Trampoty frézaře začátečníka aneb strojní dílna v paneláku
- Zdenek Valter
Rozhodl jsem si založit vlákno o trampotách majitele strojní dílny v paneláku.
Pokud vás moje fotky potěší pak budu rád pokud, vzbudí úsměv či posměch tak budu rád také - alespoň to někomu v této době zvedne náladu.
Začnu tím, že jsem si pořídil sadu kleštin MK3 do svého Siega:
Pokud vás moje fotky potěší pak budu rád pokud, vzbudí úsměv či posměch tak budu rád také - alespoň to někomu v této době zvedne náladu.
Začnu tím, že jsem si pořídil sadu kleštin MK3 do svého Siega:
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
-
Každý dle svých možností.
Do bytu v paneláku se těžko bude stěhovat sv18 a podobně...
Ale vážně, asy by dost lidí zajímalo jak je vlastně taková paneláková dílna koncipována. Nějaký kout, nebo třeba i jedna místnost? Nebo fréza uprostřed obýváku?
Do bytu v paneláku se těžko bude stěhovat sv18 a podobně...
Ale vážně, asy by dost lidí zajímalo jak je vlastně taková paneláková dílna koncipována. Nějaký kout, nebo třeba i jedna místnost? Nebo fréza uprostřed obýváku?
-
něco jako tohle?
https://www.youtube.com/watch?v=gzOFEo9EkW8
https://www.youtube.com/watch?v=gzOFEo9EkW8
Třeba takto:
Další inspirace je ve zdejším vlákně malá dílna , ale Zdeněk zde myslím někde něco už dával, když to stavěl, tak třeba dá odkaz a přidá zkušenosti
Další inspirace je ve zdejším vlákně malá dílna , ale Zdeněk zde myslím někde něco už dával, když to stavěl, tak třeba dá odkaz a přidá zkušenosti
- Zdenek Valter
Jak se používá sinusové pravítko.
Nejdříve pevný bod. Pak vlastní montáž. Obrobeno. Takovéhle jsem měl z toho špony - malé a velmi ostré - okamžitě uklidit zamést a vysát - jinak je máte po celém bytě Odstrojení upínek Vyndání klínu z pravítka Po nešikovném rozřezání na půl srovnání na dva stejné díly. Po vyvrtání průměru o trochu větším než je sinější část Morse II v místě začátku klínu vyvrtávací hlavou (bohužel nevyfoceno) prořezání klínů Srovnání otvorů v klínech na frézce Hotové klíny pro Morse II No a proto jsem to dělal
Nejdříve pevný bod. Pak vlastní montáž. Obrobeno. Takovéhle jsem měl z toho špony - malé a velmi ostré - okamžitě uklidit zamést a vysát - jinak je máte po celém bytě Odstrojení upínek Vyndání klínu z pravítka Po nešikovném rozřezání na půl srovnání na dva stejné díly. Po vyvrtání průměru o trochu větším než je sinější část Morse II v místě začátku klínu vyvrtávací hlavou (bohužel nevyfoceno) prořezání klínů Srovnání otvorů v klínech na frézce Hotové klíny pro Morse II No a proto jsem to dělal
- Zdenek Valter
Ono je to o možnostech každého soudruha - já mám k dispozici celou místnost.HonzaHorka píše: ↑30. 10. 2020, 5:48 ......
Stroje mám cca na 5 metrech rohového stolu.
-
To není zase tak moc špatné.Zdenek Valter píše: ↑30. 10. 2020, 6:35Ono je to o možnostech každého soudruha - já mám k dispozici celou místnost.HonzaHorka píše: ↑30. 10. 2020, 5:48 ......
Stroje mám cca na 5 metrech rohového stolu.
To mas asi Zdenku hodne tolerantni zenu, kdyz ti tohle strpi.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
Pěkné video na téma "malá dílna" - není to sice obývák (je to garáž), ale místa tam má (při podobném strojním vybavení) méně než Zdeněk:
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
- Zdenek Valter
Pěkné, zavzpomínal jsem na svoji "dílnu" v paneláku z období jinošských let. Sice jsem neměl obráběcí stroje, spíš více do elektra a modelařiny, ale ten boj o centimetry si velice dobře pamatuji, a vlastně mi zůstal dodnes - mám dílnu ve starém chlévě o půdorysu 3x5m. Ale aspoň už neřeším hluk a sousedy. Ti bych řekl, že jsou horší než manželka. Manželku uplatíš kytkou nebo čokoládou někdy jen vlídným slovem. Ale sousedy ? Za vlídné slovo by člověka někdy poslali až do prdele !