corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
aleshonsa

28. 12. 2020, 5:00

Na studium na VŠ jste nemuseli být v KSČ. Dokonce mohl studovat i třeba Marek Benda - nejdříve na strojní průmyslovce a pak na matfyz. A to byl jeho táta těžký politický průserář. Jedině na nějaké školy jako žurnalistika atd. se chtěl politicky čistý profil.
Udělat si další "vyšší" tituly šlo tuším taky bez členství. Spíš jde o to, že pak se muselo z různých důvodů dotyčným "zařizovat" členství, hlavně když třeba měli vést třeba katedru atd. Jenomže problém byl, že KSČ chtěla být dělnická strana a dbali na podíl dělníků a ostatních (jako právě třeba docent na VŠ). Takže se to muselo řešit vypárováním, že se musel ukecat někdo z manuálních profesí. Na VŠ to byl samozřejmě problém, protože tam lze čerpat jen z řady různých údržbářů, vrátných, zaměstnanců dílen, atd., kterých tam samozřejmě v poměru k učitelskému sboru moc není. Přičemž "dělňasové" se za normalizace do členství moc nehrnuli, protože měl tak nejvýše perspektivu, že bude vedoucí dílny. V nějaké fabrice to bylo samozřejmě daleko lehčí – tam se nějaký dělník-kariérista snadněji našel.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
pafik

28. 12. 2020, 5:23

Carl_FM píše: 28. 12. 2020, 4:27 Pokud někdo má dnes komunistické názory, pak je blbý.
Co považuješ za komunistický názory? To, že by se všichni lidi měli mít dobře? To bych byl komunista i já. Těžko se to zobecňuje, ale můžeš odsuzovat konkrétní lidi za jejich konkrétní názory a činy v konkrétní době.
aleshonza: o Bendovi bych zrovna nemluvil; jeho tatík se musí obracet v hrobě. A pak druhá věc - oficiálně se přiznává, že v národě bylo cca 10% estébáků a jejich donašečů. V celým národě, i tam, kde o nic nešlo. Kolik myslíš, že jich bylo procent kolem Havla? Dvacet, třicet procent?
lubbez

28. 12. 2020, 5:58

Nebyl Havel a spousta jeho kamarádů také stbák? Proč by se jinak po převratu dělala ta skartovací monstr akce v archivech STB. Nemyslím si, že zrovna Havel, ale věřím, že spousta lidí kolem něho určitě ano a kromě nich ty důležitý, který dneska kormidlujou. Mě samotnýmu je to u řiti, ale přijde mi, že 30 let po "obnově svobody" se tu ve své podstatě máme hůř.
ZDENEK1.DOLEZAL

28. 12. 2020, 6:33

Život mě naučil a bylo to dost smutné zjištění , že vždy jde o peníze až na prvním místě.
Nikomu neberu jeho názor ,ale tato situace ve světě umožňuje dělat a schvalovat věci, které by normálně neprošli nebo by to salámovou metodou trvalo hodně dlouho.
Platí staré pravdy jako rozděl a panuj. Společnost a lidé jsou rozděleny a tak se jim bude snadno vládnout. Když koukám kolem sebe tak zdravý rozum mizí . Zde na fóru to bylo docela v pohodě , ale už i sem se to dere.
Dost mě mrzí ,že se řeší kde jaká blbost od pozdravu dámy až pánové po nesmysl.
Ale že Evropa jako vyspělá společnost jde do kytek a stává se tu z toho skanzen to nikoho moc netrápí a nikdo kvůli tomu nedemonstruje.
Berou mi práva rozhodovat se podle sebe a podle toho co chci.
Předpis o autech. Energetických štítcích. Vlastní obraně atd. Naše děti nám nepoděkují.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

28. 12. 2020, 7:42

ZDENEK1.DOLEZAL píše: 28. 12. 2020, 6:33 Naše děti nám nepoděkují.
A myslíš že budou vědět jak svoboda vypadá ? Svoboda přece není jenom o tom že můžeš jet na dovolenou bez pasu, nebo že si vybereš kterej telefon si koupíš , ikdyž možná bude za chvíli seznam kterej si můžeš koupit a kterej telefon by tě mohl tento ,jo myslím špehovat třeba jako ministry a Merkel za Obamy.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pavlík

28. 12. 2020, 8:05

Ano, našim dětem to bude a už je jedno. Vedu o tom často monology, které jsou k ničemu, když synům říkám co se mi dnes zdá špatné a jak to bylo jiné dříve, jaké hodnoty se uznávají dnes a jaké hodnoty měli moji rodiče a moje generace a porovnávám to, tak uslyším, že to nyní není horší, že je to jen jiné a že je to vývoj a že je vše tak jak má být a je zapotřebí to přijmout.
No ono je to logické, já jsem také kritizoval moje rodiče a shazoval vše staré a hájil nové, ona by ta nová generace jinak nemohla žít - žít v tom, že žiji ve špatném světě, v chaosu, v ohrožení - z toho by se člověk, zvláště mladý a citlivý, musel zbláznit. Oni to prostě nechtějí slyšet a cítím, že je chyba jim to naznačovat, řešení to nemá a pro ně je to doba krásného období života, tak, jako byla doba krásného období života třeba pro mě a to i když se dnes traduje, jaké to bylo za komunistů hrozné až šílené. Já jsem prožil krásné a radostné mládí, sportoval jsem, studoval jsem, proháněl jsem holky, měl jsem své koníčky, byla doba Beatles, krásná 60.tá léta, co dodat...
Carl_FM

28. 12. 2020, 9:18

Vite, co je to ta vaše svoboda, v tom vašem pohledu? Tu měl Robinson Crusoe do doby, než připlul Pátek. Pak mu ta vaše svoboda skončila.
Ta normální svoboda totiž není bezmezná.
Pokud budete chtít mít tu vaši svobodu bezmeznou, pak jste diktátoři. Bohužel.

Takže ano, pokud třeba chcete mít tu vaši svobodu a třeba vytápět neekologickou novostavbu uhlím, pak jste diktátoři.
Páč ten kouř od vás pujde k sousedům a vy je budete obtěžovat.

Evropská Unie není v úpadku, naopak se po brexitu docela semkla (krom Maďarů asi). A lidi v EU chtějí dýchat čistý vzduch.
Když se vám to nelíbí, táhněte do Ruska.
MAS FU2A, TOS SM16A
fmodel
Kontaktovat uživatele:

28. 12. 2020, 9:23

Dnes se stavil kámoš a vyprávěl že si jeho kámoš přivez na svátky dceru z blázince , holce je 15 a je znuděná nebo utahaná životem a tak se několikrát pokusila o sebevraždu ,ale má to tam dobrý protože je tam těch dětí dost .Nějak jsem to nepobral.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
atlan

28. 12. 2020, 9:43

Carl_FM píše: 28. 12. 2020, 9:18 Vite, co je to ta vaše svoboda, v tom vašem pohledu? Tu měl Robinson Crusoe do doby, než připlul Pátek. Pak mu ta vaše svoboda skončila.

Takže ano, pokud třeba chcete mít tu vaši svobodu a třeba vytápět neekologickou novostavbu uhlím, pak jste diktátoři.

Evropská Unie není v úpadku, naopak se po brexitu docela semkla (krom Maďarů asi). A lidi v EU chtějí dýchat čistý vzduch.
Sice budes dychat cisty vzduch, ale budes mat holý zadok a nebudes mat co do ust. A obavam sa ze z afriky ti potravini neposlu, pac v eu sa aj z blbej kukurice na placky vyraba biolieh.
Carl_FM

28. 12. 2020, 11:19

Jsem si nějak nevšiml, že by v třetí nebo druhé (přesně teď nevím) nejsilnější ekonomice světa (EU) to směřovalo k tomu, že lidi výrazně chudnou a nemají co jíst.

Kupodivu mnohými (proti EU lidmi) vychvalovaná Ruská federace v takovém řitním stavu je, považte, učitelka bere 21000 rublů, to je 7000 Kč měsíčně, hrubého... samozřejmě. A ceny v obchodech? No na másle je čip, aby ho lidi nekradli.

Ale uznávám, že asi zas může pálit v kamnech ty pneumatiky a když našetří na taxi, může se svest i v šestilitrovým benzínovým autě.
atlan píše: 28. 12. 2020, 9:43
Carl_FM píše: 28. 12. 2020, 9:18 Vite, co je to ta vaše svoboda, v tom vašem pohledu? Tu měl Robinson Crusoe do doby, než připlul Pátek. Pak mu ta vaše svoboda skončila.

Sice budes dychat cisty vzduch, ale budes mat holý zadok a nebudes mat co do ust. A obavam sa ze z afriky ti potravini neposlu, pac v eu sa aj z blbej kukurice na placky vyraba biolieh.
MAS FU2A, TOS SM16A
Carl_FM

28. 12. 2020, 11:24

Screenshot_20201229-002253_Twitter.jpg
Масло в магазинах теперь в защитных коробках, потому что у россиян нет денег купить даже масло и им приходится воровать, чтобы накормить семью. Итог 20 лет путинской стабильности
MAS FU2A, TOS SM16A
Mex

29. 12. 2020, 2:24

Carl_FM píše: 28. 12. 2020, 9:18 ...
Dost dobrej materiál na té Severní Moravě roste.
Mex

29. 12. 2020, 2:27

robokop píše: 28. 12. 2020, 12:55 Dalsi ban
Potreti bude trvaly
A jéje.
Už zase začínají banánové hry. :(
atlan

29. 12. 2020, 5:09

Ani EU ani rusko nieje ziadna slava a amerika uz vobec
Doporucujem pozerat dalej ako sa dvere svojho bytu a uctu.

Príjmovou chudobou bolo na Slovensku v roku 2019 ohrozených celkovo 11,9 % obyvateľov, čo predstavuje približne 640-tisíc osôb.

Naprnprijem domacnosti pod 406E.

Pockajme si na statistiky za rok 2020,a 2021 budu horsie....

Aj na titaniku(eu) si pochvalovali ako sa maju dobre.
Carl_FM

29. 12. 2020, 8:20

11,9% není až tak špatné číslo, když vezmu, že Slovensko má východ, kde práce je málo a taky má vyloučené lokality...

Česko má chudobu na nějakých 10%, nejvíc v tom jsou zahrnuti samoživitelé s dětmi a lidi s exekucí.

Navíc Slovensko mělo po rozpadu republiky horší startovací pozici, ale posledních 10 let se docela ekonomicky vyšvihlo (a to mělo Mečiarismus a plno politických kauz).

Samozřejmě Rakousko to není, Německo už vubec. Ani my je nikdy nedoženeme. A pozor, netvrdím, že EU je super-duper, ale že nemáme lepší variantu.
Kdyby jsme nekrmili 40 let sovětský svaz, tak by jsme na úrovni Německa byli.

atlan píše: 29. 12. 2020, 5:09 Ani EU ani rusko nieje ziadna slava a amerika uz vobec
Doporucujem pozerat dalej ako sa dvere svojho bytu a uctu.

Príjmovou chudobou bolo na Slovensku v roku 2019 ohrozených celkovo 11,9 % obyvateľov, čo predstavuje približne 640-tisíc osôb.

Naprnprijem domacnosti pod 406E.

Pockajme si na statistiky za rok 2020,a 2021 budu horsie....

Aj na titaniku(eu) si pochvalovali ako sa maju dobre.
MAS FU2A, TOS SM16A
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“