
Jinak gratulace k funcnimu stroji, mas vic casu nez ja, moje rusanda se jeste ani nehla.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Magnetka 200 toho zase tolik nenabagruje. Magneticky separator neni nutny. Staci sedimentacni prepad. Na vtok poloz netkanou textilii a pak to sbalis i s tim blatem.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To by šlo, taky mě to napadlo, tak jsem rád že jsi mi to potvrdil.
Stran toho odsávání - možnosti nějaké asi taky jsou https://stroje.bazos.cz/inzerat/122575294/ODSAVANI.php
Stran toho odsávání - možnosti nějaké asi taky jsou https://stroje.bazos.cz/inzerat/122575294/ODSAVANI.php
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Díky, při prvním "velkém" broušení se objevují drobné chybičky v řídícím SW, tzn. teď si k tomu musím sednout a trošku to upravit.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Příčný posuv Y je dávkován ŘS časově v úvratích osy X, bud jen v jedné, nebo v obou úvratích. Velikost příčného přísuvu se reguluje hydraulicky škrtícím ventilem - když zvýšíš rychlost, přísuv Y bude větší a naopak. Takto je to udělané i originál - je tam časové relé. Po nějakém delším bádání, je optimální čas dávky 0,3sec. Rychlost jde regulovat od minima do maxima, ale maximum už je nepoužitelné - to už je rychloposuv. V číslech ti to neřeknu, nemeřil jsem to.
Aretaci podélného posuvu X to žádnou nemá - může být buď posouván ručně klikou, nebo ručně hydraulicky (ovládáno pákou), nebo v automatu v oscilaci. Možnost zabrždění zádná není.
Hodinky si můžeš dát kamkoliv, ale jedině ve stojánku - žádný systémový držák hodinek (jako že součást stroje) tato bruska nemá.
Oranžovou ji dělat nebudu nejsme v Colasu

Já jen že tak nějak sonduju, co to umí 
Právě ty hodinky mě zajímaly, když budeš brousit bokem, jestli tam něco takového je . Takže dodělat. Já ty magnetický stojánky na brusce moc nemusím. Ta litina, jak je křivá, tak to pořádně nedrží, když je dám třeba na vřeteník a rovnám si to na magnetu - mám litinovej kryt. Vingl přes čelní hranu magnetu je fajn, ale hodinky jsou hodinky.
Jinak ten kryt kotouče na ty imbusy bych asi nesnesl - mám u ní horní orovnávání a abys viděl na kotouč a diamant, tak je musíš otevřít. Zlatý panty.
Jen tak pro zajímavost, nedáváš tomu nějakou velkou třísku? Když na to sáhneš, jakou to má teplotu? Třeba doma na to z 90 procent leju pořád emulzi.
Když to chceš mít rovný tak jezdi jedním směrem. Ten kotouč si vytvoří rektifikační plošku - myslím příčně. Dojedeš nakonec, vyjedeš vřeteníkem mimo magnet, abys nemusel znova najíždět a přejedeš na začátek.
Posuv bys měl mít cca 1/5 šířky kotouče.
Já tu svou taky nechávám v zelený válečný barvě
Na barvu to nejezdí...

Právě ty hodinky mě zajímaly, když budeš brousit bokem, jestli tam něco takového je . Takže dodělat. Já ty magnetický stojánky na brusce moc nemusím. Ta litina, jak je křivá, tak to pořádně nedrží, když je dám třeba na vřeteník a rovnám si to na magnetu - mám litinovej kryt. Vingl přes čelní hranu magnetu je fajn, ale hodinky jsou hodinky.
Jinak ten kryt kotouče na ty imbusy bych asi nesnesl - mám u ní horní orovnávání a abys viděl na kotouč a diamant, tak je musíš otevřít. Zlatý panty.
Jen tak pro zajímavost, nedáváš tomu nějakou velkou třísku? Když na to sáhneš, jakou to má teplotu? Třeba doma na to z 90 procent leju pořád emulzi.
Když to chceš mít rovný tak jezdi jedním směrem. Ten kotouč si vytvoří rektifikační plošku - myslím příčně. Dojedeš nakonec, vyjedeš vřeteníkem mimo magnet, abys nemusel znova najíždět a přejedeš na začátek.
Posuv bys měl mít cca 1/5 šířky kotouče.
Já tu svou taky nechávám v zelený válečný barvě

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Špona byla hodně veliká, bylo potřeboval jsem sebrat celekem dost, asi 0,3mm tak jsem to bral po 0,02 šponách. Taky mě zajímalo co si to nechá líbit. Jo emulze by byla fajn, ale není ještě zapojená. Jedním směrem, to myslíš Y přísuv brát např. jen dopředu, pak se vrátit dozadu, přidat šponu a znova? Co si pamatuju z bývalého zaměstnání, BRH20-05 to měla takto jak to jezdí mě, v každé úvrati X byl přísuv osy Y a v každé úvrati osy Y se otočil směr Y a zárověň si přiala do záběru osa Z (toto tam nemám - musím ručně). Jo ta 1/5 šíře kotouče, to by tak nějak asi odpovídalo. Na boční broušení by hodinky nebyly špatné, ale vůbec nejlepší by bylo odměřování v osách Y a Z. Jinak klika osy Y má nonius, ale jak moc se tomu dá věřit, to nevím.
To přidávání svisle má i BPH 20ka...
Tak jsem to myslel. A samozřejmě ten díl otáčet - pokud to jde. Dělá se tak hlavně magnet. Ten už jsi srovnal ?
Pokud ti to klopí na magnetu, tak podložit planžetama. Já mám třeba nastříhaný plechovky od piva atd.
Kámoš brousí 20let, tak mi dal tipy do života brusiče amatéra
. Učil se v Plzni ve Škodovce. Dědkové, jak říká, úhlovali cigaretovým popelem. Říkal, že čuměli jak puci (když honili tisíciny). Běžně se dřív všude kouřilo. A samo nějaká literatura.
Tak jsem to myslel. A samozřejmě ten díl otáčet - pokud to jde. Dělá se tak hlavně magnet. Ten už jsi srovnal ?
Pokud ti to klopí na magnetu, tak podložit planžetama. Já mám třeba nastříhaný plechovky od piva atd.
Kámoš brousí 20let, tak mi dal tipy do života brusiče amatéra

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
BRH20 má taky svislé přidávání, ale toto je verze N (nástrojařská) a ta to nemá.
Nicméně mě láká to tam dodělat, ovšem určitě se hydraulikou ovládané (s hydraulikou už nechci mít nic společného).
Spíš elektromagnetem, nebo tl. vzduchem.
Ještě jsem nic nerovnal ani to nezkoušel přejet hodinkama, dokud to nestojí na pevném základu, tak to myslím nemá ani smysl.
Magnet se bude muset přebrousit - je plný šrámů a sekanců (asi jim z magnetu občas odlétaly dílce).
Kostky na videu má kolega jako podložky pod lis - tzn. na rozměrech a úhlování nezáleží - šlo jen o to chvíli brousit aby se ukázaly případné chyby.
Rovinnosti, kolmosti a tak dále budeme řešit až bude mašina stát na místě, ve váze a tak dále.
Nicméně mě láká to tam dodělat, ovšem určitě se hydraulikou ovládané (s hydraulikou už nechci mít nic společného).
Spíš elektromagnetem, nebo tl. vzduchem.
Ještě jsem nic nerovnal ani to nezkoušel přejet hodinkama, dokud to nestojí na pevném základu, tak to myslím nemá ani smysl.
Magnet se bude muset přebrousit - je plný šrámů a sekanců (asi jim z magnetu občas odlétaly dílce).
Kostky na videu má kolega jako podložky pod lis - tzn. na rozměrech a úhlování nezáleží - šlo jen o to chvíli brousit aby se ukázaly případné chyby.
Rovinnosti, kolmosti a tak dále budeme řešit až bude mašina stát na místě, ve váze a tak dále.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ještě když jsme v problematice těch brusek, včera večer jsem se dověděl informaci, ze které jsem se málem vyvrátil.
V Třebíči na SPŠT (průmyslovce) měli přesně tuto brusku BUA 25, mohla mít odbroušeno tak max. 100 hodin, byla jako nová.
Nějakým způsobem dlouhodobě selhával ten původní řídící systém, blbnuly relátka a tak dále, mašina si dělala co chtěla.
A oni jsou na této škole takový kadeti a odborníci, že než by se tím tam někdo zabýval, tak ji chytnou a tak jak je hodí celou do šrotu.
Podotýkám že na škole která vyučuje kovoobrábění klasiku i CNC, strojírenství, elektro silno i slabo, automatizaci, měření a regulaci a tak dále a tak dále, kde je vybavenost úplně úžasná, mistři mají tři prdele času a škola má nemalé finanční možnosti.
A pak si dají jako reklamní slogan: "dokonale vybroušené vzdělání", po této informaci jsou to u mě obyčejní tupci
V Třebíči na SPŠT (průmyslovce) měli přesně tuto brusku BUA 25, mohla mít odbroušeno tak max. 100 hodin, byla jako nová.
Nějakým způsobem dlouhodobě selhával ten původní řídící systém, blbnuly relátka a tak dále, mašina si dělala co chtěla.
A oni jsou na této škole takový kadeti a odborníci, že než by se tím tam někdo zabýval, tak ji chytnou a tak jak je hodí celou do šrotu.
Podotýkám že na škole která vyučuje kovoobrábění klasiku i CNC, strojírenství, elektro silno i slabo, automatizaci, měření a regulaci a tak dále a tak dále, kde je vybavenost úplně úžasná, mistři mají tři prdele času a škola má nemalé finanční možnosti.
A pak si dají jako reklamní slogan: "dokonale vybroušené vzdělání", po této informaci jsou to u mě obyčejní tupci
No to je jednoduchý z cizího krev neteče, tak počkají na dotace a mají novou zadarmo,když tu mašinu neplatíš ze svého tak tě to nesere.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Tomu rozumím, ale když se konečně naskytne možnost těm učedníkům ukázat v praxi to co je tam učí jen teoreticky, tak se k tomu otočí zády.
Ono je pohodlnější v čisté klimatizované dílně skládat stykače na cvičný panel, než se hrabat v zaprášené a zaolejované mašině.
Ono je pohodlnější v čisté klimatizované dílně skládat stykače na cvičný panel, než se hrabat v zaprášené a zaolejované mašině.