corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart76

26. 10. 2020, 11:17

hobbyrobot píše: 26. 10. 2020, 6:36
Mart76 píše: 26. 10. 2020, 12:44 https://www.expres.cz/zpravy/roman-prym ... pravy_stes
Za mne plný souhlas.
Zvláštní, jak někoho strašně pálí tříhodinový happening v poslední červnový den na Karlově mostě ( pro frikulíny: na mostě Karla), ale týdenní srpnové pražské juchání několika tisíc buzerantů, leseb a jiných úchyláků po názvem Prague pride, kteří se pak rozjeli nejprve po celém Česku a pak i po celém světě, ho nechává ledově klidným.
Špatně čteš. Prague pride je v článku taky zmíněn, viz věta "z nichž se jedni promořovali bez roušek na alegorických vozech".
hobbyrobot píše: 26. 10. 2020, 6:36 Nemluvě už o tom, že nákaza se pořádně rozjela až po doručení nebalených roušek a respirátorů českým seniorům.
Nákaza se pořádně rozjela už začátkem srpna, ale protože je tento národ matematický negramotný, tak si málo lidí dokáže představit exponenciální růst. I Babiš s tím měl problémy. :wink:

Já na nějaký happening na Karlově mostě kašlu, Prague Pride je mi "u prdele", ale totálně mě vytáčí, když se místo důležitých věcí řeší celý den hovadiny typu "Prymula šel 4 metry bez roušky v noci po ulici, na které byl jen on, jeho řidič a fotograf ve křoví".
By mě zajímalo, jestli ten fotograf měl při tom focení taky nasazenou roušku.

Protože pokud někdo nechce nosit roušku s argumentem, že Prymula ji taky neměl, tak je takový člověk debil a plně si zaslouží být nakažen.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
milan.83

26. 10. 2020, 11:34

Mart76 píše: 26. 10. 2020, 11:17
By mě zajímalo, jestli ten fotograf měl při tom focení taky nasazenou roušku.
Mě by spíš zajímalo, kterýho debila baví od rána do večera někoho sledovat. Tvl, vždyť toho Prymulu sledujou snad už i na hajzlu. No náhoda asi nebyla, že o půlnoci někdo jde po ulici s foťákem a náhodou má štěstí, že vidí Prymulu bez roušky, následně vidí i Faltýnka. A oba samozřejmě u hospody, která má být zavřená už 4 hodiny.
Kdyby tyhle šmejdi novinářský táhli k lopatě, lidi by neměli mraky negativních informací a hned by se nám žilo veseleji. Tohle sledování by se mělo nechat poldům.
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
Mart76

26. 10. 2020, 11:49

Mart_68 píše: 26. 10. 2020, 5:18 jinak situace v jedné nejmenované nemocnici, kterou řídí jedem z účastníků zájezdu na Vyšehrad. Tato informace je z první ruky na photovostním oddělení kde projíždí sanitky, dneska jsme se ho na to osobně na situaci ptal. Denně asi 3-4 zaintubovaní s doprovodem kosmonautů. Lůžka na IPkách dochází jelikokož jsou měněny na covid ipky..tzn se slepákem se tam za chvíli nedostaneš..tedy scípneš. Jeho názor jako člověka, který v nemocnici pracuje 30 let je že Covid ve vážném stavu je Černý Petr .je to pro každého a pro nikoho...jeho kolega tam boužel umírá, nechce aby ho uspaly..z plic se mu stává žv=kačka...
Se slzou v oku vzpomínám na tvoje dřívější příspěvky:
Mart_68 píše: 29. 9. 2020, 8:49 29. zář 2020, 21:49
když je řeč o odbornících virologech, to jim rocne těch 1500 lidí zemtelych na chripku- 3 krat víc co zemřeli na Covid 19 bylo sumak, vždyť mohli doporučovat roušky rozestupy atd...ale nic včetně Prymuly...pouze ockujte se. Žádné 3R a přitom min nakažlivé jsi chřipka s opatřeními by zabila tak pětinu.
nebo:
Mart_68 píše: 6. 10. 2020, 10:04 06 říj 2020, 23:04
Můj deníček za posledních 14 dnů: najeto 2500km křížem krážem Morava Czechy, becka čepované ho pivo večer po hospodách bez Rousek, o Covidu všichni jen slyšeli, jeden kamarád v karanténě, pry jeho milenka Covid. , Média :je to celosvětová katastrofa.Asi já žiji v jiným světě, naštěstí v tom lepším.
Mart_68
Trol

27. 10. 2020, 4:03

Mart76 píše: 26. 10. 2020, 11:49
Mart_68 píše: 26. 10. 2020, 5:18 jinak situace v jedné nejmenované nemocnici, kterou řídí jedem z účastníků zájezdu na Vyšehrad. Tato informace je z první ruky na photovostním oddělení kde projíždí sanitky, dneska jsme se ho na to osobně na situaci ptal. Denně asi 3-4 zaintubovaní s doprovodem kosmonautů. Lůžka na IPkách dochází jelikokož jsou měněny na covid ipky..tzn se slepákem se tam za chvíli nedostaneš..tedy scípneš. Jeho názor jako člověka, který v nemocnici pracuje 30 let je že Covid ve vážném stavu je Černý Petr .je to pro každého a pro nikoho...jeho kolega tam boužel umírá, nechce aby ho uspaly..z plic se mu stává žv=kačka...
Se slzou v oku vzpomínám na tvoje dřívější příspěvky:
Mart_68 píše: 29. 9. 2020, 8:49 29. zář 2020, 21:49
když je řeč o odbornících virologech, to jim rocne těch 1500 lidí zemtelych na chripku- 3 krat víc co zemřeli na Covid 19 bylo sumak, vždyť mohli doporučovat roušky rozestupy atd...ale nic včetně Prymuly...pouze ockujte se. Žádné 3R a přitom min nakažlivé jsi chřipka s opatřeními by zabila tak pětinu.
nebo:
Mart_68 píše: 6. 10. 2020, 10:04 06 říj 2020, 23:04
Můj deníček za posledních 14 dnů: najeto 2500km křížem krážem Morava Czechy, becka čepované ho pivo večer po hospodách bez Rousek, o Covidu všichni jen slyšeli, jeden kamarád v karanténě, pry jeho milenka Covid. , Média :je to celosvětová katastrofa.Asi já žiji v jiným světě, naštěstí v tom lepším.
snažím se ti vysvětlit, že jediná katastrofa, která způsobuje nedostatek lúžek na ipkách je to že jsou pomalu všechna vyčleněna pro covid, ale žádný armagedon v přísunu umírajících se nekoná. Fakultka v Porubě je spádová možná tak pro milion obyvatel , denně tam vozí ve vážném stavu tři lidi. Pokud jsi se díval na hlavní zprávy včera v TV hovořil ředitel brněnské nemocnice a dementoval kalamitní situaci..nepřímo dehonestoval tzv. kolegy co si jednou něco v laboratoři zkoušeli s pipeteou a straší lidi. Ano covid je smrtelný a nikdo neví kdo na něj umře, ale to platí o stovkách dalších nemocí.
Mart_68
Trol

27. 10. 2020, 4:37

mě by zajímalo co budou všichni ti panikáři dělat až se proberou z covidové kocoviny a nebudou existovat jejich pracovní místa, až nebudou mít na nájem, hypo, žrádlo..možná někteří přijdou o rodinu...dostanou ještě větší strach a možná i nemoc, nakonec zemřou. To budou opravdové oběti covidu. Prymulové budou sedět na strožoku plných peněz za vakcíny, Bureš s Monikou bude schovaný v Provence a ten grafoman bude dál krmit toulavé kočky.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2020, 7:36

Cetl jsi ty zpravy lidi co delaj tech spitalech co jsem zde daval?

Zatim predpovedi tvych zhavych kandidatu vypadaji nejak taktona tybses jeste nepoucil.

To ze ekonomika pujde do kytek je jasne tak jako tak.
Přílohy
FB_IMG_1603704679030.jpg
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mart_68
Trol

27. 10. 2020, 8:41

robokop píše: 27. 10. 2020, 7:36 Cetl jsi ty zpravy lidi co delaj tech spitalech co jsem zde daval?

Zatim predpovedi tvych zhavych kandidatu vypadaji nejak taktona tybses jeste nepoucil.

To ze ekonomika pujde do kytek je jasne tak jako tak.
nebyl to Balík, ale Štěrba
milan.83

27. 10. 2020, 8:46

Mart_68 píše: 27. 10. 2020, 4:03
snažím se ti vysvětlit, že jediná katastrofa, která způsobuje nedostatek lúžek na ipkách je to že jsou pomalu všechna vyčleněna pro covid, ale žádný armagedon v přísunu umírajících se nekoná. Fakultka v Porubě je spádová možná tak pro milion obyvatel , denně tam vozí ve vážném stavu tři lidi. Pokud jsi se díval na hlavní zprávy včera v TV hovořil ředitel brněnské nemocnice a dementoval kalamitní situaci..nepřímo dehonestoval tzv. kolegy co si jednou něco v laboratoři zkoušeli s pipeteou a straší lidi. Ano covid je smrtelný a nikdo neví kdo na něj umře, ale to platí o stovkách dalších nemocí.
tak on taky možná bude problém v tom, že celou republikou se to nežene ve stejné míře, zároveň kažná nemocnice má jiné kapacity a vybavení. Proto je možné, že FN v Ostravě má tři případy denně a Brno nezažívá problémy s kapacitou. Včera taky říkali v TV, jak Plzeň má dostatek míst a sousední KV mají téměř plno.
Pak je taky otázka, co si kdo představí pod vážným stavem. Nutnost připojení na kyslík, nebo rovnou nutnost JIP?
Mart76

27. 10. 2020, 9:54

Mart_68 píše: 27. 10. 2020, 8:41 nebyl to Balík, ale Štěrba
4. 10. 2020
Lékař Balík:
"Covidem se tu straší, Flégr ale špatně počítá, jsme za vrcholem. Nemocnice to zvládnou"
https://www.televizeseznam.cz/video/pro ... u-64098347
Mart76

27. 10. 2020, 10:06

Minulý pátek jsem vezl mámu na urgent s podezřením na infarkt. Celý týden bolesti u srdce, celou středu ji bolela levá ruka. V pátek se o tom zmínila sestře a tak jsem ji hned zavezl do nemocnice. Kardiomarkery byly v pořádku, objednaná na echo srdce na dnešek.
Dnes volali, že echo musí zrušit a že si máme zavolat nejdříve za 3 týdny. Tak budu doufat, že to vydrží.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 10. 2020, 10:11

3 tydny, to by mohlo byt ze maj personal v karantene
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mart_68
Trol

27. 10. 2020, 12:37

milan.83 píše: 27. 10. 2020, 8:46
tak on taky možná bude problém v tom, že celou republikou se to nežene ve stejné míře, zároveň kažná nemocnice má jiné kapacity a vybavení. Proto je možné, že FN v Ostravě má tři případy denně a Brno nezažívá problémy s kapacitou. Včera taky říkali v TV, jak Plzeň má dostatek míst a sousední KV mají téměř plno.
Pak je taky otázka, co si kdo představí pod vážným stavem. Nutnost připojení na kyslík, nebo rovnou nutnost JIP?
v Brně u sv. Anny je v současnosti 16 lidí ve vážném stavu na kyslíku, aktuální informace s jedné rozhlasové stanice co jsem zachytil v autě, to jen tak mimo debatu. Jinak takové ty postkomunistické nemocnice v pohraničí, viz. Šumperk, Liberec aj, tak ty jsou samozřejmě zaplněné pořád, lidi tam odjakživa nechávali chcípat na chodbě.
Mart_68
Trol

27. 10. 2020, 1:04

Mart76 píše: 27. 10. 2020, 10:06 Minulý pátek jsem vezl mámu na urgent s podezřením na infarkt. Celý týden bolesti u srdce, celou středu ji bolela levá ruka. V pátek se o tom zmínila sestře a tak jsem ji hned zavezl do nemocnice. Kardiomarkery byly v pořádku, objednaná na echo srdce na dnešek.
Dnes volali, že echo musí zrušit a že si máme zavolat nejdříve za 3 týdny. Tak budu doufat, že to vydrží.
to je špatný, zrovna o tomhle hovořil jeden kardiolog v radiožurnálu (asi) a docela fundovaně rozebral tu spojinici mezi covidem a ostatními chorobami, hlavně hypertenzí (infarkty , mrtvice) nebo cukrovkou. Ve zkratce jde o to, že Covid se rád usazuje u takto nemocných lidí, tu zkázu nepáchá vir jako takový, ale tu samotnou nemoc dokáže eskalovat..např. pokud bys měl náběh na nějakou embolii v srdeční oblasti, kterou bys normálně rozehnal léky, tak on tu embolii udělá násobně větší. Nebo člověk co má vysoký tlak a nebere léky (takových je údajně 40% s vys. tlakem co neberou léky) tak ti jsou pak Covidem velmi ohrožení. O takovém člověku co se neléčí, pak někdo řekne že byl zdraví a náhle zemřel na Covid. U obézních je to tak, že prostě organismus to dýchání "neutlačí" v nouzovém stavu přes oslabené svalstvo a hromady sádla. No to s tvou mámou..nenechal bych se odbýt...Covid není důvod aby se neposkytovala péče v kardio oblasti..to říkal ten kardiolog.
milan.83

27. 10. 2020, 1:34

Mart_68 píše: 27. 10. 2020, 12:37
milan.83 píše: 27. 10. 2020, 8:46
v Brně u sv. Anny je v současnosti 16 lidí ve vážném stavu na kyslíku, aktuální informace s jedné rozhlasové stanice co jsem zachytil v autě, to jen tak mimo debatu. Jinak takové ty postkomunistické nemocnice v pohraničí, viz. Šumperk, Liberec aj, tak ty jsou samozřejmě zaplněné pořád, lidi tam odjakživa nechávali chcípat na chodbě.
hele, možná by bylo dobré kouknout na to, jakou kapacitu nemocnice mají, a kolik mají volných lůžek. Číslo 16 lidí na kyslíku je nicneříkající. Krom toho všichni, co jsou na kyslíku, nemusí nutně být ve vážném stavu, pouze mohou mít těžší průběh. Konkrétně v tom Brně u Sv. Anny mají celkem 140 lůžek (kombinace Covid/Necovid). Covidových mají 27 volných, těch obyč mají volných 29 (údaj ze včerejška) Celkem tedy mají obsazenost 60%.
https://www.hlidacstatu.cz/kapacitanemocnic#CR
Sajmon

27. 10. 2020, 1:48

V partii na CCN prima news zaznelo neco, co moc k odpovednosti lidi neprida.. uz se to siri i po socialnich sitich.
odkaz na CELOU Partii a jen VYSTRIZEK

Tu studii WHO jsem zkoušel hledat, ale nezadařilo se.

Rozhodne se s tim tvrzenim nesrovnavam, ve zdravotnictvi rodinne prislusniky mam a sranda to neni.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“