ASIST 550W - řemenice na motoru
Zdar,
při skoušení soustruhu (cca 3 hodiny, ale v kuse) mi odpadlo čelo z řemenice na motoru. To čelo je chycené 2 vrutama (orig, asi 5mm dlouhé). 5íkal jsem si "to soudruzi podcenily" a dal jsem tam delší, Ale asi za hodinu čelo upadlo znovu.dotazy:
- stalo se to už někomu a co s tím?
- opravovat a jak, a co udělat aby se to neopakovalo ?
- nebo zrovna koupit nový řemen 5M a nové řemenice (která firma dle Vašich zkušeností má slušné ceny, zatím jsem se díval u TEATECHNIKU) ?
Petr
při skoušení soustruhu (cca 3 hodiny, ale v kuse) mi odpadlo čelo z řemenice na motoru. To čelo je chycené 2 vrutama (orig, asi 5mm dlouhé). 5íkal jsem si "to soudruzi podcenily" a dal jsem tam delší, Ale asi za hodinu čelo upadlo znovu.dotazy:
- stalo se to už někomu a co s tím?
- opravovat a jak, a co udělat aby se to neopakovalo ?
- nebo zrovna koupit nový řemen 5M a nové řemenice (která firma dle Vašich zkušeností má slušné ceny, zatím jsem se díval u TEATECHNIKU) ?
Petr
Myslím, že jsi měl motor chycemej nakřivo a řemen tlačil do boku a měl snahu jset a ten kraj neodolal ty tlaky a možná taky to tření a teplo co tím vznikalo, jinak by se to asi nestalo. Teď je už ale pozdě pokud je to v háji. Zítra ti zašlu tel.č. na servis, kde ti to v pohodě zašlou dobírkou, je to nějaká firma v Praze jako SERVIS. Taky mi už posílaly nějaké díly. Někde tady na foru jsem ho už taky zveřejňoval to tel.č.. Poslal bych ti ho dnes ale mám ho v kompu v práci.
Číslo mi posílat nemusíš, je tady na fóru. To čelo jde normálně prišrubovat naspátek, A s nastavením se budu muset asi pohrát - seřizovat ty dva dorazové šrouba tak aby byl řemen napnutý a zároveň motor rovnoběžně s vřetenem.
Petr
Petr
Nad motorem jsou štelovací srouby a tím dosáhneš naprosté roviny, tedy osy. Já to dělal tak, že nad motor jsem vložil pásovinu, tedy mezi motor a lože a došteloval, pak jsem teprve ten motor dotáhl šrouby co jsou ze předu, znovu zkontroloval rovnost vůči loži.a pak teprve na fest dotáhl ty šrouby ze předu.
- Zdenek Valter
- Zdenek Valter
Neeeeepetr213 píše:Doufám že si to nerozdělával a nefotil jenom kvůli mému dotazu![]()
![]()

Já to mám sfocený cca ze začátku září.
Bohužel ještě jsem nenašel čas jej složit úplně. Naposledy jsem měřil šroub jak mne vystrašil potraviny, že má špatné stoupání.

BTW. napdlo mne, že by ten jeho špatnej šroub, šel taky objednat v tom servisu.
Ahoj Zdeněk
Na ten šroub zatím kašlu, pokud dělám nějakej ten závit, tak ho nedělám tak dlouhej. Navíc pokud by i tak byl dlouhej a matka normální tak by to nemělo vadit. Jó, horší by bylo, bejt matka dlouhá tj. třeba závitová trubka vyrobená na jiném soutruhu, tak by to byl pech.
Jinak mi to do dneška ani nevadilo "asi proto, že jsem to nevěděl".
Jirka..
Jinak mi to do dneška ani nevadilo "asi proto, že jsem to nevěděl".

- Zdenek Valter
Jsem nějaký natvrdlýpetr213 píše:Já jsem se ještě k posuvnému šroubu nedostal. Zatím si točím kolečkem.
Petr

Můžeš mi to nějak vysvětlit to točení ?

Hele dneska jsem scháněl u firmy co se zabívá ložisky, nějaký ty mazničky co jsou na našich miláčcích a všiml jsem si, že nabízejí žemeny i řemenice dle libosti. Řemenice i jako polotovary, tak jsem začal uvažovat o kvalitnějším řemenu a pozměnit řemenice ohledně zubů a tím docílit větší sílu a tím taky větší šponku.
Jo nevíte někdo, kde sehnat ty mazničky?
Jirka...
Jo nevíte někdo, kde sehnat ty mazničky?

Jirka...
Zřejmě ještě neokusil strojní posuvZdenek Valter píše:Jsem nějaký natvrdlýpetr213 píše:Já jsem se ještě k posuvnému šroubu nedostal. Zatím si točím kolečkem.
Petr

http://www.lukos.cz/ - bývalá Zbrojovka Jablůnkapotraviny píše: Jo nevíte někdo, kde sehnat ty mazničky?![]()
Jirka...
http://www.mazaci-technika.wz.cz/
Přesně jak říká potraviny, zatím jsem nezkoušel strojní posuv.Zdenek Valter píše:Jsem nějaký natvrdlýpetr213 píše:Já jsem se ještě k posuvnému šroubu nedostal. Zatím si točím kolečkem.
Petr
Petr