corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
SO 545

15. 11. 2020, 6:29

ja sa pytam ze preco aj napriek vsetkemu co sa kde kade po celom svete stane , popise a zagrafuje... Stale vo Svedsku mozu ako tak zit.

Uvidime. Myslim ze ludia ako Bobik , Tumlik a dalsi to neprehanaju len sa v danej situacii zorientovali po svojom /aj ja/ a nesnazia sa tlacit na pilu paniky /ci uz opravnenej alebo nie/.

Utoci sa tu na kde koho akoby mu niekto naplul priamo do tvare...a to je uz tak trosku cez.
bobik

15. 11. 2020, 6:30

Mě ty přírůstky nějak nesedí. Předpokládám, že přírůstek počtu mrtvých by měl být 1% z přírůstku nakažených. Dále platí, že průměrný čas mezi úmrtím a nakažením je 30 dní, alespoň takto se to uvádí. Tak za těchto podmínek mi vychází řádově menší počty mrtvých, než je ofiko udávaných. Ale mezi ofiko maximem přírůstků a ofiko maximem mrtvých je zhruba 14 dní. Tak jestli je mezi nakažením a prohrou 14 dní, tak tam mi už řádové rozdíly nevychází je to tak polovina třetina ofiko udávaných počtů. Takže Aleši, vysvětluj, kde to mám blbě, když to podle tebe perfektně vychází a oficiální údaje jsou v souladu a plně důvěryhodné.
Data jsem bral odtud.
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
Přílohy
Covid.zip
(6.34 KiB) Staženo 131 x
df.JPG
Naposledy upravil(a) bobik dne 15. 11. 2020, 6:31, celkem upraveno 1 x.
majo477

15. 11. 2020, 6:30

Ludia majú strach íst do ochodu,za všetko pokuty,sankcie,,a pán minister suľo truľo sa vyvaľuje v dubai 😂,,na pracovnej dovolenke😂,,pripravované demonštrácie dubú rozohnané vodným delom 🤣,,,a karavána ide dalej..
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 11. 2020, 6:33

aleshonsa píše: 15. 11. 2020, 3:14 Tumlíku já se obávám, že jediná hysterka jsi tady ty.
pochopitelně, ostatně z mých sáhodlouhých příspěvků, které se snažím podpírat odkazy z bulváru to přeci musí být každému jasné, to dá přeci rozum
tebe sejří, že jsi se v tom poznal co? je hezké, že odpovídáš mě osobně, ale já ten článek bohužel nepsal :D ..... nic si z toho nedělej a tapetuj dál, já tě subjektivně hodnotit nebudu, to poslední větou jsi mě totálně rozsekal :D :D

škoda jen, že se nikdy nerozjede diputace nad zajímavými tabulkami co sem občas hodí bobík s věrohodnými odkazy, cítím tady z někoho cemperovštinu na sto honů....
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
SO 545

15. 11. 2020, 6:43

majo477 píše: 15. 11. 2020, 6:30 Ludia majú strach íst do ochodu,za všetko pokuty,sankcie,,a pán minister suľo truľo sa vyvaľuje v dubai 😂,,na pracovnej dovolenke😂,,pripravované demonštrácie dubú rozohnané vodným delom 🤣,,,a karavána ide dalej..
ake pokuty...neverim ze si dovolili niekoho pokutovat.
Je to strasenie ale pravne to nema vahu.
Harabina nemam rad ale pravne na neho asi u nas nikto nema.

a u nas sa statna sprava tvarila ze modre tlaciva ani neexistuju.
aleshonsa

15. 11. 2020, 6:50

Mex píše: 15. 11. 2020, 6:01
SO 545 píše: 15. 11. 2020, 5:44 Mozes byt konkretny ?
Kamarat tam maka v jednej velkej elektrarni. A vraj pohoda.
Asi ma zle informacie alebo len stastie.
Pracuju bez obmedzenia.
Sme v kontakte denne. Preto ma to zaujima kde sa o tom pise ze je tam -spatne-
Hele, nezlob! Mají málo omezení, tak to musí být špatné. O tom se nediskutuje. ;-)

Nyní vážně: Švédsko má k dnešku cca stejný počet mrtvých jako Česko. Teď se jim to tam taky rozjíždí, mají denní přírůstky nemocných asi poloviční co my, a tedy asi třetinové proti tomu když to u nás bylo nahoře (Česko a Švédsko má zhruba stejně obyvatel).
Je to zajímavé, že jim to tam startuje až teď. Pokud to u nás souviselo s počasím (že lidi začali být víc vevnitř atd.), tak ve Švédsku zřejmě hnusné počasí bylo ještě dřív než tady. Tak proč mají tak opožděný start?
Ono to tam nestartuje až teď, tam to začalo tak na začátku září https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/sweden/ a nutno ještě podotknout, že jejich maxima z 1. vlny byly před koncem června - to tady už byl dávno klid.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 11. 2020, 6:56

A ta prvni vlna nebyla vubec mala. Casto se to tu prave davalo za priklad ze nedelali lockdown ale zapominalo se uvest kolik to melo za nasledek zivotu. U nas to jaro bylo velmi mirne u nich dost vyznamne. Tisice mrtvych. A jak jim to promoreni pomohlo? Evidentne nijak, viz soucasny trend.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex

15. 11. 2020, 6:59

Já jsem někde zahlídl tenhle graf (je to na milion lidí):
Svedsko_CR.png
Grad

15. 11. 2020, 7:05

bobik píše: 15. 11. 2020, 6:30 Mě ty přírůstky nějak nesedí.
...
Tak za těchto podmínek mi vychází řádově menší počty mrtvých, než je ofiko udávaných.
... je to tak polovina třetina ofiko udávaných počtů. Takže Aleši, vysvětluj, kde to mám blbě, když to podle tebe perfektně vychází a oficiální údaje jsou v souladu a plně důvěryhodné.
Data jsem bral odtud.
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
Moc jsem tu tabulku nepobral a z textu to chápu tak, že je ve skutečnosti více mrtvých za kratší dobu, než by Tvůj model předpokládál?
No tak to mne tak z patra, bez studia a analýz napadají min. 4 možnosti :
- dobrý model, špatná data
- špatný model, dobrá data
- špatný model a špatná data
- dobrý model a dobrá data, zde může být jádlo pudla, proč to nesedí tj, že dobrý model nezohledňuje některé proměnné - přetížený zdravotní systém a výrazně zhoršená péče o těžké případy = stala se z toho rutina a už to nebyl ten boj o každý jednotlivý život ve světle reflektorů, jak tomu bylo třeba u toho taxikáře na úplném začátku :wink:
Mart_68
Trol

15. 11. 2020, 7:09

SO 545 píše: 15. 11. 2020, 4:54 Matovic nam nedal sancu...inac by si 20dni nemohol pracovat ...a platit si odvody sam za seba.
Jednoducho ta odstrihne. Preto ludia sli.
Peniaze starostovia asi ani neuvidia/za tu saskarnu/

Na druhu stranu to v nasom regione policia odignorovala...nikto ten zdrap nevyzadoval.

U nas bolo nastastie pekne ale urcite by som doprial par manikom odtial vystat niekde 2h rad pekne vonku na dazdi...urcite by sa naramne tesili ako prospievaju celostatnemu zdraviu.
teď jsem svědav co bude od pondělí, měl jsme k vám jet s nákladem, ale odřekl jsem to, protože řidiči náklaďáků mají podstupovat na hranicích antigenní testy (dosud byli z povinnosti předložit test vyňati). Nejsem zvědav tam šaškovat s odstaveným nákladem, jenom proto že tam třeba něco našli.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 11. 2020, 7:14

Mex píše: 15. 11. 2020, 6:59 Já jsem někde zahlídl tenhle graf (je to na milion lidí):
Svedsko_CR.png
to nejak nesedi s oficialnimi grafy
mas zdroj toho grafu?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 11. 2020, 7:56

Jo uz to vidim
Ten graf je oriznutej. Najdi si kompletni data.
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

15. 11. 2020, 8:01

robokop píše: 15. 11. 2020, 5:10 Nedavno se tu resilo jak to svedsko bez lockdownu dela dobre. Situace je tam dost spatna. A ted uz dokonce zacina vlada oficialne priznavat ze pochybili a ze ta cesta promorovanim nebyla ta spravna.
Média mluví o zázraku, vědci se diví a hledají vysvětlení situace, v níž se ocitl Madrid, hlavní město Španělska. V bývalém epicentru nákazy koronavirem počty infikovaných razantně klesají, navzdory tomu, že jsou bary a restaurace otevřené a doslova natřískané, píše server týdeníku Focus.
Obchody jsou otevřené, parky plné rekreačních sportovců a lidí, kteří si na procházkách užívají podzimního slunce. Kdo si chce zajít na kávu, pivo či odpolední drink, bude hodně dlouho hledat volný stůl. Restaurace a bary jsou plné.
Zatímco v jiných španělských městech nebo v ostatních evropských zemích jsou gastronomická zařízení uzavřená, v Madridu si lze v barech a restauracích posedět až do půlnoci. Navzdory relativně bujnému společenskému životu počet nakažených koronavirem závratně rychle klesá.
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

15. 11. 2020, 8:02

To je zajimave. Nejaka hypoteza jak je to mozne?
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“