DIY CNC Workbee od fy. Bulkman3D (čína)

Uživatelský avatar
zz912
Příspěvky: 565
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

30. 11. 2020, 9:11

Mohu se zeptat, kde se pohybuje radove cena Gravosu pro takovou hracku?

Ja jsem cestou GRBL nesel, protoze jsem touzil po ceste LinuxCNC. Kamarad stavel plazmu, sel cestou GRBL a defakto mu to fungovalo na prvni naslapnuti, kdyz pominu problemy s rusenim od plazmy, ale ty se te u frezku netykaji.
LinuxCNC - MESA 7i96 - Začátečník
zz912.webnode.cz
xener
Příspěvky: 805
Registrován: 2. 3. 2019, 12:48

1. 12. 2020, 12:50

Lukas_2 píše: 30. 11. 2020, 7:48

Jelikož ten PC bude řídit obráběcí stroj, posílat hromadu příkazů do controlleru, je důležité aby tam posílal jen to co má a soustředil se jen na to co má. když ten PC bude dělat něco jiného může to dělat problémy... když bude reinstalovanej, bude tam jen windows a Mach + samozřejmě nějaký ovladače, nemůže to dělat nějakej bordel.

Internet:
Pokud se ti tam dostane vir, vůbec nevím co by to mohlo dělat... (nic dobrýho) Z internetu se do PC nesutále valí hromady a hromady dat a ten controller to musí filtrovat (nemusí vyfiltrovat vše). já jsem to k internetu nikdy připojené neměl. Ale každý kdo rozumí počítačům, případně těm strojům ti řekně nepřipojovat k internetu. Jasně, profi stroje se připojují, ale tam je software za sta tisíce...

Jo a zvykni si zapínat první PC a potom stroj.
Vypínat první stroj, potom PC.
no neviem, nejako tomu nerozumiem ako by mal mat moderny PC problemy s komunikaciou s konkretnym externym zariadenim ked by bol pripojeny na internet. cnc geret v pohode obsluzi 8 bitovy chrobak s frekvenciou par taktov za sekundu , nerozumiem tomu, pretoze som to este nikde nevidel, aby sa pocitac po vlozeni ethernet kablu nejako radikalne spomalil aby nestihal posielat cnc controlleru prikazy, alebo aby mu zacal posielat prikazy , ktore mu nepatria. prosim ta mozes mi to vysvetlit trosku obsirnejsie? dakujem.
doteraz som sa stretol s potrebou nepripajat sa k internetu vtedy, ked sa pouziva software, ktory si cez internet zistuje ci mas licenciu na prevadzku aplikacie v poriadku, ale to tiez asi nebude mat vela spolocneho s tym, ze by nemal dost sil riadit cnc kontroler, ci ?

tiez si celkom dobre neviem predstavit tu hromadu dat, ktora sa vali do PC z internetu, ked o ne nepoziadas, mas taky pocit ze v momente ked svoj pc pripojis k internetu tak sa internetovy undergroud prestane hrat onlajnovky a zacne ti posielat data aby to tvoj controller nestihal filtrovat ? :)
Uživatelský avatar
zz912
Příspěvky: 565
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

1. 12. 2020, 1:02

Nejde o výpočetní výkon, ale o Latency počítače.
https://www.youtube.com/watch?v=sW7uFKPhoFw
LinuxCNC - MESA 7i96 - Začátečník
zz912.webnode.cz
xener
Příspěvky: 805
Registrován: 2. 3. 2019, 12:48

1. 12. 2020, 1:12

dakujem, konecne som to pochopil, ked nebudem mat kabel do internetu, tak nebudem stresovat pocitac picovinami a necham ho robit co ma :)
Uživatelský avatar
zz912
Příspěvky: 565
Registrován: 25. 5. 2008, 7:16

1. 12. 2020, 1:14

U LinuxuCNC můžeš mít internetový kabel připojený.
LinuxCNC - MESA 7i96 - Začátečník
zz912.webnode.cz
Lukas_2
Příspěvky: 89
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58

1. 12. 2020, 1:37

xener píše: 1. 12. 2020, 1:12 dakujem, konecne som to pochopil, ked nebudem mat kabel do internetu, tak nebudem stresovat pocitac picovinami a necham ho robit co ma :)
Já tomu nijak do hloubky taky nerozumím. Ale, když jsme stavěli první stroj, tak jsme prošli strašně fór, materiálů atd... Snad vždy, když byl nějaký problém tak se řešilo jestli ten PC není zamrdanej pičovinama, připojenej k internetu atd... O tom internetu mám jako zdroj známého, který u nás dělá internet, zabývá se tím každý den, staví servery atd... On tomu rozumí, a říká nepřipojovat, takže jemu věřím... Krom toho mě ty stroje běží na win7, někomu určitě ještě na win xp, které mají ukončenou podporu a pro viry mají otevřené brány dokořán :)

Já to tu nebudu okecávat, ale řeknu to takhle. Strašně moc lidí tady fňuká jak jim Mach nefunguje, dělá problémy, zvláštně se chová. Já na něm jedu 4 roky, mám tam normální PC s win7 bez internetu a jede to bezproblémově. Jede to bezproblémově právě teď, při úplňku, v pátek 13. , a kdykoli jindy. Takže když říkám, přeinstalovat win a nepřipojovat k internetu, tak tuším proč.

Jo a ještě nepoužívat USB prodlužku pro flashku na programy :) možná nějakou kvalitní odstíněnou...
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
lubbez
Příspěvky: 1864
Registrován: 21. 6. 2012, 9:26
Bydliště: Praha

1. 12. 2020, 8:00

Gravos se dá pořídit okolo 5000 za kontrolér + kompletní soft. Další utility na nastavení motorů a konfiguraci systému jsou zdarma. Teď jsem si kupoval třetí kousek. Já sám to mám spíš na hraní, ale viděl jsem to namontované na velkém produkčním 4 osém stroji co jede každý den.
Mart76
Příspěvky: 513
Registrován: 17. 12. 2016, 11:04
Bydliště: Prostějov

1. 12. 2020, 8:56

Gravosí základ je dnes za pakatel. Co udělali nový HW, tak u starého snížili cenu.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Hrabosh
Příspěvky: 1
Registrován: 31. 12. 2020, 9:49

31. 12. 2020, 4:06

Tak co, jak to chodí? A seje to?

Já jsem tu taky nový a zaregistroval jsem se pro to, ze taky přemýšlím o nákupu CNC frézky. Ty
výrobky od Bulkman3D mě zaujaly hlavně rozměrama pracovního stolu.

Chci to taky pro domácí použití, příští rok budeme rekonstruovat barák, tak mě napadlo, udělat si na tom třeba dvířka z masivu na kuchyňské skříňky a pod. věci.

.. takže...už jsi to rozchodil? A kde přesně jsi to koupil?

díky,
Zb.
Odpovědět

Zpět na „výrobci mini cnc“