corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart_68
Trol

24. 9. 2020, 9:30

aleshonsa píše: 24. 9. 2020, 9:06
Mart_68 píše: 24. 9. 2020, 8:47
Mart76 píše: 24. 9. 2020, 8:44
A ještě se ušetří na vyplácení důchodů.
Takže pro společnost jako celek je kouření prospěšné.
Covid do budoucna vydělá víc, ale jen vyvoleným.
Hele a když to tedy všechno tak dobře víš, tak ty už máš nakoupené akcie různých farmaček a výrobců souvisejících věcí? Jako třeba Pfizer, Merk, AstraZeneca ....
Nebo vlastně kupovat přímo akcie je blbost - to je lepší koupit call opce, protože se tím docílí finanční páka a o to je to pak větší vejvar když je to podle tebe taková tutovka. To už máš nakoupené????
já jsem socka, takže mám akorát monter-paku. Jinak ale vím, že zatímco firmy se chystají zaměstnanců zbavovat, tak farmaceutické firmy nabírají.
Bacha na ten strach, já jako Husákovo dítě vím z doby, když nás strašili, tak je důležité lehnout si nohama směrem k vybuchu. Taková analogie k dnešním radám viz. udrzovat dvou metrovou vzdálenost, ale teď tu čtu na Shelce, že staci 1,5m.,.....vidíš stačí 50 cm a si v řiti
Mex

24. 9. 2020, 9:31

aleshonsa píše: 24. 9. 2020, 9:06 Hele a když to tedy všechno tak dobře víš, tak ty už máš nakoupené akcie různých farmaček a výrobců souvisejících věcí? Jako třeba Pfizer, Merk, AstraZeneca ....
Hihi. Nevím jak on, ale já jo.
Jestli mi do toho hodí vidle Putin s nějakým tím Sputnikem, tak mě fakt naštve.
aleshonsa

24. 9. 2020, 9:57

Mex píše: 24. 9. 2020, 9:31
aleshonsa píše: 24. 9. 2020, 9:06 Hele a když to tedy všechno tak dobře víš, tak ty už máš nakoupené akcie různých farmaček a výrobců souvisejících věcí? Jako třeba Pfizer, Merk, AstraZeneca ....
No já popravdě taky. Nemám tedy tu AstraZeneca protože se orientuju jen na US akcie. A nekupoval jsem to kvůli covid, kupoval jsem to kvůli tomu, že to jsou tzv. dividendové akcie. Resp. nakupuju pořád postupně pravidelně od někdy od 2012. Stejně tak mam Johnson and Johnson, ale taky Cisco, Coca Cola, Pepsi, AT&T, Verizon, Exxon Mobil, Chevron, UPS, 3M, Texas Instruments, ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

24. 9. 2020, 10:07

nakonec jsme se všichni shodli, ano je to o penězích, těch co jsou, co byly a co budou o zdraví a život lidí vůbec nejde, lidí je já sraček..... vemte v potaz že globální válka zdecimovala lidstvo o nějakých 10% a hned v další 5-10letech zažily ekonomiky enormní růst a prosperitu.
aleshonsa

24. 9. 2020, 10:12

Mart_68 píše: 24. 9. 2020, 10:07
nakonec jsme se všichni shodli, ano je to o penězích, těch co jsou, co byly a co budou o zdraví a život lidí vůbec nejde, lidí je já sraček..... vemte v potaz že globální válka zdecimovala lidstvo o nějakých 10% a hned v další 5-10letech zažily ekonomiky enormní růst a prosperitu.
Já jsem tady nikde nenapsal, že jde jenom o prachy a ne o zdraví.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

25. 9. 2020, 9:07

100% účinné antikovid řešení

KLDR uvedla, že severokorejští vojáci vypálili na úředníka asi 10 ran v rámci „opatření na kontrolu šíření infekce“ poté, co se muž odmítl identifikovat a snažil se uprchnout. Pchjongjang také potvrdil předchozí dohady Soulu, že vojáci spálili úředníkovu loď. Tělo zastřeleného pak Severokorejci údajně nenalezli.
Mart_68
Trol

25. 9. 2020, 9:11

aleshonsa píše: 24. 9. 2020, 10:12
tak trochu si přece musíš přát aby to hned neskončilo, když už jsi ty akcie nakoupil...stejně tak teď budou uvažovat průmyslníci, Bože dej ať nám ten antivirus proplácí aspoň dalších sto let.
aleshonsa

25. 9. 2020, 12:31

Mart_68 píše: 25. 9. 2020, 9:11
aleshonsa píše: 24. 9. 2020, 10:12

tak trochu si přece musíš přát aby to hned neskončilo, když už jsi ty akcie nakoupil...stejně tak teď budou uvažovat průmyslníci, Bože dej ať nám ten antivirus proplácí aspoň dalších sto let.
Jako jseš normální????
Tak jenom pro tvoje info - to jsou akcie z tohoto dividendového ETF https://www.ishares.com/us/products/239 ... vidend-etf Dřív jsem kupoval přímo to ETF, jenomže soudruzi v Bruselu v reakci na hypoteční krizi přišli po 10ti letech s "geniálním" nápadem jak "ochránit" investory před ztrátami. Díky tomu v důsledku nemůžou občané EU kupovat US ETF. Takže jsem to vyřešil, že jsem začal napřímo kupovat obsažené akcie. A proč to píšu - než začal úřadovat ten Čínský svrab tak byla cena ETF skoro 100 USD. Teď je necelých 79 USD - mezi tím minimum bylo 61 USD a maximum něco přes 90 USD. Výše dividend se to naštěstí zatím nějak vážně nedotklo.
Z toho odkazu si můžeš zjistit co tam je všechno za akcie. Takže jako vážně myslíš, že ne jenom já, ale i všichni ostatní akcionáři třeba Exxon Mobil atd. si budou přát, aby to trvalo co nejdéle?? Sektor Health Care tam dělá jen necelých 21%. Myslím, že kdybys tohle řekl před CEO zrovna Exxon Mobil tak, tě nakopne hádej kam.
Pak se s stojí za to podívat jaký byl vývoj toho ETF 2012 - únor 2020 včetně růstu dividend a popřemýšlet co je z toho pro mě lepší - jestli růst jak ceny akcií, tak vyplácených dividend, nebo současný marazmus kdy to jde do strany a jelikož nerostou zisky asi těžko porostou dividendy. Naopak je riziko, že kdyby to právě "hned neskončilo" a trvalo to dlouho tak hrozí i snižování dividend - krátce se to ještě dá kvůli benefitu pro akcionáře udržet.
Můj investiční horizont jsou desítky let. Za pár let se tohle srovná - jak bude ekonomika zpět v růstu, tak že už nebude nějaký super kšeft pro Health Care sektor - tj. zjednodušeně teď mě krátkodobě těch 21% Health Care co do investice alespoň trochu podrží, abych nebyl v takovém svrabu.

Takže fakt jako myslíš, že třeba mě a ostatní děsně baví stav kdy jsou investice ve sračkách a ještě a dokud se situace definitivně nevyřeší tak asi budou, stav kdy hospody mají nařízenou zavíračku 22:00 a taky je můžou nařídit zavřít úplně, stav kdy musím všude nosit roušku a dodržovat přísná hygienická opatření, stav kdy hrozí že se přetíží zdravotnictví na tolik že mě nebudou schopni ošetřit třeba po autonehodě nebo se zánětem slepého střeva, a v neposledním stav kdy to může kdokoliv z rodiny a přátel chytnou a prostě umřít, atd.???

No jestli takhle ty a ostatní lidi co mají názory, jako ty takhle vážně uvažujete tak to ledacos vysvětluje a jen ukazuje, jak jste totálně mimo a jen chytračíte ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
bobik

25. 9. 2020, 1:04

Tak zavíračka v 10 hodin večer by měla být normální. Kdo je zvědavej na vyřvávající ožralce v jednu hodinu v noci?
aleshonsa

25. 9. 2020, 1:39

bobik píše: 25. 9. 2020, 1:04 Tak zavíračka v 10 hodin večer by měla být normální. Kdo je zvědavej na vyřvávající ožralce v jednu hodinu v noci?
Chodím spát poměrně pozdě a nějak jsem si nevšiml, že by byla v Praze nějaká korelace mezi zavíračkou hospod a rušením nočního klidu. A to má v okolí normálně jedna zavíračku 3:00 a druhá 2:00 a ani v jejich okolí jsem nezaznamenal žádný problém.
Naopak u nás na chatě si občas někdo vystačí i bez pozdní hospody ....

Ne, zavíračka 22:00 není normální.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

25. 9. 2020, 1:43

Resp. řeším hospody, kde se pohybují místní. Samozřejmě někde na Praze 1 dělají bordel turisti, ale ti dělají bordel non stop. To je snad jediné pozitivum této situace - že je tu od těhle šmejdů pokoj a že letecký provoz klesl na nějakých 10 nebo 20 %.

EDIT: Nicméně to se dá zařídit i jinak a nemusí k tomu být pandemie.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
bobik

25. 9. 2020, 4:12

Tak není jenom Praha. Skoro v každém městě je nějaká ubytovna pro zahraniční dělníky. Chápu, že jsou daleko od domova a že vysedávání po hospodách po náročné práci je pro ně únik od těch skličujících podmínek, ve kterých tady žijou. Ale většinou to skončí tak, že jsou na šrot a dělají bordel. A policajta, co by je usměrnil nevidíš.
aleshonsa

25. 9. 2020, 4:28

bobik píše: 25. 9. 2020, 4:12 Tak není jenom Praha. Skoro v každém městě je nějaká ubytovna pro zahraniční dělníky. Chápu, že jsou daleko od domova a že vysedávání po hospodách po náročné práci je pro ně únik od těch skličujících podmínek, ve kterých tady žijou. Ale většinou to skončí tak, že jsou na šrot a dělají bordel. A policajta, co by je usměrnil nevidíš.
Tak v tom případě není na vině zavírací doba hospod ale neschopnost státu zajistit pořádek. Otázkou i je, jestli by neměli mít zahraniční dělníci silně omezený pohyb po ČR - zjednodušeně je limitovat jen na pohyb mezi ubytovnou a místem výkonu práce. To už si myslím tak 20 let, protože je tu z nich celkem dost bordel. Jsou tady na práci a ne pro zábavu. Teď ještě vyjma výtržností a obecně kriminality se k tomu přičetlo, že to jsou akorát tak hnízda covid.

Jako logicky - proč by mě měl někdo vyhánět z hospody ve 22:00, když se stejně tak jako ostatní chovám slušně, jenom kvůli nějakým UKčkum a Rumunům atd. co jsem nezval a ani je tu nechci.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
GeeSnake
Sponzor fora

25. 9. 2020, 5:20

Chlapi, co? Taky už Vám to leze na mozek? Máte málo zkušeností? Kousnout do prdele by se to chtělo. Svět není růžovej, ale tohle? Židé Vám ještě nevaděj?

Jako že se tu ztratil příspěvek, jsem na něj reagoval a souhlasil s nim. : mr.MR píše
To aleshonsa: "silne limitovany pohyb mezi praci a ubytovnou" ta fraze me nakopla a musim reagovat. Nezapominej ze to nejsou otroci. Jsou tu a delaji praci, kterou tu za ty love nikdo z nasich obcanu nechce delat. Pokud by byl stat drsny a nepopulisticky a mene svobodny, tak si na tu praci nazene vlastni obcany. Treba za cenu toho ze bude mene teatrologu proste direktivne urci, ze Pepa a Jaryn, kteri maji nejhorsi prospech ze tridy pujdou na ucnak na zedniky. Ja nevim jak se maji resit problemy v globalizovanem svete, kde logicky vznika bordel a dochazi k vellym presunum materialu a lidi. Ale slapat po lidech co delaji nejtezsi prace se mi nelibi. Ze chlastaji vim. Ja bych na jejich miste taky chlastal. Vic mi vadi zlata mladez co taky chlasta (techtlemechtle), ale z rozmaru. Ne z pocitu zmaru.
Naposledy upravil(a) GeeSnake dne 25. 9. 2020, 5:27, celkem upraveno 1 x.
Každý softwarový problém má hardwarové řešení: "Kup si to nové, vole.
atlan

25. 9. 2020, 5:27

Ani nie ked sa chovaju slusne, kde su casy ked sa mohlo uvadzat kto kradol, kto robil bordel. (ale teraz su chraneny)
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“