corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
aleshonsa

14. 12. 2020, 6:47

filla píše: 14. 12. 2020, 6:19 dekuji az vysvetledni, jak udelat vetsi mnozstvi pozitivnich testu, PCR mas na mysli ten, co detekuje fragmenty chcipleho DNA nejakeho viru? a kdyz je nenajde pri 32 replikaci tak pri 33-35 vzdycky? a vime ze detekoval ten spravny vir? mame uz "zlaty standard"?
Takže ty sem nejdřív přijdeš s informací, že antigenní testy detekují covid-19 snad úplně všude. Když ti někdo vysvětlí, že se testy (jako úplně všechno) musí správně používat, tak zase začneš tvrdit, že to je metoda jak vytvořit falešně pozitivní testy.

Jenom kontrolní otázka - a všechny ty mrtvé ve statistice ty taky někdo falešně vytvořil (stejně jako příznaky u nemocných)?

Tohle je přesně ukázka, proč tu s některými lidmi nemá smysl debatovat. Mě třeba filla zase tvrdil, že šíření covi-19 není exponenciální, protože záleží jak se barevně označí nějaké grafy či co.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2020, 7:25

filla píše: 14. 12. 2020, 6:19 dekuji az vysvetledni, jak udelat vetsi mnozstvi pozitivnich testu, PCR mas na mysli ten, co detekuje fragmenty chcipleho DNA nejakeho viru? a kdyz je nenajde pri 32 replikaci tak pri 33-35 vzdycky? a vime ze detekoval ten spravny vir? mame uz "zlaty standard"?
pcr test na covid19 testuje fragment z covid19 tj ne nejakeho viru
je velmi citlivy a presny
zasadni problem ktery ma je ze detekuje i fragmenty mrtveho viru po prodelani
takze ukazuje pozitivitu i nejakou dobu po prodelani ale to je mezi odborniky davno zname chovani a jsou bezne zahrnovane do vysledku tj. s timhle udajem se bezne pracuje.
To ze neco nevim, neznam, nechapu, neznamena ze je vse nejake spiknuti. Co je bezesporu prokazanym spiknutim, to jsou ruzne dezinformacni weby z kterych evidentne cerpas. Jsou to cilene dezinformacni kampane.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
aleshonsa

14. 12. 2020, 7:38

Mě informace z těch dezinformačních webů připadají jak zprávy rádia Jerevan.
Např. "Hanzelka zastřelil Rusa". Pak vyjde oprava - "Nebyl to Rus, ale Hus, nezastřelil ho, ale upálil, a nebyl to Hanzelka ale Zikmund".
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

14. 12. 2020, 7:54

Jinak by mě zajímala logika, proč by státní aparát měl chtít uměle vytvářet positivní výsledky. No asi aby uměle snížil % hospitalizovaných a hlavně smrtnost a dokázal tak, že mají pravdu různí „osvícenci“ jako "chřipečkáři", "rýmičkáři", atd. a sám si tak házel klacky pod nohy s opatřeními, že ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
milan.83

14. 12. 2020, 8:23

pavlík píše: 14. 12. 2020, 2:40
lubbez píše: 14. 12. 2020, 12:02 Trolové a dezinformátoři se množí stále víc a víc. Nikdo s tím nic neudělá. Já mám u pár lidí takovou soukromou značku v hlavě a říkám si "je to debil, je to debil" a nijak to dál neřeším. Co se týká vakcíny. Já osobně se nechám očkovat i s vědomím určitého nebezpečí. Bylo mi 66 roků, nějaká ta choroba je, ale hlavně současná situace mi výrazně brání ve většině aktivit, třeba tělocvična, výlet na lyže ..... Nemyslím si, že patřím k nějakým "katastrofickým typům", ale průběh téhle rýmičky je v zásadě stejný po celém světě. Jakmile rozvolníš, tak je tu znovu a stát, kterej nám dávali před týdnem za vzor je dnes na tom zase špatně. Politické aspekty vůvec neřeším, akorát si říkám, jak dlouho to vydrží ti zdravotníci. Známá jako sestra v nemocnici dělá běžně 250 - 270 hodin měsíčně. Chystá se dát výpověď.
Já to vidím podobně, o očkování také vážně uvažuji, mně je přes 70 let a ne že bych se úplně bál, ale přece jen budu chodit po Praze klidněji, když budu mít pocit, že jsem snad možná trochu, alespoň v nějakém procentu účinnosti očkování (80 až 90% ???), chráněn...
Pánové, úplně Vás chápu. Ačkoli jsem pozdějího data výroby (je mi 37), klidně bych se nechal očkovat taky. Buď to pomůže, nebo aspoň budu jedním z těch pokusných králíků, který ukáže, jestli to byla/nebyla správná cesta.
Krom toho je mi naprosto jasné, co bude následovat. Máš očkování, ok, cestuj si libivolně po světě, choď si na kulturní akce. Nemáš očkování? Víš co, takže zákaz chození na hromadné akce, do zahraničí pojedeš jen s testem na Covid. To očkování nakonec bude "dobrovolně povinné".
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
fmodel
Kontaktovat uživatele:

14. 12. 2020, 8:46

Tak zase jeden z kamarádů kterej nezkazil žádnou bejkárnu a v hlavě to měl srovnaný už to má za sebou, a zrovna na tu rýmičku :cry: :cry: :cry:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
t256

15. 12. 2020, 5:56

Muzete mi, vy koblihy ktere jeste verite babisovym zvastum a lzim prozradit, kde je onech 20.000 testovacich mist ktere vam minuly tyden verejne sliboval? Kdyz se mi podarilo vystihnout okamzik kdy ten jejich rezervacni web fungoval, tak jsem jich nasel v celem kraji 6, slovy sest. Kde jsou ty ostatni? Nebo nam vas guru jen sproste lhal? Opet? Jake to prekvapeni...
bobik

15. 12. 2020, 8:31

Slibem neublížíš. To neznáš? :D
Josef
Sponzor fora

15. 12. 2020, 8:40

t256 píše: 15. 12. 2020, 5:56 Muzete mi, vy koblihy ......... Nebo nam vas guru jen sproste lhal? Opet? Jake to prekvapeni...
Že lže vidí jen lidi co dokáží přemýšlet. Koblihová sekta to nikdy nepochopí, bohužel ty přemýšlení asi hodně bolí. :(
Stejné je to s příznivci pesidenta (jestli si to pojmenování vlastně ještě zaslouží).
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2020, 8:53

Nebojte za chvíli budou volby a vyhrajou Piráti protože ještě v žádné vládě nebyli a tak nestačili udělat žádnej větší průser jako všechny předchozí vládnoucí strany.
No z našeho Prezidenta se stal nevrlej dědek kterej má radost když někoho nasere a opakuje taky pořád to samé ,to ale tady někteří taky ,když kouknu na staré příspěvky tak dobrý a rozumný a dneska jen plivou a blábolej to samé,hold se ta dědkovitost u někoho rozjela víc .
Josef
Sponzor fora

15. 12. 2020, 9:06

fmodel píše: 15. 12. 2020, 8:53 Nebojte za chvíli budou volby a vyhrajou Piráti protože ještě v žádné vládě nebyli a tak nestačili udělat žádnej větší průser jako všechny předchozí vládnoucí strany.
No z našeho Prezidenta se stal nevrlej dědek kterej má radost když někoho nasere a opakuje taky pořád to samé ,to ale tady někteří taky ,když kouknu na staré příspěvky tak dobrý a rozumný a dneska jen plivou a blábolej to samé,hold se ta dědkovitost u někoho rozjela víc .
No jo, jenže se nic nemění k lepšímu, spíše k horšímu (hlavně na Hradě). To jako mám chválit toho tvého favorita? Co udělal dobrého za poslední rok? Třeba. Jo, že nic nedělá není záslužný čin. To, že byl zákeřný a mstivý se o něm vědělo už z dob, kdy byl premiérem. Tak nám napiš na něj nějakou oslavnou ódu, když si jeho volič. A dej si záležet, ať to není blábol, taky už jsi ve věku... :lol:
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2020, 9:21

Josef píše: 15. 12. 2020, 9:06
fmodel píše: 15. 12. 2020, 8:53 Nebojte za chvíli budou volby a vyhrajou Piráti protože ještě v žádné vládě nebyli a tak nestačili udělat žádnej větší průser jako všechny předchozí vládnoucí strany.
No jo, jenže se nic nemění k lepšímu, spíše k horšímu (hlavně na Hradě). To jako mám chválit toho tvého favorita? Co udělal dobrého za poslední rok? Třeba. Jo, že nic nedělá není záslužný čin. To, že byl zákeřný a mstivý se o něm vědělo už z dob, kdy byl premiérem. Tak nám napiš na něj nějakou oslavnou ódu, když si jeho volič. A dej si záležet, ať to není blábol, taky už jsi ve věku... :lol:
Ale kdepák ,jsem ve věku kdy mám ještě asi 10let do důchodu tak že na dědkovitost mám ještě času dost :wink:
Nemusíš ho chválit to přece po tobě nikdo nechce, a že se někdo s věkem mění je běžná věc ,ono to odtržení od reality nebo od kolektivu kde jsi byl část života se podepíše skoro na všech ,jen si to někteří nejsou schopni uvědomit nebo přiznat. Jak se říká opakování je matka moudrosti ,ale u některých projev stařecké demence.
Josef
Sponzor fora

15. 12. 2020, 9:46

fmodel píše: 15. 12. 2020, 9:21
Josef píše: 15. 12. 2020, 9:06
Ale kdepák ,jsem ve věku kdy mám ještě asi 10let do důchodu tak že na dědkovitost mám ještě času dost :wink:
Nemusíš ho chválit to přece po tobě nikdo nechce, a že se někdo s věkem mění je běžná věc ,ono to odtržení od reality nebo od kolektivu kde jsi byl část života se podepíše skoro na všech ,jen si to někteří nejsou schopni uvědomit nebo přiznat. Jak se říká opakování je matka moudrosti ,ale u některých projev stařecké demence.
Nepropadej naději, stařecká demence začíná u někoho už po čtyřicítce. Ono třeba to opakování může být taky konzistentní názor, kapišto?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2020, 11:21

Tak to je mi tě líto ,ber ty prášky od doktora a třeba se ti to zpomalí.
pafik

15. 12. 2020, 1:10

Josef píše: 15. 12. 2020, 9:06.... To jako mám chválit toho tvého favorita? Co udělal dobrého za poslední rok?
Nikoliv, chval toho svého. Co dobrého udělal, co dělá a co ještě v budoucnu udělá. Ať konečně víme, jakého svatého muže jsi volil. :)
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“