corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
bobik

13. 11. 2020, 9:21

Tady je mi divný nepoměr mezi těžkými případy a hospitalizovanými případy. Zhruba do začátku září je poměr mězi těmito skupinami 1/4. Ale pak se tento poměr snižuje k 1/10. Což je skvělé, ale nějak mi to nesedí k tomu, že ten vir se skoro nemění. Což je vyjádření některých odborníků virologů.
Viz třeba tento pán.
https://www.youtube.com/watch?v=YxP8Th3Pglc
Přílohy
aa.JPG
RaS

13. 11. 2020, 9:32

když budeš na 10% kapacitě tak si můžeš dovolit uložit klidně každého 4tého těžce nemocného, pokud budeš na 50%kapacitě nemocnic tak už těžce nemocnej se stává "méně těžce nemocnej" a uložíš třeba každého druhého z minulého období tedy každého 8mého a jakmile se přiblížíš ke 99%kapacitě zjistíš že už nemáš kam ukládat budeš tedy ukládat každého 100ho (200tého...)
jinými slovy v březnu se t těžko dýchalo a šel jsi do nemocnice, dneska by tě nechali doma..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
soustružník

13. 11. 2020, 9:41

To je přesně ono. Covid pozitivní známá, asi 70 let, teploty, slabost, totální vyčerpání organismu. Po zavolání na 155 ji přesvědčili ať ji do krajské nemocnice přiveze syn, protože sanitek je málo a musejí je pokaždé dezinfikovat. Dali jí kapačku a šup s ní domů, v aktuální situaci se v jejím stavu nehospitalizuje.
bobik

13. 11. 2020, 10:19

Jasně, takže to podle vás prostě vyjadřuje připravenost systému. Ale pak by měl růst počet mrtvých trochu více raketově, než teď, kdy dokonce klesá. Tak křivka mrvých mi tady chybí a to jak na covid tak celkový počet. Pořád nemám srovnání s běžnými epidemiemi během uplynulých třeba 40 let, kdy se kvůli tomu tak netrojčilo, jako dnes. Jako nějaký medium, co by tohle dokázalo porovnávat tu není. Respektive pořád mám tu otázku, zda tohle je epidemie na úrovni chřipky 1920 kdy jí lépe zvládáme a počty mrtvých jsou díky tomu nižší, nebo je to clona pro celosvětovou změnu systému a vesele se přehání a fixluje a zadlužuje. Podotázka, máme tady nějakou skrytou celosvětovou vládu, co srovná do latě Trampa i WHO? Nebo se jedná o nějakou davovou celosvětovou psychozu, prostě média vytváří nějaký obraz světa a tak ho tvarují a vytváří. Viz jako ty zhovadilosti kolem desítek pohlaví, rasizmu LGBT, sluníčkářství, oteplování ... který bohužel pronikají i k nám a tvarují naši budoucnost - naši mládež.
Mart_68
Trol

13. 11. 2020, 10:37

bobik píše: 13. 11. 2020, 10:19 Jasně, takže to podle vás prostě vyjadřuje připravenost systému. Ale pak by měl růst počet mrtvých trochu více raketově, než teď, kdy dokonce klesá. Tak křivka mrvých mi tady chybí a to jak na covid tak celkový počet. Pořád nemám srovnání s běžnými epidemiemi během uplynulých třeba 40 let, kdy se kvůli tomu tak netrojčilo, jako dnes. Jako nějaký medium, co by tohle dokázalo porovnávat tu není. Respektive pořád mám tu otázku, zda tohle je epidemie na úrovni chřipky 1920 kdy jí lépe zvládáme a počty mrtvých jsou díky tomu nižší, nebo je to clona pro celosvětovou změnu systému a vesele se přehání a fixluje a zadlužuje. Podotázka, máme tady nějakou skrytou celosvětovou vládu, co srovná do latě Trampa i WHO? Nebo se jedná o nějakou davovou celosvětovou psychozu, prostě média vytváří nějaký obraz světa a tak ho tvarují a vytváří. Viz jako ty zhovadilosti kolem desítek pohlaví, rasizmu LGBT, sluníčkářství, oteplování ... který bohužel pronikají i k nám a tvarují naši budoucnost - naši mládež.
politika mediálních domu formuje budoucnost, vezmeš bílého staříka z davu černých demokratů vyvolas politický chaos nebo virovou schizu,, pak máš zase o čem psát šířit blbou náladu a špatně správy prodaji víc reklamy víc zbozi, koupíš další média a tak to pořád hrnes dále, nejde o spiknutí..je to byznys s vymýváním mozků, ale jde hlavně mamon.
Mart_68
Trol

13. 11. 2020, 10:38

Mart_68 píše: 13. 11. 2020, 10:37
bobik píše: 13. 11. 2020, 10:19 Jasně, takže to podle vás prostě vyjadřuje připravenost systému. Ale pak by měl růst počet mrtvých trochu více raketově, než teď, kdy dokonce klesá. Tak křivka mrvých mi tady chybí a to jak na covid tak celkový počet. Pořád nemám srovnání s běžnými epidemiemi během uplynulých třeba 40 let, kdy se kvůli tomu tak netrojčilo, jako dnes. Jako nějaký medium, co by tohle dokázalo porovnávat tu není. Respektive pořád mám tu otázku, zda tohle je epidemie na úrovni chřipky 1920 kdy jí lépe zvládáme a počty mrtvých jsou díky tomu nižší, nebo je to clona pro celosvětovou změnu systému a vesele se přehání a fixluje a zadlužuje. Podotázka, máme tady nějakou skrytou celosvětovou vládu, co srovná do latě Trampa i WHO? Nebo se jedná o nějakou davovou celosvětovou psychozu, prostě média vytváří nějaký obraz světa a tak ho tvarují a vytváří. Viz jako ty zhovadilosti kolem desítek pohlaví, rasizmu LGBT, sluníčkářství, oteplování ... který bohužel pronikají i k nám a tvarují naši budoucnost - naši mládež.
politika mediálních domu formuje budoucnost, vezmeš bílého staříka z davu černých demokratů vyvolas politický chaos nebo virovou schizu,, pak máš zase o čem psát šířit blbou náladu a špatně správy prodaji víc reklamy víc zbozi, koupíš další média a tak to pořád hrnes dále, nejde o spiknutí..je to byznys s vymýváním mozků, jde o mamon.
bobik

13. 11. 2020, 10:41

Není mi jasný, jak mamonu prospěje destabilizace společnosti. Ten by měl mít snad opačný zájem. Pokuď mluvíme o nějakých globálních korporacích.
Milan199

13. 11. 2020, 11:24

bobik píše: 13. 11. 2020, 10:41 Není mi jasný, jak mamonu prospěje destabilizace společnosti. Ten by měl mít snad opačný zájem. Pokuď mluvíme o nějakých globálních korporacích.
Jednomu mamonu prospěje - druhému uškodí. Oni ti "mamoni" taky nejsou žádní kamarádi. Jdou si po krku navzájem.
Milan199

13. 11. 2020, 11:49

milan.83 píše: 13. 3. 2020, 10:15 ... Jsem zvědavý, jestli i psí útulky lidi vyprázdní :)
Tos mi připoměl jak mě kamarád vzal do vietnamské vyvařovny. Bydlí vedle a prý tam často chodí.
U jídla mudroval :
Když tady ty pimpongové začínali zmizely toulavý kočky.
Pak zmizeli potkani - a co jich tady bylo !
...
Víš, že jsem tu už dlouho neviděl žádnýho bezďáka ?
Mart76

13. 11. 2020, 12:32

soustružník píše: 13. 11. 2020, 9:41 To je přesně ono. Covid pozitivní známá, asi 70 let, teploty, slabost, totální vyčerpání organismu. Po zavolání na 155 ji přesvědčili ať ji do krajské nemocnice přiveze syn, protože sanitek je málo a musejí je pokaždé dezinfikovat. Dali jí kapačku a šup s ní domů, v aktuální situaci se v jejím stavu nehospitalizuje.
Tak pak u ní dát bacha na možnost zvýšené tvorby krevních sraženin, které Covid způsobuje. Jinak mrtvice, infarkt, ledviny.
Asi by nebylo od věci, aby zkontaktovala svého praktického lékaře a preventivně po nějakou dobu brala Stacyl (nebo jinou formu kyseliny acetylsalicylové), pokud už ho nebere.
A hlavně hodně pít. Po sedmdesátce se ztrácí reflex na žízeň.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
soustružník

13. 11. 2020, 1:57

Její doktorka jí něco na ředění krve předepsala a už je jí trochu lépe.
aleshonsa

13. 11. 2020, 2:02

Při první vlně v Singapuru hospitalizovali preventivně úplně každého, i když neměl příznaky. Srovnání se situací teď nemáme, protože oni žádnou druhou vlnu nemají.

Jinak bych ocenil, kdyby si už konečně někteří zde vetnuli - víme všichni kam - ty jejich konspirační píčoviny o WHO a podobně. Je to dost trapné - v kontextu toho, že tohle je třeba odborné fórum, i když pravda o poněkud něčem jiném. Jak už jsem psal - na to nastudovat si základní věci na to kapacitu nemáte, ale nastudovat si všechny tyhle konspirační sračky, co nemají hlavu ani patu, na to kapacitu máte.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

13. 11. 2020, 2:13

Mex píše: 13. 11. 2020, 6:12 Nerozporuju vůbec nic.
Robokop napsal, že ten současný pokles je podle nějakých modelů a polynomů. Tak jsem mu stručně odpověděl, že na to stačí extrapolace.
No a lapa začal mít chytré poznámky. I Ty ses pak přidal, že pro extrapolaci musíš mít model atd.
Tak jsem jenom zmínil, tak to dělá naše Elina. Ptal jsem se jí pak na ten model, ale nechce mi to říct. Prý je to její know-haf.

A smysl téhle debaty? Absolutně žádný. Stejně jako téměř celého tohoto vlákna. Pár postů bylo zajímavých, ale bylo jich možná ještě míň, než je smrtnost Covidu, tedy někde kolem 1%. ;-)
Jestli máš něco extrapolovat, tak musíš minimálně vědět, jestli to máš extrapolovat lineárně, kvadraticky, nebo úplně nějak jinak.

Z jednoho rozhovoru s člověkem z Centrum pro modelování biologických a společenských procesů jsem mezi řádky vytušil, že navíc ještě provádění modelování, kde se pokouší odhadnout dopad různých opatření jako je omezení kontaktů nebo pohybu, atd. Nejspíše něco podobného jako jsem kdysi dělal já ve zjednodušené podobě v jedné zápočtové práci.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

13. 11. 2020, 2:28

soustružník píše: 13. 11. 2020, 9:41 Covid pozitivní známá, asi 70 let, teploty, slabost, totální vyčerpání organismu. Po zavolání na 155 ji přesvědčili ať ji do krajské nemocnice přiveze syn, protože sanitek je málo a musejí je pokaždé dezinfikovat. Dali jí kapačku a šup s ní domů, v aktuální situaci se v jejím stavu nehospitalizuje.
A proto v nemocnicích leží asi 3.300 lidí (45% všech hospitalizovaných s diagnózou U07.1 - potvrzená přítomnost SARS-CoV-2) buď úplně bez příznaků, nebo jen v lehkém stavu.
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
filla
Kontaktovat uživatele:

13. 11. 2020, 3:13

aleshonsa píše: 13. 11. 2020, 2:02 Při první vlně v Singapuru hospitalizovali preventivně úplně každého, i když neměl příznaky. Srovnání se situací teď nemáme, protože oni žádnou druhou vlnu nemají.

Jinak bych ocenil, kdyby si už konečně někteří zde vetnuli - víme všichni kam - ty jejich konspirační píčoviny o WHO a podobně. Je to dost trapné - v kontextu toho, že tohle je třeba odborné fórum, i když pravda o poněkud něčem jiném. Jak už jsem psal - na to nastudovat si základní věci na to kapacitu nemáte, ale nastudovat si všechny tyhle konspirační sračky, co nemají hlavu ani patu, na to kapacitu máte.
muzes byt konkretni?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“