corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
fmodel
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 11:47

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
filla
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 11:54

ja + 2ks doma, hoka 2d horecka, pak 3d zvysena teplota, zena astmatik 1d horcka,mirna dusnost, ja jen 3d zvysena teplota, slabost, po 14d vsichni ok
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
novic

17. 11. 2020, 11:59

Takýchto článkov bude ešte mraky, ešte ju nevedia liečiť ale už vedia aké budú následky :lol:
To je ako neviem opraviť vaše auto ale viem že o mesiac vám odíde turbo. :?
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
aleshonsa

17. 11. 2020, 1:36

Fifík píše: 17. 11. 2020, 9:18 Moje reakce byla na tu "asijskou cestu", která se vyznačuje tím že se ty "úspěšné" země daly na cestu absolutní kontroly nad obyvatelstvem. To mi přijde jako naprosto ujeté se tohoto dovolávat.

S rouškou nemám problém a ano, izoluji se doma co to jde, abych chránil svoje blízké. Ale dělám to dobrovolně, nikdo mě do toho nemusí nutit. Příkladů z nejbližsího okolí mám bohužel až dost. Mě se to zatím vyhýbá.
Co to meleš za kraviny - máš vůbec přehled co se ve světě děje?
Tou absolutní kontrolou obyvatelstva to jako myslíš státy jako Japonsko, Taiwan, Jižní Korea? Ona chlapče Asie je poněkud větší než jenom podělaná komoušská Čína ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 11. 2020, 1:56

novic píše: 17. 11. 2020, 11:59 Takýchto článkov bude ešte mraky, ešte ju nevedia liečiť ale už vedia aké budú následky :lol:
To je ako neviem opraviť vaše auto ale viem že o mesiac vám odíde turbo. :?
To je panečku logika. Takže za těch 3/4 roku se nemůže už pozorovat jaké to má následky, souvislost se znalostí úspěšné léčby nějak nechápu.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 11. 2020, 1:58

filla píše: 17. 11. 2020, 10:47
lapa píše: 17. 11. 2020, 10:26 Co se tady vlastně resi - politicke názory, bitvy eg nebo zdravotní problematika?
resi se to, ze cela tahle legrace bude mit brutalni ekonomicky dopad, coz obe strany vi, ale jen jedna se to bude snazit hodit na ty jejich anti-x, ze je to jejich vina, protoze kdyby byli zodpovedni, tak uz by tu davno svitilo slunicko a prohaneneli se tu davy kocicek
Ano, kdyby byli zodpovědní, tak to tu nevypadá, jak to tu vypadá. Tj. logicky by se nemuseli dělat žádná opatření, co tlumí ekonomiku. Takže proč bych to třeba já na covidioty nehodil - prostě jejich přístup vedl k aktuálně k ekonomice ve stavu v jakém je, 465 000 positivně testovaných a 6 400 mrtvých.

Ale chápu, to se lidem jako ty nehodí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 2:29

aleshonsa píše: 17. 11. 2020, 1:58 ........Takže proč bych to třeba já na covidioty nehodil - prostě jejich přístup vedl k aktuálně k ekonomice ve stavu v jakém je, 465 000 positivně testovaných a 6 400 mrtvých.
nezlob se, ale tohle tvrzení už mě připadá na úrovni mateřské školky :D :D , občas se tady člověk i zasměje, kolik že ti je roků?
https://youtu.be/KD7epibQk-0?t=62
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
aleshonsa

17. 11. 2020, 2:36

tumlik píše: 17. 11. 2020, 10:14
aleshonsa píše: 15. 11. 2020, 6:50 ............že jejich maxima z 1. vlny byly před koncem června - to tady už byl dávno klid.
ano, to je pravda, to už tady byl dovolenkový mediální klid.....
pafik píše: 17. 11. 2020, 9:04 ....... A až se uzdravěj, tak aby tady poreferovali o chřipečce.
ty už jsi byl kovidovanej? že o tom tak zasvěceně hovoříš?, vaše fabulace spočívá v tom, že tady já, a další lidi jsou popírači, což je opravdu jen vaše fabulace ve stylu t256 (jarní koblihový metač), který si kupříkladu vyfabuloval, že člověk v této diskuzi, který neplive na jaře na vládu a babiše musí být apriori jeho volič, já mu to nemám za zlé tady bohužel inkludované školství už nese své ovoce, ano já ti s klidným svědomím mohu potvrdit, že u mě šlo o velmi lehkou formu nachlazení a že rýma má u mě mnohem horší průběh, a včil mudruj :D (hypotézu druhého a třetího nakažení jsme probírali, nákazu příbuzných taky-taky to mají za sebou) tak snad čtvrtá nebo pátá vlna, ožralej autobusák, rakovina kdo ví
t256 píše: 17. 11. 2020, 9:00 No jasne, ty ho podstoupis, ale co ti ktere nakazis a pro ktere to muze byt konecna. Az bude vakcina, klidne se promoruj kazdy rok, priroda se o vymreni takovych jedincu postara casem sama. Ale do doby nez svou nechuti nosit rousku apod. muzes zabit lidi kteri s takovym pristupem nesouhlasi to proste budes muset vydrzet.
.....a v diskuzi se naráz zjeví emoční vyděrač :D , prosím tě, kde tady kdo psal o těch zkurvenejch hadrech, které tady furt dokola propíráte jak malé děcka, můžeš mě to někde najít v této diskuzi kdo konkrétně někde rozporoval roušky!!!!!!!! vy hoši totiž ani jinak reagovat neumíte :D
to že se rozněžňuješ nad osudem svých spoluobčanů je jistě chválihodné a na sociálních sítích budeš mezi holkama hvězda, ale takhle to ve většinové společnosti nefunguje a nikdy fungovat nebude, dokonce ani v asii, rozněžňuj se dál a čekej na vakcínu, ostatní laskavě nech na pokoji a nevnucuj jim svou vizi novinkového světa
ne každýmu stačí k životu ohlávka na hlavu, pluh, obrok v pytli a dlouhej bič
aleshonsa píše: 16. 11. 2020, 10:04 ........Chybí tam ta bezpříznaková skupina (27% nakažených) nebo skupina co to přechodila nebo vyležela doma bez informování doktrora.
........ já měl třeba minulej týden bezpříznakovou chřipku, shodou okolností to vím, ale u doktora jsem s tím teda nebyl, za to si sypu popel na hlavu, takže jsem se samouzdravil a následně taky samouschopnil a mohl jsem jít zas vesele do práce, z tabulek jsem teda ale tím pádem vypadl, takže teď budu mít myslím hodně špatné spaní :D
Takže především větu "Chybí tam ta bezpříznaková skupina (27% nakažených) nebo skupina co to přechodila nebo vyležela doma bez informování doktrora." jsem nikdy nenapsal. Když už tady někoho cituješ tak pořádně. Tohle napsal bobik.

Další věc. Nevytrhávej moje výroky z kontextu a nedávej je do kontextu jak se to hodí tobě. To patří k citaci "že jejich maxima z 1. vlny byly před koncem června - to tady už byl dávno klid.". FYI já vlastně zpravodajství ani číst nepotřebuju. Stačí mi se podívat na stránkách MZČR na 2 údaje - počet positivních testů a positivita, abych si z toho udělal obrázek co se děje. Resp. ještě paralelně sleduju údaje na stránkách pražské hygieny, protože se mě to místem bydliště týká. A podle těchto údajů tady prostě klid byl. Mimo to mediální dovolenkový klid tady nebyl - o koronaviru se psalo pořád dál ...

Takže jak tady píšeš o nějakých fabulacích, tak přestaň hlavně ty fabulovat.

Proč by se pafik nemohl vyjadřovat k průběhu covid-19 i když ho neměl? Jako ty jsi nějaký popek světa, že když jsi ty to měl ještě lehčí než rýmu, tak je to tak pro všechny? Tak zase třeba náš neurolog na to málem umřel a všem chřipečkářům a rýmičkářům vzkazuje, že jsou blbci.

Jak to že tu nikdo nerozporuje roušky - čteš to tu vůbec? Tak třeba takový bobik tady evidentně psal, že my rouškaři jsem údajně v menšině, takže mi z toho nějak logicky vyplývá, že se staví k anitrouškařům.

Faktem je tumlíku, že je poměrně alespoň pro mě těžké pochopit o co ti vlastně těmi tvými jízlivými vstupy jde.

Jinak je zvláštní přístup některých zdejších. Tak třeba ty tady neustále ze sebe sypeš na ostatní termíny jako hysterka, emocionální vyděrač, atd. Pak tu byli další co i požili termíny jako fašista atd. A nějak je u různých zdejších mravokárců ticho. Pak stačí, abych třeba já napsal větu "to nám nemusíš tady dokazovat pokaždé, to už všichni pozorujeme" a jistý testone vyletí jak čert z krabičky že jak si můžu vůbec dovolit použít slovo "my" když za něj třeba nemluvím.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

17. 11. 2020, 2:43

tumlik píše: 17. 11. 2020, 2:29
aleshonsa píše: 17. 11. 2020, 1:58 ........Takže proč bych to třeba já na covidioty nehodil - prostě jejich přístup vedl k aktuálně k ekonomice ve stavu v jakém je, 465 000 positivně testovaných a 6 400 mrtvých.
nezlob se, ale tohle tvrzení už mě připadá na úrovni mateřské školky :D :D , občas se tady člověk i zasměje, kolik že ti je roků?
https://youtu.be/KD7epibQk-0?t=62
A to jako proč? Že prostě někdo svým blbým postojem k něčemu přispěje?
Já jsem psal, že za to může i Babiš. Nicméně ten jeho nicnedělačský přístup jakožto populisty nespadl z nebe - ten vznikl na základě "průzkumu trhu". Druhá věc, paralelní, je pak nepřipravenost státní správy.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 2:51

pafik píše: 17. 11. 2020, 11:10 Tumlík:
No tak jsi měl z prdele kliku. Buď rád.
Zatím jsem breberu-19 neměl a doufám, že jí nechytnu. A tím, že říkám, že fůra lidí má špatný průběh neznamená, že tě označuju za popírače a nebo že nějak fabuluju.
já jsem to nemyslel konkrétně na tebe :wink: , tohle už tady proběhlo víckrát, a většinou to sklouzlo k rouškám, které tady nikdo nerozporoval (stále čekám, stále čekám) a celkově spíš nasrání určité části fóra na uživatele, kteří prostě nejedou brázdu, nic jiného bych za tím neviděl
samozřejmě ekonomický průser to byl na jaře, teď na podzim a asi i na jaře, a pak další a další vlny, pátá,. šestá, desátá a to se budem jenom dokola zadlužovat a dál????. Spousta lidí si do toho promítá i frustraci z vlády a celkově vládní garnitury, snaží se ohodit sračkama kohokoli, kdo má na tuhle hysterii jiný názor

jako operovat s nějakým dlouhodobým průměrem úmrtí za ten a ten rok za x let je momentálně dost mimo mísu, to je nějaký svatý grál aby se tady žilo do sta let?, je tady něco nového, jsou země, kde mají tvrdý lock už od jara a žádné zlepšení tam není, tak bude holt ten průměr vyšší, třeba dvakrát, po postupném promoření to bude na úrovni rýmy, 2xtolik lidí si vybere černého petra a je na vládách, aby se zařídili tak, aby se prostě a jednoduše rodilo dvakrát víc děcek, podpory pro mladé, levné a dostupné bydlení, bonus za narození dítěte do určitého věku matky, důchody podmíněné počtem dětí a tak, ono by to šlo kdyby tam seděl nějaký jiný slovák, třeba gustáv :D :D

lidi by byly celkově víc v pohodě, šukali by jak králíci, plné školky a školy, takže by se to postupně vyvažovalo a covid by se stal časem pouze módní záležitostí celebrit v blesku :wink:
aleshonsa

17. 11. 2020, 2:59

tumlik píše: 17. 11. 2020, 2:51
Zatím jsem breberu-19 neměl a doufám, že jí nechytnu. A tím, že říkám, že fůra lidí má špatný průběh neznamená, že tě označuju za popírače a nebo že nějak fabuluju.
já jsem to nemyslel konkrétně na tebe :wink: , tohle už tady proběhlo víckrát, a většinou to sklouzlo k rouškám, které tady nikdo nerozporoval (stále čekám, stále čekám) a celkově spíš nasrání určité části fóra na uživatele, kteří prostě nejedou brázdu, nic jiného bych za tím neviděl
samozřejmě ekonomický průser to byl na jaře, teď na podzim a asi i na jaře, a pak další a další vlny, pátá,. šestá, desátá a to se budem jenom dokola zadlužovat a dál????. Spousta lidí si do toho promítá i frustraci z vlády a celkově vládní garnitury, snaží se ohodit sračkama kohokoli, kdo má na tuhle hysterii jiný názor

jako operovat s nějakým dlouhodobým průměrem úmrtí za ten a ten rok za x let je momentálně dost mimo mísu, to je nějaký svatý grál aby se tady žilo do sta let?, je tady něco nového, jsou země, kde mají tvrdý lock už od jara a žádné zlepšení tam není, tak bude holt ten průměr vyšší, třeba dvakrát, po postupném promoření to bude na úrovni rýmy, 2xtolik lidí si vybere černého petra a je na vládách, aby se zařídili tak, aby se prostě a jednoduše rodilo dvakrát víc děcek, podpory pro mladé, levné a dostupné bydlení, bonus za narození dítěte do určitého věku matky, důchody podmíněné počtem dětí a tak, ono by to šlo kdyby tam seděl nějaký jiný slovák, třeba gustáv :D :D

lidi by byly celkově víc v pohodě, šukali by jak králíci, plné školky a školy, takže by se to postupně vyvažovalo a covid by se stal časem pouze módní záležitostí celebrit v blesku :wink:
Jak píšeš na konci - takhle to tu vypadalo ve středověku. Lidi šukali jak králíci, půlka dětí se ani nedožila puberty, a obecně kdo se dožil třeba 50tky tak byl už "stařec co hodně pamatuje". No díky, to 100% nechci - speciálně za situace že covid-19 má výhledově řešení, jen jde o to to nějak do té doby ustát.
Nebo jakou bude mít pro mě výhodu, že v třeba 45 natáhnu bačkory ale dětí bude 2x tolik???
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
filla
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 3:07

tumlik píše: 17. 11. 2020, 2:51

jenže tohle neklapne, rozkaz zněl jasne! nula mrtvych, at to stoji co to stoji, az potom někteří zchudnou ještě vic a začnou umírat hlady, či na běžně nemoci, protože nebudou mít na lékařskou peci, tak se to pak na někoho hodi
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

17. 11. 2020, 3:09

aleshonsa píše: 17. 11. 2020, 2:36 Proč by se pafik nemohl vyjadřovat k průběhu covid-19 i když ho neměl? Jako ty jsi nějaký popek světa, že když jsi ty to měl ještě lehčí než rýmu, tak je to tak pro všechny? Tak zase třeba náš neurolog na to málem umřel a všem chřipečkářům a rýmičkářům vzkazuje, že jsou blbci.
co je popek nevím, každopádně já tady celou dobu píšu především za sebe a je mě celkem u zadku, jestli měl tvůj neurolog tvrdý průběh a nebo na to umřel, tím spíš co si o kom myslí, klidně mu to vzkaž :) , jestliže 96 procent lidí mělo stejný, nebo podobný průběh jak já. tak by se to s lehkou ironií dalo za ten pupek považovat, kapišto :)
atlan

17. 11. 2020, 3:09

Tlumik chces umriet? {ze si egoista a kasles na vsetkych uz vieme)
pafik

17. 11. 2020, 3:37

aleshonsa píše: 17. 11. 2020, 2:59 ...........Jak píšeš na konci - takhle to tu vypadalo ve středověku. Lidi šukali jak králíci, půlka dětí se ani nedožila puberty, a obecně kdo se dožil třeba 50tky tak byl už "stařec co hodně pamatuje". No díky, to 100% nechci - speciálně za situace že covid-19 má výhledově řešení, jen jde o to to nějak do té doby ustát.
Nebo jakou bude mít pro mě výhodu, že v třeba 45 natáhnu bačkory ale dětí bude 2x tolik???
Tak třeba Palackému říkali v pětačtyřiceti "slovutný kmete" :D
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“