Program na pálení
Chtěl bych prosím poradit s programem na ovládání pálicího stolu zkoušel jsem MACH 3 (demo)program nekomunikuje převedl jsem v surfkemu s koncovkou "txt" a nic určitě existuje podobný program ale něž ho koupim potřeboval bych ho odzkoušet.Stojím na mrtvém bodě děkuji za jakou koliv radu.
O 4 řádky níž je téma software pro plazmu, možná by to patřilo spíš tam.
Další z účastníků tohoto fóra, Magi, nakonec použil pro řízení plazmy Mach3 v profilu mill, protože se mu zřejmě profil plazma nepodařilo nikdy rozchodit.
Já jsem tento profil u Machu rozhýbal a myslím, že je to snad použitelné.
Přikládám pro vyzkoušení kratičký kousek prográmku pro kružnici, původem od Magiho, který Mach načte a vykoná, musí (pokud vím) mít příponu tap.
g0 x0 y7
m3
g1 z0 f300
g3 x-5 y12 r5 f1000
g3 x-5 y12 i0 j-12
m5
g0 z5
g0 x-5 y0
m30
Další z účastníků tohoto fóra, Magi, nakonec použil pro řízení plazmy Mach3 v profilu mill, protože se mu zřejmě profil plazma nepodařilo nikdy rozchodit.
Já jsem tento profil u Machu rozhýbal a myslím, že je to snad použitelné.
Přikládám pro vyzkoušení kratičký kousek prográmku pro kružnici, původem od Magiho, který Mach načte a vykoná, musí (pokud vím) mít příponu tap.
g0 x0 y7
m3
g1 z0 f300
g3 x-5 y12 r5 f1000
g3 x-5 y12 i0 j-12
m5
g0 z5
g0 x-5 y0
m30
Software jo, ale na kreslení ,nebo převod jpg na dxf nebo jiné to už jak tak zvládám, ale nenašel jsem jak to převedu na tap ,až to půjde budu zkoušet mach
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
Pepo , no jestli jsi v Surcamu jen otevrel *.dxf a ulozil jako .txt , tak ti to samozrejmne nepujde.
Musis vytvorit ISO kod pro stroj , tj zvolit vhodne rezne podminky a definovat drahy. Pak pres vhodny postprocesor vygenerovat *.tap.
RADEK
Musis vytvorit ISO kod pro stroj , tj zvolit vhodne rezne podminky a definovat drahy. Pak pres vhodny postprocesor vygenerovat *.tap.
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Já jsem si myslel že to nakreslim v cedu a vložim do machu a ono to je jinak

- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Doporucuju se nejdrive naucit alespon uplny zaklad programovani ISO G-kodu. Je to dosti dulezite pro pochopeni toho, co vlastne Surf generuje a jak si to pak Mach prebira.
Neni nic jednodussiho, nez si napsat kousek programu a zkusit ho projet Machem (nemusi byt pripojen stroj), aby bylo videt jak se to hybe.
Jinak co pise fdundel naprosty souhlas, Mach3 Plasma mi nikdy uspokojive nechodil a abych se hnul z mista, zacal jsem to ridit Machem 3 Mill. Kde je zakopany pes dodnes netusim.
V priloze prikladam prirucku programovani CNC stroju, kde je naprosto trivialne popsana funkce vsech G prikazu, je to sice pro soustruh a pro frezu, ale plasma a freza maji dosti spolecneho co se tyce programovani.
V prilozene tabulce je prehled G prikazu, ktere podporuje Mach
Neni nic jednodussiho, nez si napsat kousek programu a zkusit ho projet Machem (nemusi byt pripojen stroj), aby bylo videt jak se to hybe.
Jinak co pise fdundel naprosty souhlas, Mach3 Plasma mi nikdy uspokojive nechodil a abych se hnul z mista, zacal jsem to ridit Machem 3 Mill. Kde je zakopany pes dodnes netusim.
V priloze prikladam prirucku programovani CNC stroju, kde je naprosto trivialne popsana funkce vsech G prikazu, je to sice pro soustruh a pro frezu, ale plasma a freza maji dosti spolecneho co se tyce programovani.
V prilozene tabulce je prehled G prikazu, ktere podporuje Mach
- Přílohy
-
- Základy obsluhy a seřizování CNC obráběcích strojů.doc
- (2.15 MiB) Staženo 4361 x
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
Magi, díky za studijní materiály.
kdo nic nezkusí, nic nezíská.
- magi
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
V poho, to je to nejmensi
Prikladam jeste nejake moje palici programy, at si mate s cim hrat a zkouset. Vse je vyzkousene a nekolikrat v praxi pouzite, nejen na Machu.
Mam i mnohem delsi na gravirovani ruznych napisu a fotek, ale to bych musel zapnout PC u masiny a tam se mi nechce, protoze je v dilne zima

Prikladam jeste nejake moje palici programy, at si mate s cim hrat a zkouset. Vse je vyzkousene a nekolikrat v praxi pouzite, nejen na Machu.
Mam i mnohem delsi na gravirovani ruznych napisu a fotek, ale to bych musel zapnout PC u masiny a tam se mi nechce, protoze je v dilne zima

- Přílohy
-
- NC_files.zip
- (4.16 KiB) Staženo 572 x
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
No on spis Pepa netusil ze do stroje se nestrkaji vykresy aby vypadly hotove dily. Tak by to snim chtelo probrat co je to CAD a co CAM.
RADEK
RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
Já kreslim zatim jenom ve wrykrysu.
Děkuji za rady

Bohužel nejsem strojař ,jako většina z vás, spíš jsem zámečník .Ve wrykrysu jsem se musel naučit, protože když jsem přišel na firmu ,kde pálili a potřeboval neco vypálit, tak mi bylo řečeno ,to je složitý to si musíte nakreslit sám.Plazmu si chci postavit ,abych mohl pálit obrazy ze železa.Nechal jsem si pálit nohy ke stolu a ze pár týdnů sem potkal pána, který si odnášel stejné výpalky ,tak mi nic jiného nezbývá, než se pustit do učení ,začínám od začatku a moc tomu nerozumim, tak mějte semnou trpělivost Děkuji