corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart_68
Trol

13. 12. 2020, 5:25

Mart_68 píše: 13. 12. 2020, 5:22
robokop píše: 13. 12. 2020, 4:37 ty mas radu nazoru ktere jsou uplne spatne protoze jsi si nikdy nezkousel ani precist nejake zaklady o tom o cem se tu bavime a mluvis uplne z cesty
protoze tve napady a nazory nejsou nicim podlozene ale dle tebe jsou zarucene spravneji nez ty ktere jsou korektne podlozene
podle tebe jsou vsichni blazni protoze nesdili tvuj nazor ktery sis prave ted vycucal z prstu

Mart_68 píše: 13. 12. 2020, 10:00
ano, já mám opačný názor, ten špatný, vy máte ten "správný", ale s horším výsledkem, řešení ve stylu: "půjdeme zkratkou, je to sice dál, zato je tam horší cesta.
záleží taky co čteš, jestli nečteš jenom to, co tě ještě více uzavírá v té své "správné" názorové bublině. Chce to občas vnímat věci v širších souvislostech, používat selský rozum. Co chceš doložit, že data jsou zkreslována, že polní nemocnice demontují, že tam nebyla ani noha? Netrvdím, že neměli polní nemocnice zřizovat, ale skutečnost je trochu jiná, než ta která byla prognostikována zaručenými odborníky. Nákaza se nešíří, ona tu už prostě je, a jeto jen o počtu denních testů. Počty zemřelých stagnují, počet vyléčených přibývá..hospitalizovaných ubývá, logaritmickou exponenciálu prostě nevidím.....jo vidím v počtu ožebračených lidí to exponenciála v budoucnu bude.
bobik

13. 12. 2020, 5:36

https://www.trend.sk/spravy/chyby-stati ... sition=c13

trosku zmatok do statistiky... co uz.
Tak že aktuálně uváděný počty nakažených jsou docela mimo mísu už snad víme nějakou dobu. Je to jenom odhad. Teprve po jednom-dvou měsících máme ten počet upřesněný zpětným výpočtem dle aktuálního počtu těžkých případů a úmrtí na covid 19. Fascinuje mi ta efetivita státní správy. To pomalé probulávání informací napříč institucemi. Nebo to není pomalé ale jen pomalu uvolňují informace.
Ale spše ne, tady to taky flákaj.
lapa
medaile za lepsi forum

13. 12. 2020, 7:45

Proboha, panove znova - vypnete si toho Mart68 a podobne.
Mne se jeho (jejich) blaboly zobrazi jen v reakcich (citacich) ostatnich a zasnu, co to je za blaboly - to snad ani nemuze byt zadarmo ....
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2020, 1:01

Jsem marta vypnul na tyden uplne. Nahlasoval tu vlakno ze v nem je warez a podobne. Na takovyhle veci fakt nemam cas. Mel by se lecit.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Carl_FM

14. 12. 2020, 6:55

Němci staví očkovací centra. A my?
20201214_075358.jpg
MAS FU2A, TOS SM16A
atlan

14. 12. 2020, 8:18

Mas chut byt testovacia mys? Pri zaujme nasich ludi o ockovanie, centrum nebude potrebne. A kto vie kolko vakcin sa nam vlastne ujde.

Okrem toho zase by vykrikovali ze sa tam nakazia ako pri testovani.
pafik

14. 12. 2020, 8:29

atlan píše: 14. 12. 2020, 8:18 Mas chut byt testovacia mys? Pri zaujme nasich ludi o ockovanie, centrum nebude potrebne. A kto vie kolko vakcin sa nam vlastne ujde.

Neboj, zájem bude. Unie zavede očkovací koronapasy, pokud daj za zfalšovanej pas pokutu třeba 10 tisíc éček, tak si to falšování lidi rozmyslej. Nebo tam bude třeba fotka, co já vím.
No a jelikož je podle Rychetského protiústavní, aby vláda zakazovala lidem vycestovat, tak se to omezí na přicestování. Nemáš koronapas, nepustěj tě germáni xobě. Respektive chytěj tě uvnitř germánska bez něj, pokuta a šupem domů.
Akorát by mě zajímalo, jak bude vakcína kolaborovat s protilátkama člověka, který si koronou prošel. To se vůbec netestuje. Pravděpodobně to bude odviset od toho, jaká je to vakcína; pochopil jsem, že každá funguje na trochu jiném principu. Ale teoreticky by se to mohlo poprat a co z toho vyleze....?
reta

14. 12. 2020, 8:47

robokop píše: 14. 12. 2020, 1:01 Jsem marta vypnul na tyden uplne. Nahlasoval tu vlakno ze v nem je warez a podobne. Na takovyhle veci fakt nemam cas. Mel by se lecit.
No nevím, nevím zda-li je vypínání lidí dobrej nápad. Co jsem zaznamenal tak to v tomto vlákně není první případ.
atlan

14. 12. 2020, 9:02

50% ludi na sk, nema prosrriedky aby niekde cestovali, ty dalsi nemaju dovod cestovat. Tak ti ostavaju pendleri, a dalsia cast sa zaockuje pred letnou dovolenkou.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2020, 9:31

reta píše: 14. 12. 2020, 8:47
robokop píše: 14. 12. 2020, 1:01 Jsem marta vypnul na tyden uplne. Nahlasoval tu vlakno ze v nem je warez a podobne. Na takovyhle veci fakt nemam cas. Mel by se lecit.
No nevím, nevím zda-li je vypínání lidí dobrej nápad. Co jsem zaznamenal tak to v tomto vlákně není první případ.
No pokud ti někdo dělá takovéhle lumpárny tak by měl bej vypnutej na furt .Demokracie neznamená že můžeš všechno, a že když budeš škodit že ti ještě někdo bude fandit ,navíc forum je soukromé a stejně jako si ty nepustíš domů nezvanou návštěvu která ti jen škodí a demoluje co jsi vytvořil .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

14. 12. 2020, 9:50

Má pravdu předsedo ....
pafik

14. 12. 2020, 9:59

pafik píše: 14. 12. 2020, 8:29
atlan píše: 14. 12. 2020, 8:18 Mas chut byt testovacia mys? Pri zaujme nasich ludi o ockovanie, centrum nebude potrebne. A kto vie kolko vakcin sa nam vlastne ujde.

Neboj, zájem bude. Unie zavede očkovací koronapasy, pokud daj za zfalšovanej pas pokutu třeba 10 tisíc éček, tak si to falšování lidi rozmyslej. Nebo tam bude třeba fotka, co já vím.
No a jelikož je podle Rychetského protiústavní, aby vláda zakazovala lidem vycestovat, tak se to omezí na přicestování. Nemáš koronapas, nepustěj tě germáni xobě. Respektive chytěj tě uvnitř germánska bez něj, pokuta a šupem domů.
Akorát by mě zajímalo, jak bude vakcína kolaborovat s protilátkama člověka, který si koronou prošel. To se vůbec netestuje. Pravděpodobně to bude odviset od toho, jaká je to vakcína; pochopil jsem, že každá funguje na trochu jiném principu. Ale teoreticky by se to mohlo poprat a co z toho vyleze....?
Tady je nějakej popis těch dvou vakcín, ale brát s rezervou. Je to z Blesku ......
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koro ... perti.html
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2020, 10:02

reta

14. 12. 2020, 10:30

fmodel píše: 14. 12. 2020, 9:31
reta píše: 14. 12. 2020, 8:47
No pokud ti někdo dělá takovéhle lumpárny tak by měl bej vypnutej na furt .Demokracie neznamená že můžeš všechno, a že když budeš škodit že ti ještě někdo bude fandit ,navíc forum je soukromé a stejně jako si ty nepustíš domů nezvanou návštěvu která ti jen škodí a demoluje co jsi vytvořil .
Já tedy registruji, že měl pouze dost odlišné názory od většiny tady. Sám jsem si udělal obrázek kdo je kdo a právě v tom mne pomohla někdy dost vyostřená diskuze. "Nahlasoval tu vlakno ze v nem je warez a podobne." Vůbec nevím o co kráčí (asi jsem přehlédl) a to jsem na foru skoro denně. HOWK
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2020, 10:53

To s tim warezem ty asi neuvidis. My admini to mame pak vycervenene a musime na to reagovat. Jinak neslo o odlisne nazory ale o prokazane dezinformace. Byl na to v desitkach pripadu upozornen. Kazil tu diskuzi ktera byla jinak vcelku na urovni a kdyz se tu nejaka jina dezinformace vyskytla a byla vyvracena uz se k ni nikdo nepotreboval vracet paklize nepribyly nejake nove informace. Narozdil od nej a jeho dezinformaci kterymi nas tu porad krmil bez ohledu na to jak velke to byli nesmysly a kolikrat tu uz byli vyvracene. Proste se sem prisel jen hadat, postuchovat a bezduvodne oponovat na vsechno co tu resime. Typicky trol ktereho bavi rozesirat diskuzni fora. Nechavam tomu zde volny prubeh ale tohle uz bylo prilis i na me.
Troly tu netrpim
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“