corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mart76

26. 12. 2020, 3:23

pavlík píše: 26. 12. 2020, 9:57 Riziko tady samozřejmě je, oni to fakt podceňují a chovají se jako by se nic nedělo, synova manželka si neodpustí při příchodu i odchodu dvojitý (i když symbolický) polibek na obě tváře, před pár dny, ještě než se zavřely podniky, tak ještě honem jela s kamarádkami do nějaké kavárny, kde tlachaly.
Ale odmítnout je a ještě na Vánoce nejde a dát najevo, že se jich "bojím" by bylo urážlivé, měli by to chápat snad právě oni, zvláště při našem dosti pokročilém věku...
Včera jsem se zase díval na Foresta Gumpa. Ta jeho věta "Pro hlupáka každý hloupý" je pro snachu jak vyšitá.
Když byl vrchol covidu v listopadu, tak jsem jel na chatu něco urgentně opravit. Byla tam ségra a neteř s dcerou, tak jsem se držel dál. Když jsem odjížděl, tak tam za nima přijeli další čtyři lidi na návštěvu, netěř je pozvala. Na druhý den se po návratu zastavili u nás (ségra si jen potřebovala něco vyzvednout) a netěř už se hrnula s děckem k nám domů na návštěvu. A to mám doma rodiče ve věku 77 roků.
Tak jsem ji hned seřval, že byla ráda, jak rychle našla dveře do auta. Pak to se mnou ještě řešila po telefonu a cítila se uraženě. Takže jsem stanovil jasná covidová pravidla.
Na Štědrý den byla ségra s neteří u nás (s dva dny starými negativními testy).
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
lapa
medaile za lepsi forum

26. 12. 2020, 4:27

Jak rikal ten psychiatr Hoschl "polovina naroda ma podprumernou inteligenci...".
Samozrejme je to bonmot, protoze podle nevychyleni stredu prislusne Gaussovy krivky by se dalo i rici "polovina naroda ma nadprumernou ... ".
Ovsem bojim, bojim, jak to ve skutecnosti je ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Mex

26. 12. 2020, 5:52

Ten článek je hodně povrchní. Skoro to vypadá, že je psán na objednávku právě proto, aby zatemnil realitu a skryl skutečného výrobce.

Kdo se trochu pohybuje v oblasti výroby chipů, ten dobře ví, že naprostá světová jednička je firma TSMC. Takže zcela jistě je to ona, kdo ty chipy produkuje.
Mají ze všech firem zvládnutý nejjemnější proces. Postavili fabriku na 3nm proces, ale oficiálně ji ještě neotevřeli, jako že ještě není hotová. Přitom je jasné, že už funguje a právě tam se dělají ty Covid-chipy.

Ta extrémní rozlišovačka je tady podstatná nejen kvůli výkonu a nízké spotřebě, ale i proto, protože ty chipy musí být tak malé, aby prošly očkovací jehlou a navíc nebyly pozorovatelné okem. Resp. jsou vidět jenom jako jemný zákal v té tekutině.
Proto se taky musí vakcína uchovávat studená, protože když se lahvička nebo pak stříkačka vytáhne do pokojové teploty, tak se logicky orosí, a ten zákal (tedy ty chipy v roztoku) nejsou vidět.

Robokop psal, že zatím nezáří. To je ale jasné. Vše kolem SARS-CoV2/Covidu je dělané se záměrně zpožděným účinkem. U nakažlivosti je to známé.
Ale stejný princip opožděného účinku použili u těch chipů. Ony už v organismu jsou, ale zatím se neprojevují. K jejich aktivaci dojde se zpožděním, až bude populace natolik prochipovaná, že už nebude cesty zpět.
pavlík

26. 12. 2020, 6:08

No to bych měl poslat švagrovi, ten by to určitě zbaštil, on tomu fakt věří. :D :D :D
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 12. 2020, 6:15

takze se muzu tesit na svoje nove 5g?
no parada
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mart76

26. 12. 2020, 6:18

pavlík píše: 26. 12. 2020, 6:08 No to bych měl poslat švagrovi, ten by to určitě zbaštil, on tomu fakt věří. :D :D :D
Tak mu přepošli tento odkaz na dva roky starý článek:
https://www.denik.cz/zdravi/budoucnost- ... 80831.html
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
bobik

26. 12. 2020, 6:31

Co je dneska konspirační teorie, bude zítra smutná realita. Mít své poddané pod 100% kontrolou je sen každého vládce a režimu od nepaměti. Holt budeme všichni žít v harmonii dle jediných správných pravidel určitých vyvolených. Protože ty technické možnosti k tomu mít budou. Nepochybuji že zdejší posměváčci konspirátorů se tohodle také obávají a podvědomě tuší, že tahle cesta do pekel je už v běhu.
https://21stoleti.cz/2004/12/17/bude-na ... tni-prach/
Schválně kam miniaturizace pokročila z tech 4mm za těch 16 let?
pavlík

26. 12. 2020, 6:37

Je skupina lidí, která konspirace potřebuje k životu a nikdo jim nevymluví, že to je jen schýza. A pokud je ta konspirace slabá, tak si dokáží přižhavit a dodat tomu šťávu. Hlavní hybnou silou k tomu jsou sdílená média, dříve sice také konspirátoři jistě byli, ale neměli takové možnosti sdílet své chmury a komunikovat....
lapa
medaile za lepsi forum

26. 12. 2020, 6:45

Musite si uvedomit, ze svet je diky socialnim sitim jedna velka pavlac.
To, co si rekly drbny na jedne pavlaci, tak obvykle zilo a umrelo maximalne v ramci jednoho domu ...
Kdezto ted ....
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
pafik

26. 12. 2020, 6:50

robokop píše: 26. 12. 2020, 6:15 takze se muzu tesit na svoje nove 5g?
no parada
Už jsi spolknul tužkovku? Ne? Tak jak chceš komunikovat, když ty čipy nenapájíš. To není perpeetum mobile! :)
Mex: máš špatné informace ohledně přechovávání vakcíny. Ta teplota musí být tak nízká, protože ty čipy jsou sice zmenšené na současné technologické maximum, ale jehlou projdou taktak. Když se vakcína ohřeje, čipy se roztáhnou a už neprojdou jehlou.
filla
Kontaktovat uživatele:

26. 12. 2020, 6:59

pavlík píše: 26. 12. 2020, 6:37 Je skupina lidí, která konspirace potřebuje k životu a nikdo jim nevymluví, že to je jen schýza. A pokud je ta konspirace slabá, tak si dokáží přižhavit a dodat tomu šťávu. Hlavní hybnou silou k tomu jsou sdílená média, dříve sice také konspirátoři jistě byli, ale neměli takové možnosti sdílet své chmury a komunikovat....
nevis jestli se uz nasly v iraku ty cemicke zbrane?, pac jejich nepritonmost byla taky oznacovana za schyzu k pospineni tech hodnych
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
qwer

26. 12. 2020, 7:05

Prvých by mali vakcinovať Ciganov, čo to vravím RÓMOV a tých preprogramovať. Jak uvidím neprispôsobivého makať jak o život, budem vedieť, že už je to tu :lol: Nová doba!!
fmodel
Kontaktovat uživatele:

26. 12. 2020, 7:08

pafik píše: 26. 12. 2020, 6:50
no parada
Už jsi spolknul tužkovku? Ne? Tak jak chceš komunikovat, když ty čipy nenapájíš. To není perpeetum mobile! :)
Mex: máš špatné informace ohledně přechovávání vakcíny. Ta teplota musí být tak nízká, protože ty čipy jsou sice zmenšené na současné technologické maximum, ale jehlou projdou taktak. Když se vakcína ohřeje, čipy se roztáhnou a už neprojdou jehlou.
Hele na to ti kašlu ,tužkovka se nedá normálně spolknout ,mám pár baterek do šupléry ty by snad mohly stačit ??
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

26. 12. 2020, 7:10

no parada
Mě by zajímala úplně jiná věc. Nějaké 5G je mi fuk. Ale co podpora CUDA? Samotný čip logicky moc CUSA jader mít nebude, ale o to víc by měl být nějaký interface - nejlépe NVLink. Jako propoj s čipem GV100 je asi pasé - to bylo ještě před covid-19. Ale doufám alespoň v GA100 - nakonec kvůli tomu s tím (nejspíš) nVidia přišla.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
pavlík

26. 12. 2020, 7:11

no parada
Tak já žiju v očekávání, že mi při očkování píchnou všechno potřebné, to je nejen mě řídící čip, ale spolu s ním i napájecí baterii, držák baterie, propojovací kablík, resetovací tlačítko, kdyby se to nějak blbě kouslo a byl potřeba manuální reset, případně další vhodný hardware, umožňující mě zneužívat...
Doufám jen, že mě bude zneužívat nějaká pěkná vášnivá řídící pracovnice :shock:
Naposledy upravil(a) pavlík dne 26. 12. 2020, 7:13, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“