MK

Tovární CNC a apřestavby konvenčních soustruhů
potraviny
Kontaktovat uživatele:

9. 11. 2009, 11:04

Nechtěl jsem to profíkům vnucovat tu TUMLÍKOVU metodu, chtěl jsem jen laikům poradit jak to nastavit bez jakáchkoli něřidel a bůhví co ještě. Každý kdo začíná jistě nemá doma hned měřidla a vybavení jak někdo po 20ti letech. Jestli se dožiju ještě 20ti let, budu toho mít taky požehnaně. Mám dílnu pouze 7m :cry: a mít to někde v hale o 20 - 25m, tak dle mého názoru, kam by se hrabaly ty všeljaké měřidla, nemluvně o časové délce nastavování. Vy profíci, promiňte, mluvte si co chcete já osobně se budu tržet touto metodou. Na první pokus jsem udělal MK2 jako fík. :lol:
Jirka...
Kilovolt
Sponzor fora

9. 11. 2009, 5:20

Já už taky!! 8) Teda ne na první pokus,páč metr je fakt málo,ale na druhej (4m) mam kužel,jak z fabriky. :lol:
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Ferda

9. 11. 2009, 6:15

Ahoj hoši,
Tak a teď musíte teda Tumlíkovi postavit pomník :lol: Něco třeba na styl toho ruchadla bratranců Veverkových :wink: . Taky je nebo byl skvělý pomník v Přešticích ale ten bych nedoporučoval. Jo, Tumlíku slavní lidé to nemají jednoduché. :wink: :lol:
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
martinodipraga

24. 11. 2009, 1:47

Já jsem jenom automechanik,ale pamatuji si že před 40 lety se měřila geometie přední nápravy takovou nastavenou šuplerou/posuvkou/,potom přišla světílka/muselo se zatemnovat/ a dneska se měří laserama a nikomu to nevadí.Když udělám z milimetrů centimetry musím dojít přesnějšimu nastavení.Myslím si tohle je HOBY Forum a hobysti by neměli být konsevatiní.Učel světí prostředky.

Vivat Tumík
Odpovědět

Zpět na „CNC soustruhy“