SV 18 RA
Ak sa obávaš, že tá liatina môže prasknúť, tak by si mohol použiť nejaký sťahovák. Na uchytenie si môžeš vyrobiť prípravok a využiť ten otvor po kolíku(navliesť rúrku a zaistiť dvomi skrutkami v otvore po kolíku)alebo tam niečo prizváraj na nefunkčnú plochu a potom to obrúsiš. Taktiež si označ polohu excentra voči hriadeľke, budeš to potrebovať pri spätnej montáži. A do závitu hriadeľky naskrutkuj napríklad imbusovú skrutku aby sa nepoškodil závit. Dal by sa použiť aj sťahovák na podobnom princípe
viď. foto
Ahoj toto som dolu nedával ale pozeral som katalóg dielov a odtiaľ je to poznať, excenter musíme stiahnuť smerom ku nám (prvá foto), ozubenie je súčasť hriadelky. Dobre by som to nahrial stačí teplovzdušná pištoľ, a skúsil to stahovakom stiahnuť.
Prípadne ako radi Matej vyrobiť sťahovak tesnú rúrku a ja konci navariť packy čo pôjdu za excenter, na vrch podložka matica to pobodovat a oproti hriadelke vytlačiť.
Určite to však nahrej keď som zúfalý tak to ešte v mieste prieniku zatriem olejom.
Prípadne ako radi Matej vyrobiť sťahovak tesnú rúrku a ja konci navariť packy čo pôjdu za excenter, na vrch podložka matica to pobodovat a oproti hriadelke vytlačiť.
Určite to však nahrej keď som zúfalý tak to ešte v mieste prieniku zatriem olejom.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Já jsem po vyražení kuželového kolíku do závitu našrouboval šroub, praštil do něj kladivem a bylo to venku.
Jen se to při skládání musí přesně sesadit a to tak, aby ovládací tyč s pákou na suportu byla ve správné poloze a kuželový kolíček ve spoji tyče a nortonky byl taky správně. Potom je potřeba nastavit ještě do správné polohy váleček se západkou (ten co vyndaváš) do vidličky vřeteníku a v této poloze sesadit kuželový převod.
Jen se to při skládání musí přesně sesadit a to tak, aby ovládací tyč s pákou na suportu byla ve správné poloze a kuželový kolíček ve spoji tyče a nortonky byl taky správně. Potom je potřeba nastavit ještě do správné polohy váleček se západkou (ten co vyndaváš) do vidličky vřeteníku a v této poloze sesadit kuželový převod.
Strigon ME-250, SV18RA, Mikromat SFW200/600, L-TEC Ductling II
Takhle mi ložiska chodí ve velkém balení. Objednám deset kusů a přijde jedna krabička a v ní takto zabalených deset ložisek.
U menších mi párkrát přišel plastový váleček (pouzdro) plné ložisek nijak nezabalených. Vše SKF doufám tedy

No podľa všetkého tie ložiská stále opúšťajú výrobný závod SKF vrátane papierového obalu.
To, že papierový obal dodané ložiská nemajú ešte automaticky neznamená, že sú to falzifikáty, ale ten obal k ložisku proste patrí a má svoj význam pri preprave
http://www.tribotechnika.sk/tribotechni ... -ano-.html
Mimo tému: zaujímavé video z histórie SKF
https://m.youtube.com/watch?v=zM-adFBCWLw
To, že papierový obal dodané ložiská nemajú ešte automaticky neznamená, že sú to falzifikáty, ale ten obal k ložisku proste patrí a má svoj význam pri preprave
http://www.tribotechnika.sk/tribotechni ... -ano-.html
Mimo tému: zaujímavé video z histórie SKF
https://m.youtube.com/watch?v=zM-adFBCWLw
Chtěl bych se ještě jednou vrátit ke klínové vymezovací liště suportu.
Nakonec jsem se rozhodl pro opravu tak jak psal Salus a to nalepení tenké podkladové planžety.
Lištu jsem očistil a trochu obě strany přerovnal škrabákem. Po zasunutí klínu na své místo a z obou stran podloženo spároměrkou budu potřebovat planžetu cca 0.4mm.
Dotaz zní, jaké by bylo vhodné lepidlo pro slepení planžety/lišty. Někde se tu řešilo lepení kovů a jak na to, ale nemůžu to najít. Máte někdo tip na nějaké kvalitní lepidlo?
Děkuji
Nakonec jsem se rozhodl pro opravu tak jak psal Salus a to nalepení tenké podkladové planžety.
Lištu jsem očistil a trochu obě strany přerovnal škrabákem. Po zasunutí klínu na své místo a z obou stran podloženo spároměrkou budu potřebovat planžetu cca 0.4mm.
Dotaz zní, jaké by bylo vhodné lepidlo pro slepení planžety/lišty. Někde se tu řešilo lepení kovů a jak na to, ale nemůžu to najít. Máte někdo tip na nějaké kvalitní lepidlo?
Děkuji
Já to dělal něčím takovým: http://www.adhesive.cz/opn_48580_lepidl ... _silne.htm
Soustruh: S-28 Žebrák
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
Stolní vrtačka: TOS V10A
Pásová pila: G5013W/400
To ložisko má vnútorný krúžok o jednu stovku vecsi tak nemusím aspoň riešiť brusku do dier
či to je norma som nepozeral. Po tej tyči jazdí.
Dohľadaj qwerov príspevok on fotil čím to lepil a drží to aj pri zaskrabavani.

Dohľadaj qwerov príspevok on fotil čím to lepil a drží to aj pri zaskrabavani.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M
C.R.E.A.M
Tak ten excentr jsem pošplíchal konkorem, nahřál horkovzdušnou pistolí, otočil ho, aby byl co nejblíže okraji nortonky (kde snad je nejmenší šance, že by litina praskla) a jedním mocným úderem přes šroub to povolilo.
Poslední, co mi ze soustruhu zbývá rozebrat je dekl posuvové skříně, konkrétně páka zapínání posuvu a páka zapínání šroubu. Kolíčky z obou vyklepnuty.
Páka zapínání šroubu: jak to mám sakra od sebe dostat, když to jsou dva neprůchozí díly nalisované do sebe a mezi nimi stěna deklu. Zkoušel jsem pod páku zarvat šroubovák, že by to třeba od sebe šlo, ale ani omylem. Snad jen do toho "bubínku" vzadu vyřezat závit/závity, trubku většího průměru a stáhnout to takhle.
Páka zapínání posuvu: jedno zajištění je kolíček v páce, zezadu je pak na hřídelce zajištěn kotouč červíkem. Červík měl jetou drážkou pro šroubovák, nešel povolit, takže jsem ho odvrtal. Kotouč jsem pak zkusil stáhnout stahovákem, ale místo stáhnutí kotouče jsem si akorát strhnul závit stahováku made in čína.
Máte prosím nějaké tipy jak ty páky demontovat?
Poslední, co mi ze soustruhu zbývá rozebrat je dekl posuvové skříně, konkrétně páka zapínání posuvu a páka zapínání šroubu. Kolíčky z obou vyklepnuty.
Páka zapínání šroubu: jak to mám sakra od sebe dostat, když to jsou dva neprůchozí díly nalisované do sebe a mezi nimi stěna deklu. Zkoušel jsem pod páku zarvat šroubovák, že by to třeba od sebe šlo, ale ani omylem. Snad jen do toho "bubínku" vzadu vyřezat závit/závity, trubku většího průměru a stáhnout to takhle.
Páka zapínání posuvu: jedno zajištění je kolíček v páce, zezadu je pak na hřídelce zajištěn kotouč červíkem. Červík měl jetou drážkou pro šroubovák, nešel povolit, takže jsem ho odvrtal. Kotouč jsem pak zkusil stáhnout stahovákem, ale místo stáhnutí kotouče jsem si akorát strhnul závit stahováku made in čína.
Máte prosím nějaké tipy jak ty páky demontovat?
Určitě jsi to rozebíral, je to o pár stránek zpátky

Tyhle dvě páky. Kolíčky jsem vyklepnul. U pravé jaksi netuším, jak mám od sebe dostat bubínek, co je vzadu za deklem od páky vepředu. Není za co chytnout, takže asi vyřezat závity?
U levé páky jsem vzadu za deklem odvrtal červík, co pojišťoval kotouček na hřídelce, a pak jsem zkusil kotouček stáhnout stahovákem, ale bezvýsledně. Teď vidím, že jsem neodšrouboval ten šroub s drážkou, co je uprostřed páky. Tak nevím, jestli tím si ještě nějak pomůžu.