Carl_FM píše: ↑27. 10. 2020, 4:06 https://manipulatori.cz/hoax-smrtnost ... -who-023/
Sajmon píše: ↑27. 10. 2020, 1:48 V partii na CCN prima news zaznelo neco, co moc k odpovednosti lidi neprida.. uz se to siri i po socialnich sitich.
odkaz na CELOU Partii a jen VYSTRIZEK
Tu studii WHO jsem zkoušel hledat, ale nezadařilo se.
Rozhodne se s tim tvrzenim nesrovnavam, ve zdravotnictvi rodinne prislusniky mam a sranda to neni.
corona virus - obecna diskuze
Diky.
No jo, ale to prece nechapou - oni protestuji .... to je jejich pravo, a hlavne jejich odboj ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Nezda se vam, ze je strasne malo uzdravenych? I kdyz pesimisticky vemu ze onemocneni trva v prumeru mesic, tak pred mesicem bylo mnohem vic nakazenych nez vykazuji dnes uzdravenych. Takze bud neni vetsina pacientu s mirnymi priznaky jak vsude prezentuji, nebo ma babis zase bordel v cislech podle kterych dela opatreni, coz bych povazoval za pravdepodobnejsi. Vzdyt na to mel chudacek malej jen pul roku, aby vytvoril nejakou tabulku kde by to zadavali. Pak zas udelaji nejakou korekci kdy se ze dne na den uzdravi tisice lidi a zjistime ze planuji opatreni podle nesmyslnych cisel, pokud to teda podle nich vubec jsou schopni planovat, o cemz by se dalo pochybovat..
No když máš teď exponenciální a né lineární nárust tak se ti uzdravení objeví trochu jindy ,ale to ti asi objasní jiní ,ještě jsem nedopil kafe tak jsem ještě vypnutej.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Nestíhají testovat nemocné, natož uzdravené....
No, viděl jsem včera v bedně několik jistě náhodně vybraných seniorů, kteří nechtěli vyhrazenej čas, že si dojdou nakoupit, kdy potřebujou oni a ne, kdy maj vyhrazenej čas. Přiznám se, že mě to překvapilo. Jestli to byli pečlivě vybraní "náhodní" senioři, nebo opravdu reprezentativní vzorek ..... Cosi to svědčí o IQ těch lidí; ale možná je to pozůstatek po bolševikovi, kdy si lidi vykládali takováhle opatření ne jako benefit (můžu nakupovat kdykoliv, ale navíc mám ještě svoje vyhrazené hodiny), ale jako předepsanou dobu, kdy musí jít nakoupit.milan.83 píše: ↑27. 10. 2020, 5:42víš, proč ty hodiny pro ně nejsou? Protože si je nezaslouží. Nejdřív měli hodiny jen pro sebe od 10 do 12. Jenže držkovali, že než se tam dostanou, je vyprodané akční zboží. Proto vláda čas upravila a měli vyhrazenou dobu od 7 do 9. Jenže pak přišli pracující, a začali křičet, že si nemůžou cestou do práce koupit svačinu. Hodiny pro důchodce se proto přesunuly od 8 do 10. To už vypadalo jako slušný kompormis. Jenže v tu dobu byly obchody poloprázdné, protože důchodci se tam nacpali v 7, aby jim neutekly ty akce, druhá vlna přišla v 10, když se ostatní, ti, co nepotřebují chytit akce, vyspinkali. Vlastně to sklouzlo k tomu, že důchodci byli v obchodech nacpaní s mladými, ve vyhražených hodinách bylo v obchodech mrtvo. Celé to opatření, kterému se lidi měsíc vysmívali, bylo úplně k prdu. Řekl bych, že to je důvod, proč tohle opatření nikdo nezavedl. Ani ti důchodci ho snad nepožadují
Řekl bych, pokud počet nakažených roste exponenciálně, tak počty jednotlivých skupin, jako až zemřelích budou růst též exponencionálně, křivky růstu jsou podobné.
Naposledy upravil(a) reta dne 28. 10. 2020, 9:15, celkem upraveno 1 x.
Napsal jsem, že plácáš, jako obvykle.t256 píše: ↑27. 10. 2020, 4:58Precti si jeste jednou cos napsal...
Když nemůžou tu demonstraci zakázat, tak jí můžou okamžitě po zahájení rozpustit. Protože nebude splněno několik podmínek (vládních nařízení) .....fmodel píše: ↑27. 10. 2020, 7:23 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-ce ... .seznam.cz
Není náhodou nějaký zákon kde se trestá úmyslné šíření nakažlivé nemoci?
to asi nečetl co se plánuje![]()
https://www.mix24.cz/primator-hrib-vyzv ... .sznhp.box
A když jí nerozpustěj, tak podat žalobu na magistrátního úředníka, který měl v popisu práce jí rozpustit. protože napomáhal šíření nebezpečné nemoci.
Je to tím exponenciálním vývojem. Zjednodušeně modelově:
1. týden: +1 000 nakažených
2. týden: +2 000 nakažených
3. týden: +4 000 nakažených
Uzdravení mají zpoždění. Mam dojem že i u bezpříznakových to dříve jak za 10 dnů nejde - prostě ho dříve neuschopní. Takže s lehkým průběhem je to už třeba 14 dnů a pak to dál narůstá.
Takže v průběhu 3. týdne se teprve začnou postupně uzdravovat lidi z 1. týdne - těch je ale jen 1 000, kdežto nově nakažených je 4 000. Nově nakažení prostě rostou rychleji než uzdravení.
Další věc je, že stouplo % hospitalizovaných. V létě se to pohybovalo 2,5% - 3%. Teď je to kolem 4% a sahalo to až na 4,5% - to má samozřejmě taky vliv.
Bordel v reportování být může taky, jako už se to stalo.
Jinak Babiš to nastavuje podle počtu nově nakažených, nikoliv kumulativní sumy.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Ja to teda nejak zvlast nesleduju (abych nezemrel z vydeseni, jak mi tu nekteri radili), ale kdyz jsem se poslednich par dnu koukl na cisla ktere jsou na uvodni strance seznam.cz, bylo tam kolem 300 uzdravenych denne (vcera 142). Takovy pocet nove nakazenych byl nekdy na konci srpna, takze mi vychazi ze lecba trva zhruba 2 mesice, nebo maji bordel v datech. Exponencialni rust s tim nema co delat.
Ty reporty jsou pár dní zpožděné. Nejlepší je sledovat https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19 tam je pak dole tabulka nově uzdravených a zemřelých - třeba 23.10. 6 572. Prostě u obou tabulek se dělá i zpět několik dní update podle toho jak kdo co doreportuje.t256 píše: ↑28. 10. 2020, 3:59 Ja to teda nejak zvlast nesleduju (abych nezemrel z vydeseni, jak mi tu nekteri radili), ale kdyz jsem se poslednich par dnu koukl na cisla ktere jsou na uvodni strance seznam.cz, bylo tam kolem 300 uzdravenych denne (vcera 142). Takovy pocet nove nakazenych byl nekdy na konci srpna, takze mi vychazi ze lecba trva zhruba 2 mesice, nebo maji bordel v datech. Exponencialni rust s tim nema co delat.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa