nebo tak:
https://zlinsky.denik.cz/zlociny-a-soud ... 90913.html
Jo to mám z osobní zkušenosti. Známí mě vzali před pár lety k VINAŘI. Krmil nám hlavu kecama o poctivém vínu, rodinné tradici, atd...Josef píše: ↑9. 9. 2020, 10:54 Nejenže ty matoliny nevyhodí, ale ještě přivezou z Rakous další a pak kupují cukr prý pro včely. Ale asi je mají v takových válcových úlech, kterým my normálně říkáme bečky. A ty včely ani lítat neumí, ani nebzučí. Místo medu produkují jakousi tekutiny, které panáčci říkají víno. Když se jich zeptáš kolik mají hlav (vína), tak se kroutí jak hadi.
Milan199 píše: ↑10. 9. 2020, 5:40Jo to mám z osobní zkušenosti. Známí mě vzali před pár lety k VINAŘI. Krmil nám hlavu kecama o poctivém vínu, rodinné tradici, atd...Josef píše: ↑9. 9. 2020, 10:54 Nejenže ty matoliny nevyhodí, ale ještě přivezou z Rakous další a pak kupují cukr prý pro včely. Ale asi je mají v takových válcových úlech, kterým my normálně říkáme bečky. A ty včely ani lítat neumí, ani nebzučí. Místo medu produkují jakousi tekutiny, které panáčci říkají víno. Když se jich zeptáš kolik mají hlav (vína), tak se kroutí jak hadi.
Protože celoživotně marodím s ledvinami, musím si častěji "odskočit". Tak jsem šel za nějakou stodolu a zpátky jsem to vzal zkratkou skrz tu stodolu. Bylo tam asi dvacet europalet s pytlema cukru.
Já se ve výrobě vína nevyznám, tak budiž. Hodně mi to ale drhlo v souvislosti s tou předchozí přednáškou : "... do vína nesmí přijít nic, co nebylo vylisováno z hroznů. To by se vinař hned propadl do sedmého pekla, atd ..."tumlik píše: ↑10. 9. 2020, 7:19Milan199 píše: ↑10. 9. 2020, 5:40Jo to mám z osobní zkušenosti. Známí mě vzali před pár lety k VINAŘI. Krmil nám hlavu kecama o poctivém vínu, rodinné tradici, atd...Josef píše: ↑9. 9. 2020, 10:54 Nejenže ty matoliny nevyhodí, ale ještě přivezou z Rakous další a pak kupují cukr prý pro včely. Ale asi je mají v takových válcových úlech, kterým my normálně říkáme bečky. A ty včely ani lítat neumí, ani nebzučí. Místo medu produkují jakousi tekutiny, které panáčci říkají víno. Když se jich zeptáš kolik mají hlav (vína), tak se kroutí jak hadi.
Protože celoživotně marodím s ledvinami, musím si častěji "odskočit". Tak jsem šel za nějakou stodolu a zpátky jsem to vzal zkratkou skrz tu stodolu. Bylo tam asi dvacet europalet s pytlema cukru.
doslazuje se normálně, to není zakázané, v tom nehledejte zradu, když je blbej rok a nemá to cukr, tak ho tam prostě musíš dodatkámoš dělával i kvasničák, z toho pak na dvě otáčky šampus, na sedmičku štamprla jablečného sirupu a štamprla korzára a úplnej bohemia sekt
![]()
![]()
Ony v upevňovacích páskách těch roušek nejsou vložené nano-RFID-čipy, které se vstřebají do kůže a pak signalizují průchod každým z těch tajných detekčních rámů, které jsou už rozmístěné úplně všude?
A tomu se ještě může říkat víno? Nebo je to pak cukrový alkoholický nápoj s příchutí vína?Milan199 píše: ↑10. 9. 2020, 8:09Já se ve výrobě vína nevyznám, tak budiž. Hodně mi to ale drhlo v souvislosti s tou předchozí přednáškou : "... do vína nesmí přijít nic, co nebylo vylisováno z hroznů. To by se vinař hned propadl do sedmého pekla, atd ..."tumlik píše: ↑10. 9. 2020, 7:19Milan199 píše: ↑10. 9. 2020, 5:40
Jo to mám z osobní zkušenosti. Známí mě vzali před pár lety k VINAŘI. Krmil nám hlavu kecama o poctivém vínu, rodinné tradici, atd...
Protože celoživotně marodím s ledvinami, musím si častěji "odskočit". Tak jsem šel za nějakou stodolu a zpátky jsem to vzal zkratkou skrz tu stodolu. Bylo tam asi dvacet europalet s pytlema cukru.
doslazuje se normálně, to není zakázané, v tom nehledejte zradu, když je blbej rok a nemá to cukr, tak ho tam prostě musíš dodatkámoš dělával i kvasničák, z toho pak na dvě otáčky šampus, na sedmičku štamprla jablečného sirupu a štamprla korzára a úplnej bohemia sekt
![]()
![]()
Vinař od kterého roky kupuji možná doslazuje taky // i když ty poslední roky byly hodně teplé //, ale nekrmí mi hlavu hovadinama.
tohle je moc složité..občas vozím víno ze stáčírny, není nic lehčího než nakoupit v Maďaroš víno v IBC kontejnerech již "prodotované", takže možná 5 tis Kč/1000 l? stočit do sedmiček s krásnou vinětou -archivní maďaské, bratru za 35 kč/0,7 to berou po paletách hospodští a na svatbách a pohřbech to jde za 160 Kč/láhev. Jinak je to pitelnější než ten moravský druhák.prochaska píše: ↑10. 9. 2020, 11:10 Tuhle byl nějaký článek o partě chemiků, kteří se naučili syntetizovat víno - zjistí si co v kterém víně je, vezmou vodu, ethanol, sacharózu a pár desítek dalších chemikálií a namixují ekvivalent třeba určitého šampaňského včetně ročníkuTřeba tohle je budoucnost vinařství
![]()