corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
fmodel
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2020, 5:07

aleshonsa píše: 7. 12. 2020, 4:48 Rád bych věděl čeho student.
Studuje trávy ,a že se letošní úroda zřejmě povedla :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
bobik

7. 12. 2020, 5:13

No řekl bych, že roušky se tak nějak vyřeší sami. Pozoruji čím dál víc lidí na ulici bez roušky. Tudle jsem v lese narazil na opačný extrém, na cyklistu s rouškou. A že máme u nás nějaký kopce. Chudák vystrašenej, že to udejchal. :D
Mart_68
Trol

7. 12. 2020, 5:39

bobik píše: 7. 12. 2020, 5:13 No řekl bych, že roušky se tak nějak vyřeší sami. Pozoruji čím dál víc lidí na ulici bez roušky. Tudle jsem v lese narazil na opačný extrém, na cyklistu s rouškou. A že máme u nás nějaký kopce. Chudák vystrašenej, že to udejchal. :D
jednou se o této době budou točit filmy na způsob Julese Verna a bude to mít své kouzlo, cyklista v roušce bude stejně obdivuhodný jako ten námořník v ponorce co měla pádla.
Naposledy upravil(a) Mart_68 dne 7. 12. 2020, 5:42, celkem upraveno 1 x.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2020, 5:41

Jakej extrém ? nemá prachy na vysokohorskej byvak tak trénuje za málo peněz ,vzpomeň si na pana Zátopka jak tahal pneumatiku z auta za sebou a šlo to.
SO 545

7. 12. 2020, 6:17

fmodel píše: 7. 12. 2020, 5:41 Jakej extrém ? nemá prachy na vysokohorskej byvak tak trénuje za málo peněz ,vzpomeň si na pana Zátopka jak tahal pneumatiku z auta za sebou a šlo to.
a kolko ich dnes tu pneumatiku taha na sebe... a tiez to -ako tak- ide... :wink:
Mart76

7. 12. 2020, 11:21

Carl_FM píše: 7. 12. 2020, 5:04
Mart76 píše: 6. 12. 2020, 8:07
Carl_FM píše: 6. 12. 2020, 5:19 Já třeba mám rýmu a kašel i 365 dnů v roce. Doktoři mi řekli, že jsem simulant a už mě k ním nikdo nedostane.
A mandle máš?
Krční ano, nosní mi vyřízli jako děcku v lokálce, asi už dorostla.
Neteř měla cca 4 roky pořád problémy. Angíny, záněty, v krvi pořád stafylokok, každé tři měsíce předepisované různé antibiotika, což ji rozhasilo pajšl. Poslední rok měla bouli pod okem, vypadala, jakoby dostala pěstí. Někdy boule splaskla, někdy zčervenala a byla větší. 2x čištění dutin. Pak změnila starší obvodní lékařku za mladou a ta ji poslala na CT hlavy. Na CT nic. Tak ji doktorka protlačila na konzultaci k primáři ORL na FNOL. Ten ji vyšetřil a výsledkem bylo odoperování krčních mandlí. Mandle byly poslány na rozbor a ukázalo se, že byly plné zapouzdřených ložisek se stafylokokem. A jak to bylo zapouzdřené, tak na toho stafylokoka tělo nemohlo a on čas od času vylezl ven.
Tři týdny po operaci boule zmizela a neteř už má dva roky klid.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mart76

7. 12. 2020, 11:28

Olbech píše: 7. 12. 2020, 3:02 Korona se chytá 3/4roku hadrem - ffp2 s vlákny 100-1000x většími než je aerosol.
I přesto že i na lepších respirátorech je napsáno NECHRÁNÍ PROTI COVIDU.
Tak si studente za domácí úkol zjisti, jak vzniká aerosol (s Covidem).
aleshonsa

8. 12. 2020, 2:12

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stat ... .seznam.cz
A to je ještě 5 týdnů opožděné,
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Olbech

9. 12. 2020, 1:37

Roušky jsou nesmysl který způsobí víc škod než užitku.
Toto bude asi prekriceno
Slepá studie v dánsku prý zjistila rozdíl nakažených rouškařů/nerouškařů 0.3%
a!!!!!!!! to se nedělala studie kolik roušky zabily lidí z jiných příčin .!!!!!!

Zkus se zamyslet jestli to umíš.

tady už to asi nikdo nebude číst protože to nebylo na štvavých vysílačkách
navic by museli myslet

Pár otázek:
je řešení tak trochu děravý kýbl? tak truchu děravá guma ?

Jsou v dechu i jiné viry které musí ven ?

Co se stane bakteriema a viry po výdechu ?

Aerosol virů se ve vzduchu kolem vironosiče pohybuje s nosičem ? metry?

Aerosol virů zůstává v prostoru "lidlu" nebo dodržuje dodržuje vládní nařízení a kráčí s vironosičem ? popřípadě zmizí někam ?

Ty se v prostoru aerosolu pohybuješ nebo čekáš +-30 dnů až se prostor stane neinfekční ?

Na zboží z oblasti ITALSKÝCH lyžařských středisek apod se covid nesveze ?

Stačí 1 vir na vypěstování kolonie/infekce v optimálním prostředí ?

Bránění ve výdechu a na rouškách viry + Bakterie , plísně pěstuješ nebo je to jinak ?

Jaké je optimální prostředí pro viry ?

Je desinfekce s PH ve kterém se viry kultivují == udržují dobrá pro boj proti virům ?

Když vir korona+další nevydýcháš/nevykašleš což je i u zvířat ,debilů, kuřáků, potetovaných a dalších idiotů pohrdajících zdravím reflexivní činnost úplně zdarma tak se stane co ?
řekl bych že by se mohl množit až to někteří nedaj.

Když bys běžně tím že ti nic nebrání vyfoukl 100% běžného dechu = 100% uvolněných virů
pokud ti zabrání ve výdechu překážka 30% nebo začneš méně ze strachu dýchat kolik % virů vydechneš ?

když v tobě nebo na roušce zůstane o30% virů víc + bakterie + plísně +CO2 bude to lepší nebo horší ?

kde se ztratí viry co projdou co nejsou v tobě, a na hadře ?

kolik jich zůstane na hadře ?

jak dlouho trvá než z hadry pokud něco uvázne se to dostane zpět do plic ?

Když máš jiné viry bakterie než koronavir zlepší se ti s rouškou zdraví ?

Budeš udržováním infekce v "systému" časově déle viro přenašeč a tím nakazíš míň nebo víc ?

Je možné vdechnout vir z roušky pokud se náhodou zachytí zpět ?

Dostaneš zvýšeným úsilím získat vzduch na hadře připravené viry hlouběji do plic ?

Množí se viry/bakterie/plísně v roušce ve vlhkém prostředí ?

Bude ti líp když k virům dostaneš do plic ještě nějakou bakteriální nebo plísňovou infekci ?

Jseš schopen co +- 1-xx minut desinfikovat měnit roušku ?

Jseš PES zachráněn když vejdeš v marketu do prostoru kde přanašeč vytvořil kovidový mrak?

Pokud za tebe myslí internet přes kšeftaře placenými komedianty najdeš co?

Jak se dá nazvat ten co dělá stejnou věc pořád stejně vždy špatně a očekává jiné výsledky ?

Na závěr se soustružnickou příměrou vrtáním 1nm díry 1mm vrtákem to tady nikdo nepochopil
Tak toto by mohl pochopit i inženýr či soustružník s IQ betonového psa :
chytneš do síta vyrobeného z klád o průměru 1m=100cm kuličku 0.01m=1cm velkou
kterou ženeš přes klády pod tlakem ?
když navic tlakový vzduch se šíří tam kde má nejmenší odpor
čili dírami kolem neutěsněných respirátorů/hader ?

Kolik litrů vzduchu vdechne vydechne? rouškař/nerouškař. bych řek že pokud chceš žít tak stejně =100% jinak si zahráváš.

Není to náhodou tak že každý neustále vdechuje různé plísně viry bakterie a pokud je v sobě bude zadržovat nebo pěstovat na roušce tak se mohou začít množit do míry že chcípne
nebo se stane přenašečem?

Pozitivum u rouškařů vidím ,že se namáháním zvětší hrudníček, jestli nepojdou na plísně bakterie a viry vypěstované v roušce pak budou mít větší kapacitu plic až hadr odhodí.
Pokud jej někdy vůbec "odhodí"

Počád dokola je to marný, je to marný
bobik

9. 12. 2020, 2:35

Slepá studie v dánsku prý zjistila rozdíl nakažených rouškařů/nerouškařů 0.3%
A nebylo nakonec dle té skudie rouškařů nakaženo více? :D Bylo by dobrý vynechat prý a uveřejnit odkaz.
a!!!!!!!! to se nedělala studie kolik roušky zabily lidí z jiných příčin .!!!!!!
Že by to bylo vysvětlení nadúmrtí bez covidu?
aleshonsa

9. 12. 2020, 2:47

Olbech - jestli ty tvoje bláboly bude nebo nebude číst někdo jiný, to netuším. Já už určitě ne. Co předvádíš je na hraně trollování. Nesmysli, co vytahuješ, jsou na úrovni tvrzení, že je země placatá, a stejně tak jsou vyvrácené. Minimálně empiricky z minulosti.
Ptal jsem se tě, čeho jsi student, když je ti 20 a přitom máš znalosti někoho komu je 10. Na to jsi samozřejmě neodpověděl a nejspíše neodpovíš.

Nejvíc se mi líbí, jak někdo, kdo není sám schopen používat rozum, neustále seká nějaké fráze vyzívající k myšlení atd.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

9. 12. 2020, 2:52

taky k zamyšlení jak ten sedesatnik běhal v průvanu v zámečnické hale jediný s rouškou, no ostatni bez rousky se mu posmívali, no no bodejd, oni teď žijí s nim to dopadlo buhvijak. Kancelářské myši zkuste v rouste nadělat kubík dřeva, například, co vám to udělá v pajslu.
pafik

9. 12. 2020, 3:01

aleshonsa píše: 9. 12. 2020, 2:47 Olbech - jestli ty tvoje bláboly bude nebo nebude číst někdo jiný, to netuším. Já už určitě ne. Co předvádíš je na hraně trollování. Nesmysli, co vytahuješ, jsou na úrovni tvrzení, že je země placatá, a stejně tak jsou vyvrácené. Minimálně empiricky z minulosti.
Ptal jsem se tě, čeho jsi student, když je ti 20 a přitom máš znalosti někoho komu je 10. Na to jsi samozřejmě neodpověděl a nejspíše neodpovíš.

Nejvíc se mi líbí, jak někdo, kdo není sám schopen používat rozum, neustále seká nějaké fráze vyzívající k myšlení atd.
Teď už berou na studia i lidi s IQ 75. Protože za ně berou peníze. Za to, že studujou, ne za to, co je naučej.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

9. 12. 2020, 3:09

pafik píše: 9. 12. 2020, 3:01
aleshonsa píše: 9. 12. 2020, 2:47 Olbech - jestli ty tvoje bláboly bude nebo nebude číst někdo jiný, to netuším. Já už určitě ne. Co předvádíš je na hraně trollování. Nesmysli, co vytahuješ, jsou na úrovni tvrzení, že je země placatá, a stejně tak jsou vyvrácené. Minimálně empiricky z minulosti.

Teď už berou na studia i lidi s IQ 75. Protože za ně berou peníze. Za to, že studujou, ne za to, co je naučej.
No to máš tak ,pokud zaměstnáš většinu tělesně nebo duševně hendikepovaných zaměstnanců tak si vytvoříš chráněnou dílnu a máš úlevy nebo dotace od státu ,no a dneska už asi existují i chráněné školy , na studenty bereš dotace, a tady Olbech je jeden z nich.
Mart76

9. 12. 2020, 3:17

Olbech - no comment.
Jak ty jeho výkřiky čtu, tak si říkám, že být chirurgem nebo sálovou sestrou je celkem dost rizikové povolání. Když si představím, jak tam musí být při operaci několik hodin v rouškách a jak je po té operaci další skupina zdravotníků dává kvůli těm rouškám dva dny dohromady.......
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“